Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нямам идея какво да правя


Recommended Posts

Здравейте обръщам се към вас . Не мога да измисля нищо... Проблема ми е следния откриха ми акнте инверса ( гноен хидраденит  , хидроденит супуратив  ) . Обикалчх доктори лечения мазила хапчета по много . И всеки все още няма лечение и това можело да ме доведо 100 % инвалидност и остава и белези и боли абе кофти работа е . Ако някой има/л  подобен проблем нека сподели как се е излекувал или какво е правил поне да го сведе до малкия дявол . Благодаря !

ПС( ще прикача  статия за болеста ако някой случайно може е срещал някъде и да се сети ) 

Благодаря ви !!!!

Акне Инверса !

Aкнето като общо - е болестно състояние на кожата, проява на себорея, появяващо се по време на пубертета (и затова още наричано „младежки пъпки“), при което се запушват отворите на мастните жлези и се образуват т. нар. комедони (черни точки) и зачервени пъпки с гнойни върхове. Акнето се проявява предимно по лицето, гърба и гърдите, оставя белези. Среща се по-често у момчетата. За облекчаване на прекарването на болестта е важна личната хигиена и редовно почистване на лицето с подходящи препарати. При повечето хора акнето изчезва или поне се подобрява при достигане на възраст около 20 години.

 

 

Акне inversa- е възпаление на мастните жлези и образуват корени в космести области  .  Външен и вътрешен абцес се образуват  в площта под мишниците както и в сродни представители с нежна кожа като на слабините и областа и ануса  .

 

Найменования на болеста - Хидраденит Супуратив,  МКБ-10,  Абсцес на потната жлеза,Velpeau,Verneuil, Гноен Хидраденит

 

Честота – 2%от населението на земята е с тази диагноза . Около 70 милиона души се оценяват в световен мащаб .Засяга и двата полола ! Рядка е !

Причини- Заседнал начин на живот ,Стрес,Лекарства(стеройди,анаболи и др) ,Козметика. Висока температура , Влажно време , Хормонални проблеми ,Генетично предаване, Тютюнопушене ,Диабет, Тясни дрехи, Не добра хигиена/прекалена хигиена, Бактерии .

 

Области на засягане – Лице, Гръб,Слабини,Мишници,Корем

 

Белези – Делят се на два вида Атрофични: Леки белези който заздравяват и Колойдни белези : Който правят колония под кожда и не заздравявяв а са в ремисия и могат да се възпалят нови и да се обадят старите и запчват да гноят в големи болезнени рани .

 

Стадии- Стадии 1 е като подкожна червена  пъпка която минава от 2-3 месеца . Стадии 2 е гнойна пъпка която като изтече изпада в ремисия до следващия път. Стадии 3 Е вече когато е образувано голяма група тунели под кожата и тези в ремисия се възпалят пак с комбинация от нови в една голяма верига с отоци на гной петна  .

 

 

Фактори – Пълнота ( мястото винаги се натиска от излишната кожа и се надува )

Заседнал начин на живот ( Не поемат въздух жлезите )

 

Лечение – С антибиотици , мазила, инджекции за псориазис , инджекции с антибиотик , Лазерна терапия , Хирургична намеса с скалпел или лазерен нож и насаждане на нова кожа , Билкови мехлеми ,Билогични лекарсва,Монотерапия

Което и да изберете гаранция няма .Все още няма точно лечение за болеста . Можда да се стопира просто до един етап на развитие . Но да не губим надежда . При операция има някаква надежда ако хирурга ичисти всичко както трябва . И ако индивида си подобри качеството на живот има вероятност нещата да отшумят . Продължителност на терапията е зависи от нивото което сте . Най-лекоя вариант е 3-6 месеца с антибиотици и мазила . А в по тежки случай не се знае може да е продължително .  ...

Редактирано от Sarafaa
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

Тук може да откриеш рецепти от Учителя. А тук има всички рецепти на Петър Димков, има статия за акне розацеа

Ето и още информация, която може да ти помогне.
АКНЕ - Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.
АКНЕ - както момичетата, така и момчетата страдат по време на пубертета често от акне, кожна болест, при която вследствие на хиперфункцията на мастните жлези се явяват черни точки, пъпчици и гнойни пъпки. Черните точки са мастни тапи в порите, които поради контакта с въздуха почерняват, за разлика от белите точки, които са отделени с кожичка от въздуха. Пъпчиците и гнойните пъпки са възпалени точки. Ако не се лекуват, те оставят обикновено грозни белези, след като зараснат. Акнето не е заразително и се дължи на хормоналното преустройство на целия организъм по време на пубертета, благоприятствува се от липсата на движение, лошо хранене и лошо храносмилане и не се поддава в повечето методи на лечение. Акнето е много упорито, някои младежи са така тежкозасегнати от напразните усилия да пре одолеят тази напаст, че акнето се превръща за тях в сериозен душевен проблем.

Добри комбинирани чайове
При акнето може да се опита да се постигне поне известно леко подобрение. Приложени редовно за вътрешно и външно лечение под формата на компреси и маски на лицето, тези чайове помагат за по-лекото протичане.

Комбиниран чай от градинска теменуга и слез

-Листа от градинска теменуга -20.0

-Цвят от слез -10.0

-Троскот -10.0

Комбиниран чай от лайка и слез

-Цвят от лайка -10.0

-Цвят от слез -10.0

-Листа от лечебна очанка -10.0

-Цвят от арника -10.0

-Листа от градинска теменуга -10.0

• Употреба: 2 чаени лъжички от съответната смес се заливат с 1/4 литър хладка вода, киснат 3 до 5 часа при често бъркане и се прецеждат. За пиене чаят се затопля. 6 до 8 седмици се пият дневно по 2 чаши неподсладен чай. За пречистване на кожата чаят се затопля до около 40°С. Натопява се памук и с леко докосване се навлажняват засегнатите места или пък се отстраняват с много леко натискане коричките.

Комбиниран чай от троскот и градинска теменуга
Ето още един комбиниран чай, чиято вътрешна, попродължителна употреба в много случаи носи облекчение:

-Троскот -20,0

-Листа от градинска теменуга-10.0

-Листа от хвощ -10,0

-Листа от коприва -10,0

• Употреба: 2 пълни чаени лъжички от тази смес се заливат с 1/4 литър вряща вода, запарват се 10 минути и се прецеждат. Дневно се пият по 3 чаши неподсладен чай в течение на 4 до 8 седмици.

Мед с мляко
Това домашно средство, приложено за промиване, помага кожата да стане гладка и чиста и пъпчиците, гнойните пъпки и струпеите да изчезнат.

• Употреба: Смесват се в шише равни части мед и мляко, прибавя се сокът на половин лимон и сместа се разклаща добре. Всяка вечер лицето се измива с тази смес, а на следната сутрин се изплаква с хладка вода.

Мехлем от прополис
Мехлемът от прополис, продукт от пчелния клей, влияе благотворно и върху най-упоритото акне.

• Употреба: Малко мехлем се слага на памук и засегнатите места леко се намазват с него.

Плодов оцет
За плодовия оцет също така се казва, че помага при упоритото акне.

• Употреба: Парченце памук се намокря с малко плодов оцет и засегнатите места се навлажняват с него.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...