Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Слънчева

Мисъл за деня-23.4.-29.4.2018г

Recommended Posts

Мисъл за деня-23.4.2018г

В какво се заключава истинското знание? – В познаването и разбирането на първичните образи, с които Природата си служи.

Групиране на сили

South-America-Amazon-jungle-brazil.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за беседата !
 

Цитат

 

Всичко, каквото днешната наука познава, е предадено от първите учители на човечеството. Съвременните учени правят преводи от оригиналните произведения на своите предци. Някой съвременен учен работи върху даден въпрос от науката цели 20 години и най-после открива нещо. Много естествено е, че ще открие. Като мисли усилено върху даден въпрос, той нагажда мозъка си така, че го довежда до положение да възприема мисли чрез внушение от разумни същества, които се намират във висшите светове. Този учен е трябвало да напряга мозъка си 20 години наред, докато направи връзка със същества от разумния свят. .......................................................

 Ако цялото човечество може да направи съзнателна връзка с възвишения свят, това ще се ознаменува като нова епоха в културата. При това положение човек ще може да добива знанията си направо от този свят. Някои от посветените египтяни са придобивали знанията си именно по този начин. 

Групиране на сили

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-24.4.2018г

Изучавайте себе си, изучавайте хората, животните и растенията, за да дойдете до понятието „космичен човек”. В това понятие се включва цялата вселена. Космичният човек представя Божествения организъм, на Който ние сме удове. Голям, необятен е космичният човек, поради което виждаме само отделните му части, разхвърляни из цялата вселена. ...В същност, между всички хора, животни и растения има тясна връзка, както между удовете на един и същ организъм! Ще дойде ден, когато хората ще виждат тази връзка и ще се ползуват от нея.

Извор на любовта

centrove-saznanie.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-25.4.2018г

Земята е велико съкровище, което, като наследи човек, ще има какво да учи. ...Ако човек разбира законите на Земята, той ще може да превръща всички елементи, той няма да ходи немил-недраг, няма да боледува, няма да страда. Такъв човек трябва да бъде щастлив. На Земята човек има всички условия да бъде щастлив. Но трябва да знаеш как!

Превръщане на материята

991-ratio-zemiata-planeta-zemia.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-26.4.2018г

Всичко, каквото днешната наука познава, е предадено от първите учители на човечеството. Съвременните учени правят преводи от оригиналните произведения на своите предци. Някой съвременен учен работи върху даден въпрос от науката цели 20 години и най-после открива нещо. Много естествено е, че ще открие. Като мисли усилено върху даден въпрос, той нагажда мозъка си така, че го довежда до положение да възприема мисли чрез внушение от разумни същества, които се намират във висшите светове. ...Следователно чрез мисълта си човек се свързва с интелигентни центрове във Вселената и по този начин предава тяхната мисъл.

Групиране на сили

16a755bd0.jpg

Редактирано от Слънчева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-27.4.2018г

Ако цялото човечество може да направи съзнателна връзка с възвишения свят, това ще се ознаменува като нова епоха в културата. При това положение човек ще може да добива знанията си направо от този свят. Някои от посветените египтяни са придобивали знанията си именно по този начин. Те са били поставяни в магнетичен сън, през което време излизали от тялото си и се издигали високо в пространството, отдето наблюдавали Земята и разположението й около другите планети. Така те са проверявали такива неща, които по никакъв теоретически начин не биха могли да научат.

Групиране на сили

egipetska_risunka.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-28.4.2018г

Какво нещо е магията? Магията е знание, разбиране на елементите в техния първичен вид, а не в сегашното им състояние, както съвременните химици ги познават. В света, в целия космос съществува един единствен елемент – Любовта. Любовта е първичният елемент, от който са произлезли всички останали... В живота на съвременните хора взимат участие само ония елементи, които отговарят на тяхното развитие. Колкото повече се развиват хората, толкова по-голям брой и по-разнообразни елементи ще влязат в живота им.

Магията - знание за великите закони на Природата

bambino-palloncini-colorati-e1503307570904.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-29.4.2018г

Новото време изисква нови форми, нови идеи. Стремежът на човека се заключава именно в това, да преработи старите форми, да създаде от тях нещо ново. Ето защо, когато говоря за новото учение, разбирам изкуство за превръщане на материята, изкуство за превръщане на силите в природата. Само така, тези сили могат да работят за нашия организъм.

Законът и пророците

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×