Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Самоувереност и мъжественост


Recommended Posts

Здравейте,

Станах на 25 и ми се иска да имам приятелка. Само че няма капка увереност! 

Причината за това не знам дали се крие в по-долните редове.

Като малък, баща ми постоянно ме унижаваше и подценяваше, караше ме да се чувствам по нисш, за да има контрол той и да се чувства по-добре. Този модел на поведение го е наследил от дядо ми. 

Усещам се, че и аз проектирам този модел на стъпкване на самочувствието на другите само за да мога да се чувствам добре, иначе се чувствам зле през останалото време.

Също така - не мога да трая авторитетни фигури. Бунтувам се постоянно.

Все взимам от другите, искам да се науча да давам и да живея пълноценно като нормален човек.

Надявам се, че е възможно да се поправя възможно най-бързо. В момента нямам възможност да посетя професионална помощ до поне януари затова се надявам да ми дадете нещо за размисъл сам следващите месеци! 

Линк към коментар
Share on other sites

Ако в населеното място, в което живееш, има клуб по айкидо, се запиши. Редовните занимания, ще повишат и самооценката ти и ще те научат да признаваш авторитети.Разбира се, това няма да замести психотерапията, но ще я допълни в много голяма степен.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

3-4 месеца след като си редовен в айкидото, можеш да се запишеш в кулинарни куросове, такива за рисувани или подобни, които от една страна ще те научат на нещо ново, а от друга ще общуваш с момичета, които имат различни качества и това ще ти помогне да се развиваш в общуването. Психотерапията както вече д-р Първанов спомена не може обаче да бъде заместена :))

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Не е нужно да засенчваш другите, за да изгрееш, т.е е не е нужно да стъпкваш нечие самочувствие за сметка на твоето. От своя скромен опит съм установил, че жените харесват самоуверени мъже. А такъв се става когато приемаш и обичаш себе си безусловно, вярваш си, комфортно ти е със себе си, проявяваш разумен и здрав егоизъм. Тогава излъчваш спокойствие, удовлетвореност, хармония, позитивизъм.

Преди време правех грешката да търча по разглезените капризи на жените, да се обезличавам за тяхна сметка, да се опитвам да ги забавлявам като клоун, да им роболепнича, за да се харесам и т.н. Това ми носеше единствено провал в 99 % от случаите. Но вместо да се поддам на отчаянието, реших да се поуча от това, да извлека ползите и да сменя стратегията и тактиката. В момента, в който започнах да се държа по-дистанцирано, по-зачитащо се, по-самоуважащо се, по-себеотстояващо и утвърждаващо, започнах да съм им интересен, да ме търсят и да успявам, поради простата причина, че си вярвах и на принципа на проекцията проектирах и в тях доверие и възхищение.

Линк към коментар
Share on other sites

@xam, ще се включа със споделяне като жена - @Човек_88 ти е дал много добра посока.

Жените харесват самоуверени мъже, а това са именно самоприелите се - онези, които са съвсем наясно, че не са съвършени (като всеки друг), но обичащи се точно каквито са си в момента. Онези, които искат да се усъвършенстват, опознават, порастват, без това да е с цел да удовлетворят друг. 

Тренировките (особено по бойни изкуства) са страхотен начин да се научиш да се подчиняваш, чувствайки и разбирайки, че имаш какво да учиш от другите мъже и това не е в разрез с твоята увереност. Можеш така и да намериш мъж, който притежава качества, които баща ти не е имал. Така или иначе обаче не е смисълът в това да удовлетвориш баща си или някой друг - а да приемеш собствените си неуспехи и провали. Така с времето ще спреш да се страхуваш от тях, ще чувстваш, че те хранят, а не те съсипват. 

 

Виж, ти вече съзнаваш моделите, патерните, които са дълбоко заложени в теб и твоя род. Това Е много, това е голям напредък! Щом си ги осъзнал, ще ги преработиш, вярвам го. 

 

Пишеш, че искаш да се научиш да даваш, а не да вземаш. Можеш да опиташ доброволчески инициативи, има колкото си пожелаеш! Но този бунт спрямо авторитети говори, че ти е трудно да приемеш всъщност - защото това те прави сякаш слаб. Сякаш пак си онова малко унизено момче. Истинската сила е в слабостта. Можеш да приемеш само от позицията на слабост. Да учиш от тази позиция, не от такава на псевдо-гордост и сила наужким. 

 

Няма нужда да се "поправяш", ти не си счупен. Ти си умен, млад мъж, който има пред себе си път да извърви, много възможни ходове, никой от които грешни, а насочващи и постепенно все по-прецизни, какво по-хубаво? :)

Редактирано от Ines Raycheva
Линк към коментар
Share on other sites

Комбинация от добра психотерапия, ефективен пик ап коучинг, мъжки спорт. В терапията се опознаваш и започваш да преобразуваш страховете си, виждаш че сега ти си баща и майка на самия себе си и можеш да промениш всичко. В един качствен пик ап коучинг, отвъд едната свалка механика, се учиш поведенчески-преживелищно, на терен, на общуване с жени - трепериш, страхуваш се, приемаш провала и отхвърлянето, което постепенно ги стапя. Все повече осъзнаваш, а и преживяваш практически как дори пълен със страхове, пак маса момичета са готови да са с теб. А колкото повече ги разтваряш до харизматична смелост, толкова повече ставаш притегателен магнит за другия пол и ти сам започваш да избираш. Спортът, комбинация от фитнес, кардио и боен спорт, са една добра добавъчна част от силното, високо мотивирано живеене, част от чара ти. По-горе са ти препоръчали айкидо. Аз бих те насочил към киокушин с новия правилник с ръце в главата и борба, към кудо, бойно самбо, бразилско джуджицу... Умишлено не пиша за мма - там духът на воина най-често е изгубен (разбира се, вероятно има изключения - зависи от треньора), принизен е до едното его налагане. 

Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепям Орлин. Изобщо си избийте от главата, че трябва да впечатлявате жена с мачо поведение или материални неща. Е, разбира се ако търсите забивка за 1 нощ последното може да помогне доста. Но истинския мъж е такъв 24 часа всеки ден, приел себе си и слабостта си трудейки се и минавайки предизвикателствата, излъчването е съвсем различно. Такъв мъж излъчва спокойствие и поставя граници несъзнателно (респектира). Пътя до там не е лесен, иска се рискуване във всяко отношение за да се кали смелостта. Естествено тук нещата опират до личностната промяна, когато човек е минал терапия е много по-лесно да знае какво не е приел все още. За свалка с жена водеща до сериозна приятелка, не са нужни никакви техники единственото което трябва да се промени е вътрешната настройка (frame). Напишете в Гугъл - pick up artist frame control.

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
В 13.10.2019 г. at 17:49, xam каза:



Все взимам от другите, искам да се науча да давам и да живея пълноценно като нормален човек.

 

Направи ми впечатление това твое изречение. Осъзнато е. Неумението да даваме е една голяма липса в нас самите. Няма как да даваш на другите, ако не си се научил да даваш на себе си.

А това е много труден процес, защото можеш, ако са те научили. Ако от теб се е изисквало само да дваш и никой не ти е показал, че си важен ценен и значим в твоето детство, не можеш да осъзнаеш собствената си ценност, а съответно да си дадеш обич първо на себе си, да се уважаваш и да поемаш отговорност, за това което си - себеприемане.

Някъде бях чела, не помня вече къде, че жените имаме вроден инстникт за майчинство. каквото и да се случва, жената ще активира тази своя енергия и ще роди и отгледа поколението. При мъжа положението е малко по- различно. Мъжете не са по природа бащи. Те са мъже, синове, бойци, за бащинството е нужно нещо друго.

Ако мъжът не се е научил да поема отговорност за себе си, не може да поеме отговорност за никой друг. Биологичното бащинство не прави мъжът баща. Ето защо, много бащи, всъщност са все още непораснали синове. 

А син да отглежда син......не може да се получи мъж. 

Според мен осъзнаването на това, е важна стъпка, към пътя ти напред.

Ти си син на синът на дядо ти, който те третира като по- малкото си братче, над което да има контрол. 

Важно ти е да се свържеш с мъжкият авторитет, в образа на порастнал мъж, съзрял, за да преминеш от детското към мъжкото и това няма да се случи в семейството ти. Поогледай се в широкото семейство или някъде, където ще можеш да се свържеш с мъжката енергия.

В ловните племена са правели този преход, когато момчето е станело на 9 години. Мъжете ловци, са влизали в селото, където жените отглеждали децата и "открадвали" всички момчета около тази възраст. Те влизали в ловните групи и повече от година не ги връщали в селото при жените. Така момчето започвало да се превръща в мъж.

Тогаво ще имаш успех и с жените, без да ти трябват съвети, насоки и препоръки. Тогава ще познаваш силата на мъжката енергия и ще знаеш, колко много ти дава тя, ще се приемаш и ще се харесваш.

В горните постове са ти дали различни идеи. Аз бих обобщила, остави ги за сега жените. потърси мъжки спорт, мъжка компания, мъжка енергия. Дай  това на себе си, едва след него ще можеш да дадеш на жената това, което търси тя. Без развита мъжка енергия, какво ще и дадеш..........детето, синът. Ще бягат разбира се, коя жена иска да е майка на приятеля си.

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...