Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Като дете изгубих баща си. И все още тъгувам за него. В следствие се сдобих със страх от изоставяне. Не съм маниакално обсебваща, уважавам правото на другия на лична свобода, искам той да е щастлив и бих го подкрепила във всичко което го прави щастлив, но в момента когато той ме изостави чувствам голяма мъка, която прелива в паник атаки. Как човек се справя с изоставянето? Благодаря на всички отговорили :3d_050:

Линк към коментар
Share on other sites

преди 21 часа, verjiniaivanova5 каза:

но в момента когато той ме изостави

Може ли да поясниш какво имаш предвид под "изостави" - за прекратяване на отношенията ли става дума или за отиване другаде, където в момента не можеш да го последваш - предполагам имаш предвид партньор

преди 21 часа, verjiniaivanova5 каза:

Как човек се справя с изоставянето? 

Когато имаме дълбок, понякога параноиден страх от изоставяне, това е отдавнашна работа - отдавна е у нас, дълбоко заложено в характера ни е. За преодоляването на този страх ефективно би било да работиш с психотерапевт - на практика има да се осъществяват процеси, единствено на теория няма как да се случи тази промяна

Най-обща насока е необходимостта да се намести в твоя живот Доверието - към самата теб, към твоята самостойност и способност както да се справяш сама в много отношения, така и спокойно да умееш да търсиш подкрепа и съдействие от хората, вярвайки, че ще ги получиш.

Необходимостта смирено да приемаш чуждите "не" - та, както и да умееш искрено и честно, вярна на себе си, да ги даваш самата ти, когато така желаеш. 

Има работа, мисля си, и по отношенията, които си имала със своите родители - за това е добре да се говори, да споделиш своите усещания, спомени. 

Сбогуванията са естествени за нашия човешки живот - ние всъщност често, по-често, от колкото осъзнаваме, се сбогуваме - с живи създания, със събития, с всякакви неща. У нас може да остане благодарността от изживяното и споделеното, както и спокойното, любящо Доверие, че отново ще преживяваме и съпреживяваме специални, вълшебни моменти.

Но всичко това идва, когато приемем и загубата, и траура, и мъчнотията в нас, защото те са си част от цялото. Там е радостта, любовта, там е и болката, мъката. Всичко това заслужава обич и обгрижване! ☀️ ❤️ 

 

Успех! :feelhappy:

Редактирано от Ines Raycheva
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...