Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблемни отношения


Recommended Posts

 Здравейте! Пиша ви във връзка с една ситуация, с която се сблъсквам в момента и бих се радвала на обективно мнение от специалисти тук. От 1 месец и половина излизам с едно момче, с което обаче отношенията ни вървят много странно. Под странно имам предвид следното. Често се караме за това, че аз не му обръщам достатъчно внимание,което според мен не е така. Това е неговата гледна точка. Често си внушава, че му изневерям. Понякога от най-малкия „признак“ си създава сценарии на някакви ситуации, които изобщо не са в разрез с реалността. Когато разбере, че съм си водила чат с някакво момче, с което нямам никакви по-специални отношения, да кажем например колега, буквално изводът му е, че не става въпрос само за приятелски отношения. Не му харесва това, че според него аз не съм му приоритет в нашите взаимоотношения. Такъв извод си прави от следната ситуация – Аз ставам сутрин рано, през почивните дни той спи до късно, излизам навън с приятелка, преди той да се е събудил и когато започне неговият ден, ми се оплаква, че винаги аз съм била тази, която да определя кога ще се видим, винаги трябва да се съобразява с това кога аз имам време за нас, винаги държи да знае къде съм и с кого съм и като стане дума за ситуация, в която от моята компания момче да ме покани или да е малко по-настоятелен за моето присъствие, изпадаме отново в караници за това, че не е нормално аз да излизам в присъствието на мъже, които имат някакви намерения спрямо мен според неговата преценка. Твърди, че доверието се печели и че, докато един човек не му докаже, че може да му се вярва, е нормално да има някакви съмнения.

 Моята гледна точка за едни взаимоотношения като нашите, които са  процес на развитие, са следните – за мен не е проблем през деня човек да се вижда с други хора, освен гаджето си. Аз не виждам хората като „приоритети“. По-скоро идеята ми е, че двама човека с течение на времето прекарват време заедно, опознават се, съобразяват времето си един с друг и ако има разбирателство, нещата се получават. За доверието моята гледна точка е следната – в началото на хората трябва да им се гласува доверие, докато разбира се, не ти дадат повод да бъде обратното. Разбирам го, че има травми от миналото и това по някакъв начин му се отразява на настоящи вазимоотношения. В същото време ме изнервя факта, че се съмнява толкова и това ме притиска. От друга страна виждам добри неща в него, имам надежда, че биха могли да се получат нещата, че бихме преодоляли такива пречки. Присъства и съмнението, че както тръгнат нещата в началото, така би могло да бъде и занапред и много пъти му заявих, че ако продължава така, нещата няма как да се получат. Наясно съм, че отношенията са кръгови, че няма виновни и смятам, че хората трябва да поемат отговорност за държанието си в една връзка и за това как карат другия човек  отсреща да се чувства. Това колкото ми помага,толкова и ме обърква обаче. Въпросите ми към вас са следните – Как бих могла да му помогна да ми повярва? Изобщо струва ли си да се „доказвам“ така на някого, при положение, че винаги съм честна  и откровена и просто смятам, че на никой не си длъжен да се обясняваш и доказваш, особено когато с нищо не си го наранил, обидил или не си попаднал в ситуация,която да засяга достойнството му по някакъв начин? Какво ви е мнението за такова поведение като неговото? Дали просто няма някакво чувство за притежание и контрол над мен? И ако го е грижа наистина, как би могъл да „преодолее“ такива страхове от изневери и как аз бих помогнала?

Благодаря ви много предварително! :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Хубавото е , че ревноста излиза още в началото

Цитат

Как бих могла да му помогна да ми повярва?

По добре , чети тук в портала за ревноста . Да си наясно с какво си имаш работа . Може би тук :   http://www.beinsadouno.com/board/search/?q=ревност

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...