Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Иво

Хомеопатия

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро хванах лек грип. Обадихме се по телефона на личната ми лекарка и тя, забележете - по телефона, ми препоръча да вземам антибиотици. От край време е известно, че антибиотиците са много вредни и даже и да помагат на един орган или навреждат на 10 други. Аз вече бях започнал да вземам хомеопатични пилули, така че категорично отказах да вземам каквито и да е антибиотици. Здравето ми бързо се възстанови. Подобен случай имах преди години на Рила. След тежък преход, целият гръб ме болеше. Раницата ми беше тежка. Хомеопатичното лекарство подейства безотказно - сутринта се чувствах перфектно.

Хомеопатията е алтернатива на алопатията (стандартния метод на лекуване).

Образната разлика между двете е следната: Представете си махало, което има три основни позиции. Наляво - болест, на дясно - здраве, посредата - баланс. Алопатиятя се опитва да бутне силно махалато от ляво (болест) на дясно (здраве) и така да възстаново равновесието. Хомеопатията точно обратното - бутва махалато съвсем леко в посока към болестта. В резултат- махалото само се връща обратно към здравето.

Това е принципа доколкото аз съм запознат.

По принцип няма хомеопатични пилули за болест, а за човек и състояние. Хомеопатът задава множество въпроси на болния докато състави пълна картина не само за физическото му състояние, но и за психическото му здраве. На базата на тази пълна картина се избират съответните мерки за лечение. В това отношение тя е един холистичен метод за лекуване, за разлика от алопатията, която се опитва да лекува частта без толкова да се интересува от състоянието на целия организъм.

Някой специалист или с повече опит да сподели повече?

Ползвали ли сте хомеопатични лекарства? Какъв ефект са имали върху вас? Доволни ли сте?

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:rolleyes: Здравейте, Иво!

Не съм специалист в областа, но по стечение на обстоятелствата (напълно случайно) личният ми лекар е хомеопат. Съвсем наскоро боледувах и при това съвсем не лек грип. Доскоро ми се струваше правдоподобно човек да се лекува по този начин- хомеопатично, но в последно време се замислих. Случи се така, че предписаните ми хомеопатични продукти за лечение се оказаха недотатъчно ефективни.

Може би има известна истина и в това, но доколко е оправдано наистина...не се ли излага човешкия живот на опасност. Нима не е изключено в даден момет хомеопатията да се окаже безсилна за дадена болест. Дали ако човек е точно на ръба на живота едно лекичко побутване на махалото в посока болест може да се окаже фатално...??? :hmmmmm:

Може би все пак не бива да изключваме напълно традиционната медицина...

Сърдечни поздрави! :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Надежда,

Аз си мисля, че няма такова нещо като "няма лекарство". Ако дадена болест е вече открита, особено ако тя е грип независимо колко тежък е той, лекарство има. Често гледам Discovery там дават толкова много примери за всичко, което е открито и което тепърва търсят да открият. Тежките болести не са създадени току така, те си имат своето предназначение и те винаги могат да се лекуват. Въпроса е кой може да ги лекува и с какво. За болести като СПИН например има открити вече няколко лекарства (за които аз съм чувала), за тези кото не съм въобще не говоря. Но защо след като казват открито е лекарство, никой повече не чува за него? Моята лекарка не е хомеопат, но често ми препоръчва какви билки да взимам в различните ситуации. Тя е традиционен лекар и самата тя, не винаги е сигурна дали да изпише едно или друго. Фармацевтичните компании ходят от кабинет на кабинет и рекламират продуктите си. Може ли един лекар да има опит с всеки един от тях? Особено с новите? Не мисля... Лекарите са хора и често грешат, както вероятно е станало и с твоя лекар. Искрено се съмнявам, че ако беше отишла при друг и беше започнала лечение с традиционни лекарства (най-често изписват антибиотик при грип) щеше да се оправиш. Може би и тогава щеше да има влошаване... няма как да знаем.

Ще ти разкажа за един случай, нещо което се е случило на моя позната. Миналата година вкараха детенцето и в болница. С висока температура и в много тежко състояние. Изредили се много лекари и всичките сменяли антибиотик след антибиотик. На х-тия ден (не помня вече кой 2-ри, 3-ти или 4-ти) се появява поредната лекарка. Детето е на системи и всички са ужасно притеснени. И тя пита какво му дават. Майката изрежда всичко и лекарката се хваща за главата. Казва, че грип с антибиотици не може да се лекува и затова детето се е влошило. Дават му хомеопатично лекарство и то започна да се оправя.

Не говоря да изключим традиционната медицина, а да прaвим всичко балансирано. Да проверим различни варианти и тогава да изберем как и с какво да се лекуваме.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте..аз съм лекар-хомеопат....не съм съгласна с тезата, че хомеопатията е алтернатива на алопатията....това са коернно противоположни философии...и тезата за махалото също не е много на прав път:))....ще се радвам да отговоря на въпросите ви... просто ме попитайте:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

аз съм модератор на форум здраве в forum.all.bg...разбрах за вишия сайт случайно:) хубав и интересен е....желая ви късмет и на слука....ще се равдам ако съм ви полезна....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Доскоро ми се струваше правдоподобно човек да се лекува по този начин- хомеопатично, но в последно време се замислих. Случи се така, че предписаните ми хомеопатични продукти за лечение се оказаха недотатъчно ефективни.

Струва ми се 4е тук виждам една съвсем погрешна постановка за здравето и болестите, затова ще взема отношение по темата.

На какво се дължат болестите? На вируси, на лошото време, недоброто хранене??

Не, това са само външни вторични фактори, но истинската причина за болестите не се корени в тях. Причината е, че човек е нарушил (или не се е съобразил с) определен природен (духовен, космичен) закон и болестта се явява като регулатор на неразумното му поведение. Всяка болест носи някакво важно послание, информация за това къде грешим в нашите мисли, чувства или действия. В момента, в който приемем (осъзнаем) тази информация, болестта сама по себе си става излишна и си отива и не се нуждаем нито от хомеопатия, нито от алопатия.

Но в много случаи човек не може сам да разбере посланието на болестта. И тук именно е ролята на Лечителя, който като изследва състоянието на болния и разбере духовните първопричини за болестта, след това трябва да предаде посланието, което болестта носи на болния. В това именно отношение е много ценно интервюто, което някои от хомеопатите провеждат, защото се интересуват не от болестта, а от човека.

След като посланието стигне до болния и се разбере от него, дали после ще пие хомоепатични пилюлчета, билки или гореща вода - резултата ще бъде един и същ - здравето.

Много сериозен проблем се се явява, когато лекарите се опитват да излекуват тялото, симптома или болестта, без да обърнат внимание на истинската причина за нея (а такива са 99% от случаите) Тогава временно болестното състояние изчезва, за да се появи отново понякога и след години, но в много по коварна форма. Затова днес болестите и болните хора са повече от всякога. Медицината никога няма да успее да "победи" болестите, защото те се явяват най-голямото богатство в еволюционния път на човека.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте форумци.... ;)

Искам да изкажа задоволството си от отговора на Кирил по дискутираната тема ! ... :thumbsup2: Много задълбочен и точен отговор по темата за алопатия и хомеопатия . Моето мнение съвпада напълно с това на Кирил . Мога безпроблемно да доразвия мнението му , но считам , че правото е негово и не бих искал да изземвам личното право - няма да бъде почтенно . За това ще го помоля да доразвие идеята си по смело и да не се притеснява от мненията на дипломираните лекари - те лекуват последствията , не причините ..... .

Кирил ,

ще ти подам само един жокер , ако можеш и имаш желание да го развиеш , за моженето .... мисля ,че можеш ..опитай на прав път си според мене .

Това е мое собственно наблюдение .... Христос никъде .....повтарям НИКЪДЕ не е лекувал с билки и хапове или там както са го наричали по неговото време . Включително и най - тежките и уж .... ;) " неизличими " болести . Така поне съм забелязъл докато съм чел Евангелията . Ако греша , моля някой да ме поправи ! Петър Дънов струва ми се също ?

Съвсем не изключвам достиженията на съвремената медицина - тя да лекува ( ако може ) последствията , това е все помощ за страдащия болен . Но според мене смисъла на форума не е да изземва функциите на традиционната медицина , а да учи как да се премахнат ПРИЧИНИТЕ за болестите .

Тук е " ключето " как да открием лъжеучителите според мене ..... ! ;)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте..аз съм лекар-хомеопат....не съм съгласна с тезата, че хомеопатията е алтернатива на алопатията....това са коернно противоположни философии...и тезата за махалото също не е много на прав път:))....ще се радвам да отговоря на въпросите ви... просто ме попитайте:)

Здравей Ели,

Благодаря за включването :).

Би ли ни разказала малко за хомеопатията като специалист.

По какво се различава от алопатията?

Какъв е принципа на действие и т.н. ?

Кажи и за махалото... защо мислиш, че не е вярно това семпло представяне на двете системи?

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Христос е лекувал само тези, които са били готови да бъдат излекувани, т.е приели са посланието което носи болестта.

Хората много често предпочитат да живеят с болестта, отколкото да се откажат от един вреден навик (например пушачите) Никак не е трудно да се открият причините за болестите, ако човек е честен пред себе си. Но невинаги те се толкова очевидни, както в примера с цигарите. Ако човек дълго време има проблеми във взаимоотношенията е близко до ума, че това би довело да някакъв здравословен проблем (който би се изразил най-вероятно в проблеми в бъбреците). Тези които поне малко са запознати с астрологията знаят, че бъбреците и взаимоотношенията с противоположният пол са свързани с една планета - Венера

Но тъй като тук става дума за хомеопатия, ще кажа че тя макар и да има много предимства пред класическата медицина, не е панацея. При хомеопатията информацията за причината за болестта се въвежда в организма чрез точно подбиране на вещество, но тази информация постъпва директно в тялото и пациента не достига до осъзнаване на истинската причина за болестта.(предполагам че има хомеопати, които разясняват на болните истинските причини за болестите им, както и лекари, които правят същото, но те са изключение) А когато това осъзнаване липсва, това е гаранция че заболяването ще се повтори, макар и под друга форма.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Във връзка с гореказаното ще си позволя един цитат :

"Без Спасителя няма спасение. Възстановяването на биологичната норма никога не е изцеление в по-висш смисъл. Изцелението е освещаване."

Херберт Фриче

Изотчник : “Избягването на страданието , където и както да се проявява то, е знак за пълна непосветеност”.

Херберт Фриче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте ,

..........................

Болеста идва като следствие на неправилен начин на живот и се явява като " капитализирана лихва " на взето " на кредит брашно " . То няма лошо да вземеш кредит , но ако имаш програма за разсрочено плащане иначе хомеопатията , алопатията и всички ... патии ще те вкарат в патологията да се учат патоанатомите . То няма лошо и тяхната профисия е хуманна и носи добрини , ама аз не искам патоанатомите да се учат на мен . Въпрос на личен избор . Предпочитам програмата за ..... " разсрочено плащане " с цел ликвидиране на всички видове и подвидове " кредити " .

Съжалявам ако разсъждавам малко егоизтично ! Но не съм аз Спасителя на света и нямам претенциите да бъда . Гледам да спася себе си и после ако мога някой друг , защото каква полза ако спася света и повредя душата си ( тя е божие творение и принадлежи на него ).

Бог ни е пратил тук да се учим и сме само временно на земята и ако на някой му харесва временната дреха за вечна - негово право на избор е . Може да си я кърпи до безкрай ...

Сега насериозно .....

Болестите непрекъснато се мултиплецират и лекарствата трябва непрекъснато да ги догонват съобразно модификацията им . Справка многото разновидности на грип ( тази болест по-лесно се проследява и не изисква специализирани познания за гостите във форума ). Направо е безумие да пуснеш питомното и подгониш дивото

Значи традиционнта медицина лекува по хоризонталата на човешкия живот и човек докато е малка птичка с поникващи пера по неукрепналите крилца за предпочитане е да стои близо до традиционната медицина . После като поникнат перата и заякнат крилцата да преодолее гравитацията на тризмерното пространство - те това му викам еволюция и лекуване по вертикала на човешкия живот .

Иначе птичето ще се превърне в ... щраус препускащ по саваните в Африка с глава ...ню-ню ...мъничка - мъничка и тяло ..... :o

Уффф унесох се пак в сънища и мечти .

Хайде стига толкова за сега .

Въпрос ! Да има тук будни хора ???

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Преди 200 години немския учен Самуел Ханеман полага основите на Хомеопатията като терапевтичен метод, но нейните принципи датират от времето на Хипократ. Именно той написва първите постулати в медицината : ”подобното лекува подобно”; ”противоположното лекува противоположно”. Наследниците му развиват само втория постулат, основа на съвременната алопатия. И като че ли по-важния закон остава в забрава.

Хомеопатията е натурален терапевтичен метод, базиращ се на принципа: субстанция, която води до заболяване в здрав индивид, може също така и да излекува болен със същите симптоми. Ето и един пример, всеки знае когато реже лук очите му се насълзяват, парят, от носа потича воднист секрет. Хомеопатичния препарат Allium cepa /направен от кромид лук/ се дава именно при лечение на симптоми на настинка или сенна хрема със същата характеристика.

Хомеопатията разглежда симптомите на болеста като начин на организма да се справи с етиологичния причинител и да доведе системата отново в равновесие. Това е строго индивидуален начин за всеки един от нас. Хора с еднакви заболявания много рядко се нуждаят от едно и също хомеопатично лекарство именно поради индивидуалната реакция на всеки към заболяването.

Стресовия фактор може да бъде всяко едно нещо чуждо за организма и към него се реагира строго индивидуално. Реакцията произтича от трите нива – физическо, емоционално и умствено. Физиката най-общо казано е отражение на нашия вътрешен мир. Например кожата. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло.Тя е огледало на емоционалния ни свят.Тя е като платно на картина, в/у което всяка емоция оставя своя отпечатък.

Целта на хомеопатята е да установи етиологичната причина на страданието и да приведе системата отново в равновесно състояние.

Действието на хомеопатичните лекарства се базират на законите на квантовата физика. Най-общо мога да ви обясня така. Когато човек е здрав, а под това се разбира здраве на трите нива -физика /тяло без заболявания/; емиционално /ч-во на радост, щастие, благодат и спокойствие/ ; умствено /бистър, креативен ум/; тоталното електромагнитно поле /сбор от елм.полета на всяка една клетка/ има определени константи - като амплитуда ;дължина;честота на вълната.В резултат на въздеиствие на отрицателен стресов фактор /настинка,смърт на близък,любовно разочерование,проблеми в работата...и т.н/първоначалното стабилно състояние се променя и изпада в така наречената хаотична динамика/като топките в кълбото на тото 2/.В този етап организма се стреми да достигне ново/не здраво;а ново/състояние на равновесие,за да продължи да съществува.Ако виталната енергия не е достатъчна и прага на поносимост на организма към стресовия фактор е нисък следва смърт.Т.е по законите на квантовата физика-системата се доближава до еквилибриума. Достигнал новото равновестно състояние организма изявява симптоми-физически и/или емоционални и/или умствени ,които характеризират новото стабилно състояние. Пример:дете/здраво до момента/-начално стабилно състояние; настива-стресов фактов;резултата е бронхит-ново стабилно състояние;започва лечение с антибиотици-стресов фактор;следва хаотична динамика и изява на ново стабилно състояние-екзема;лечение с кортикостероиди-нов стресов фактор;следва ново състояние на хаотична динамика и ново стабилно състояние-астма...и т.н Тези действия се описват схематично с фрактали. И така от действието на отрицателния стресов фактор константите на електромагнитното поле се променят. От физиката знаете, че когато две вълни с еднакви характеристики се срещнат първоначално има наслагване с поледващо взаимоунищожаване. Това е и действието на хомеопатично лекарство - внася се електромагнитно поле подобно на електромагнитното поле на организма. В началото има усилване на болестните симптоми в резултат от наслагването на вълните с последващо излекуване.

При алопатията се разглеждат нозологии, а не организма като цяло. Има ме болен черен дроб;колит;стомах...и т.н...а не болен организъм. Целта е да се отсранят симптомите сами посебе си, като се потиснат - ако имате главоболие-аналгин да намали болката. А защо имате главоболие не е ясно, коя е причината още по-малко, a и никой не се интересува от това. 10 човека с главоболие ще се лекуват все по един и същи начин без да се отчете индивидуалноста и коя е причината за главоболието при всеки един от тях. При един може да е в резултат от дълко стоене върху книгите по време на сесия, продължителен стрес на работното място, всяка смяна на температурата да предизква тази болка, в резултат на загуба на любим човек, потискан дълго време гняв... много..хиляди причини... но алопатично лечението е едно... В хомеопатията това са картини на хиляди лекарства. Казвам картини, защото хомеопатичното лекарство е тип човек с неговата физика, емоция и психика в даден момент. При потискане на симптомите в алопатията и при спиране на употребата на даден медикамент симптомите се възвръщат. Това лечение ли е или просто една палиация? А да не говорим какви промени настъпвам в организма от самите лекарства, които взаимодействуват с молекулите на организма и променят естествените биоритми и химически взаимодействия и водят до усложняване допълнително на състоянието и намаляване на виталитета.

Човека е като кромид лук. Последната промяна в състоянието са на външните люспи на лука. Това са най ярките симптоми, които хомеопата анализира и след хомеопатично лечение изчезват. Следва изява на по предни състояния, по-вътрешните люспи...те се анализират..лекуват ..и изчезват. Така докато се стигне до сърцевината. А какво е тя?

Когато яйцеклетката и сперматозоида се слеят, в този момент освен цялата генетична информация се предава и състоянието на партньорите в момента, състоянието стабилизирало се през последните няколко години също. Следва развитие на плода в майката. Всяко нещо което се случва с нея по време на бременноста се отразява върху детето. Така се формират корените - предразположености на реакция на физическо, емоционално и умствено ниво. Детето се ражда с тези корени. В течение на живота му влиянието на различните отрицателни или положителни стресови фактори динамично променят неговото състояние. Т.е човек се ражда с неговите корени определящи вродения му миазъм - начина на реагиране; характерни индивидуални особености - неговото конституционално лекарство; и при среща със стресови фактори наслагва върху тази база нови и нови лезионни слоеве - различни ситуационни картини на хомеопатични лекарства /люспите на лука/.

Привет! :)

Попаднах на една статия в ЦК - "Хомеопатията - опит за духовен анализ". За това какви са принципите й се казва следното:

Хомеопатията разглежда човека като една равновесна природна система, а заболяванията ­ като нарушения в това равновесие. Човекът е разглеждан също и като част от цялостната природна система (космоса), с която е във взаимно и равностойно взаимодействие. Лечението представлява съответно цялостен процес, възстановяващ не само телесния, но и енергийния баланс. Да се излекува черният дроб например, според схващанията на хомеопатията, означава да се излекува и емоционалното, и душевното състояние. Затова се отчитат и пускат в действие различни странични фактори ­ хранене, начин на живот и др., като се стига и до определени нравствени принципи.

Това може би е близо до мнението на Кирил, с което съм съгласна.

От 10 години работя с лекарства. Майка ми е лекар вече 30 години. И е истина, че лекарствата "лекуват" /или по-скоро/ притъпяват симптомите на заболяванията. За по-голяма яснота - в света постоянно се провеждат т.нар. рандомизирани двойно-слепи проучвания за доказванет ефекта от някой медикамент. В тях освен основната група, която се подлага на лечение, винаги има "плацебо" група, отговаряща на същите критерии, степен на развитие на заболяването и реакция към предишни терапи, но лечението при тях става с "празно хапче". Резултатите обикновено са доста интересни - един доста голям % от "плацебо" болните достигат поставените предварително цели на терапията. И, което е още по-любопитно, при тях не се наблюдават рецидиви. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И с Ели съм съгласна.

Майка ми също е хомеопат. :)

Може би не случайно причисляват хомеопатията към окултните науки, разпространяването на "неясна" идеология:

Може да се каже, че хомеопатията е обсебена до голяма степен от новоезически възгледи и натурфилософски представи, изцяло несъвместими с църковното светоотеческо учение за човека.

Увлечен от здравословните си проблеми, от една страна, и успокоен, че няма магия, от друга, пациентът неусетно може да се довери на една идеология, чиито послания минават между другото. Но е възможно те да останат в съзнанието и да се вплетат в мирогледа му.

В идеологията на хомеопатията няма нито Бог, нито грях, нито благодат. Тези понятия отсъстват, и все пак става дума за идеология, за някакъв своеобразен, макар и невинаги систематизиран мироглед.

Ние не можем да твърдим, че хомеопатията е напълно безобидна в духовно отношение. Но и не можем с пълна увереност да заявим, че с нея неизбежно е свързано отстъпление. Съвестта ни при всички случаи е поставена на изпитание, но имаме и духовната свобода да преценяваме сами за себе си, пред Бога, в Църквата Му.

Вие какво мислите по този въпрос? :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

какво общо има духовност с религия...за мен това са толкова различни понятия......защо природните закони се опитвате да обяснявате с религия и окултизъм.....космичната енергия сътворила нас и всичко около нас в вселената си е енергия...трябвали да принадлежи на някоя човешка религия?....това е силата на природата сътворила и нас...и всеки природен закон е валиден във всяка една наша човешка сфера на изява.....

ако се започне разсъждение в тази плосткост трябва да се питаме...какво е бог всъщност?...и тук вече:)ще има хиляди неразбирателства и мисля че е тема за друг постинг

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всички религии и окултизма търсят духовността.

Кой е по-близо е друг въпрос :P

Но Духовно е общо понятие - в крайна сметка всичко е Дух. :thumbsup2:

Търсете вие връзката с Хомеопатията :dancing yes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако съм провокирала някакво противоречие, моля за извинение. Просто исках да споделя на какво попаднах случайно, защото до сега никога не съм смятала хомеопатията като някаква неясна идеологична заплаха. :unsure:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Eлия , питаш какво общо има духовност с религия ?

Много общо има . Религията предполага съществуватето на Бог . А Бог е дух - живо същество с разум и всичко прилежащо към него .

Говориш за космическа енергия и че сме подвластни на ния и законите във различните форми на тази енергия .

Да така е , но тази енергия не е свободно плуваща в Космоса , по ми харесва думата Вселена . ....И няма кой да търси сметка на човека за използването на тази енергия за нездрави цели . Ако се вслушаш в политиката в момента идни политици много говорят ... дайте си енергията да ви управляваме ... ха ха ха - ...!!!!! .............

.......... - Вселената и всичкото в нея в окултизма се нарича " Елементална есенция " , а живите същества " Монадна есенция " .

За по разбираемо един пример , притча ако ти е по- удобно . ......

" Всички казваме моята къща така , моята къща иначе ... Но никой не се сеща или по-точно убягва му от вниманието , че под термина КЪЩА се използва и съдържанието в нея - т.е. самите хора които я убитават . Точно тук е препъни камъчето ....

..... "Монадната есенция " живее в " Елементалната есенция " да трупа опит и я използва като външна обвивка за да може да се прояви в Битието и стане видима . Но в никакъв случай да не се смесва неразделимо ( вечно ) с нея . Под "монадна есенция " разбирай Бог или Дух ... . И енергииното балансиране не винаги води до лекуване , освен в случайте на ..." изправяне помислите на сърцето " , защото кривите помисли правят енергийния дисбаланс , а от там идва и болеста . Въпроса е че енергията на монадната есенция и елементалната есенция са от различен порядък , различни нива на еволюции . Втората - елементалната е съсдадена да служи на първата - монадната есенция . Тук ако не признаеш върховенството на Създателя и промисъла Му .... всички теории като тази на Дарвин рано или късно ще рухнат . Защото не материалното тяло еволюира , а Дуа в него и на Него - Духа Му трябва по- съвършенно тяло за проявлението си в Битието . И за това " излиза " от старото тяло за да си съгради от елементалната есенция по- съвършенно тяло и предобие по- съвършенна опитност и се приближи повече към Създателя .....- който го учи чрез по- съвършените религии ( като по-съвършени училища от предишните стадии на еволюцията ).

Ще се радвам и на други мнения . Мога да продължа още , но ще стане много ... това е форум и предполагам , че голяма част от форумците няма да са съгласни с тези отвлечени понятия . За това спирам до тук и продължавам само при желание на някой . ....

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Иване,

съгласен съм и ми харесва, ще се радвам ако продължиш.

Предлагам да отвориш самостоятелна тема и там да продължим, а тази да оставим посветена на хомеопатията и лечението. :)

Редактирано от Ради

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

не съм съгласна с теб а и теорията на Дарвин отдавна е рухнала:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

....... :blink: .. :o

Да, Ради и Иво ... хубави въпроси зададохте и хубави отговори получихте . ...... . Наистина Елия е добра лекарка . Аз съм пас и си признавам без бой ... некомпетентноста си ........

Признавам ви го приятели добри сте . Наистина съм си патологичен случай - ми не вярвам на лекари и това си е . Моля се на Бог ... така по бабишки както мога , та да не се разболявам .

Извинете , че съм излезнал от темата и съм смесил нещата - грешката е изцяло моя ! ....

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля се на Бог ... та да не се разболявам .

Здравей Иван,

Аз също като теб мисля, че това е много добър подход. Връзката с Природата е най-добрия лекар, най-доброто лекарство. А нали всички сме част от Нея?

Не виждам някой да е казал, че си патологичен случай и не знам от къде ти хрумнаха тези мисли. Тъй като тази тема е за хомеопатията... нека да говорим за нея и опита на всеки от нас с нея. Можем да отворим друга тема, за да обсъдим лекуването с молитва например, което е друг интересен метод. Всъщност има една подобна тема. Погледни - ТУК. Там даже разказвам един подобен случай ... за силата на молитвата и изследванията правени върху нея, как тя влияе върху болните.

С приятелски поздрав,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Елия е лекар и темата е за хомеопатията. Не мисля, че отричането на медицината ще доведе до добро. Нейното развитие е хубавото. И именно хомеопатията е голяма стъпка напред.

Поне аз така мисля.

Молитвата е мощен и абсолютен метод.

Но колко хора могат наистина да се лекуват само с Молитва?

Това означава ли, че милиони трябва да страдат?

Че не трябва да се търси облекчение?

Това са принципни положения.

Секрет и екскрет не означава тъкан на животно, да не говорим половината от него в стомаха.

Хомеопатията развива медицината в правилната посока и не нарушава вегетарианския режим.

Редактирано от Ради

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Хомеопатията развива медицината в правилната посока и не нарушава вегетарианския режим.

Струва ми се, че тук има леко противоречие. Мисля, че може да се спори коя посока е правилната. :) Едно от големите различия между двете е това, че в медицината се стремят към максимална дозировка, докато в хомеопатията, както каза Ели, към максимално разреждане на активното вещество.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Противоречието е в това, че на едното подхода е грешен.

Правилно ли е да те тъпчат със всевъзможни химии в опит да се премахне симптома (не болестта, да не говорим да се търси причината).

Петър Димков не е бил клиент на ДСО Фармахим или на Фармация Дупница :P

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Гост
Тази тема е затворена за писане.
Sign in to follow this  

×