Jump to content
Порталът към съзнателен живот
azbuki

Как за по - кратко...?

Recommended Posts

След като названието "дъновисти" е омразно на Учителя и последователите му има ли друг начин по който да бъдат наричани тези последователи, които начин да е по - кратък ? Или всеки път трябва да се казва: "последователите на учението дадено чрез учителя Беинса Дуно". Колко лесно, просто и логично е дъновисти . Единствената смислена причина да не се ползва е това че проповедникът на учението го е отхвърлял .Ако ставаше дума само за това че последователите не го харесват това не ми се струва сериозен аргумент да не бъдат наричани дъновисти. Христос-християнин, Буда-будист, мохамед - мохамеданин, Тангра - тангрист .Обаче Дънов - дъновист, йок, не мож. Хуубаво. :) Кат не може  - не може. Кот такоа. :) Ще ми е трудно да свикна с дългото название но ще се постарая да не ползвам думата с "дъ".

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Дъновист е име от неразбралите , нежно казано . При това се губи смисъла и се отклонява от същественото . А то е , учение за чистите хора . Ако го запазим в идеята му . Можем и в бъдеще да твърдим това което и Дънов го е казвал .Това учение идва от горе , от Христос . Това учение не е на този Учител . Той го проповядва .

Дъновист е изкривяване и принизяване . То се разпространява за да се принизи самото учение . Да се отклонят хората от търсене на божественото и гледаме към човека . Дънов постоянно е показвал как да гледаме на ежедневието и виждаме божественото .

Мисля че 100 г. са малко за да се даде подобаващо име на идеалите , които в бъдеще ще разцъфват . :( знам ли ?

 

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Имам предложения: беловисти, белобратци, белосестри, светловисти, светлобратци, светлосестри, бябрависти (от Бяло братство).

Последователи на учението на Бялото братство дадено чрез Учителя Петър Дънов: съкратено Пуббдчупд.

Бябрависти (съответно бябравист и бябравистка) ми звучи най - удачно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако ще се ползва "Бяло братство" като основа, производното в женски род трябва да е "бялобратки" (или "белобратки").

Може също така "сърцеследци". Хора следващи сърдцето си.
 

Цитат


Само който има сърце, той живее. Само който е очистил калта, която покрива сърцето, може да види златото, най-ценното, що го създава. Дайте място на сърцето да се прояви, защото то създава истинските блага на живота, защото то създава истинската култура на човечност и братство.


 

 

От Учителя, предава Е.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моята смешка е проста и за това ясна . Но клипа , предизвиква спомени . И колко са по далечни толкова по мили .

А тази история е история от живота . Движат ни поривите на душата които се мъчим да обясним . А разумът е само да ни покаже всяка наша стъпка до къде може да ни заведе .Защото въпреки моща на емоциите , винаги можем да сме разсъдливи .

В нас е заложена сексуалноста , като гаранция за продължение на човечеството . Но от нас зависи как ще постъпваме . А за кой сексуален кодекс споменаваш .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×