Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Вече е широко известно, че гладолечнието е полезно. Независимо дали го правите с профилактична цел или за лечение (да се внимава, тъй като има болести, при които не се препоръчва гладуване!), ползите, като, че ли са безспорни. В България едни от първите популярни книги по въпроса след 1990г, бяха на Лидия Ковачева и Пол Брег. Системата на Пол Брег за гладуване само с дестилирана вода и без храна, като че ли вече е по-малко популярна, даже някои напълно я отхвърлят. От друга страна системата на Лидия Ковачева, малко плодове и чай, става все по-популярна. Особено важно е захранването! Дълги гладувания да се прявят само под вещото ръководството на специалист, тъй като има сериозно опасности, особено ако имате конкретно заболяване.

Много е хубаво ако човек може един път в седмицата да прави изчистване на организма - само плодове и чай/гореща вода. Някой препоръчват понеделник, тъй като човек е възможно да е прекалил с хранта през почивните дни, но аз използвам четвъртък. Това е и денят, който се препоръчва от Беинса Дуно за разтоварване на организма. Като се замисля, ако човек всяка седмица (приблизително 52 седмица има в годината) прави разтоварителен режим и отделно два пъти в годината (примерно в началото на годината и в края) направи разтоварване за около 10 дена само на сезнонни плодове и/или жито, ето ви почти 2,5 месеца от годината отделени на хигиената и здравето. Сериозно време! А малко се изисква от човека! И ако може човек да чисти не само тялото, но и мислите, чувствата, къщата си, отношенията си, какво по-добро от това! Вижте пример за гладолечение Житен Режим 2004 – ТУК. Някои от важните моменти в гладолечението сме ги обсъдили там. Има и примерна схема за захранване.

Имате ли опит в гладолечението?

Ако да, какво бихте препоръчали на начинаещите?

Колко често го правите?

По какъв начин?

Какви резултати имате?

Някой да се е излекувал от конкретна болест/проблем и да сподели?

Как може да се съчетае гладуването с астрологията или с другите езотерични науки? Препоръки или опит?

Поздрави,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Иво :)

Значително от скоро се опитвам да водя природосъобразен живот и до момента постигнах добри резултати, донякъде и благодарение на Вашия сайт, тъй като е много важен факта да имаш морална подкрепа и да знаеш, че не си сам по пътя, който си избрал :) Особено полезно е споделянето на практиките :thumbsup:

Направих лечебно гладуване по схемата на Лидия Ковачева и горещо го препоръчвам на всеки, който иска да прочисти тялото си от токсините.

Това, което особено ме учуди, беше, че независимо, че се хранех оскъдно имах много повече енергия, отколкото преди. Чувствах се много по-лека, по-енергична, по-тонизирана и с повече желание за движение, работа и т.н.

Друго нещо, което ме учуди е, че бялото брашно е особено вредно, наравно със солта и захарта :-)

Знаеш ли имената на книгите на Пол Брег и евентуално дали са преиздавани?

Поздрави,

Ива2 :sorcerer:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Ива,

Сега наистина е много подходящо времето за гладолечение, тъй като има много сезонни плодове. Радвам се, че имаш успехи :thumbsup:

Имай предвид, че захранването е много важно, бъди много внимателна с него. :hypocrite:

Книги от Пол Брег можеш да намерш например ТУК.

Поздрави и успех,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Иво!

Искам да споделя моя опит в гладолечението.

Преди 1 година се разболях тежко от едно автоимунно заболяване - нарича се "Системен лупус еритематодес". Ужасна болест!!! Човек произвежда антитела, които вместо да се борят със външни дразнители"Вируси, бактерии и др" се насочват срещу собствения ти организъм, нападат всички органи и ако не се вземат спешни мерки се увреждат всичките ти органи и се сещаш какъв е краят.............. :(

И така - една година ходих по мъките, от лекар на лекар - уж при мене всичко беше в много "лека форма" и трябваше да мине за кратко време...............включиха ме на кортизон- това е ужасно лекарство, със толкова много странични действия, че няма да ми стигне времето и мястото да ги опиша............но това не е важното.............и така след 6м. лечение след като прекарах един грип състоянието ми се влоши ужасно! Започнаха още по страшно лечение - химиотерапия и др.

Тогава ми попадна книгата на Лидия Ковачева! Вкопчих се във всичко написано в нея! Открих надежда за мен! И така.....първоначално смених коренно хранителните си навици........преминах на стриктно млечно-вегетарианско хранене........веднага усетих подобрение на общото ми състояние.......след което изкарах 14 дневен курс на гладолечение, което не беше само на плодове, но и на сварени зеленчуци, т.к. съм на лекарства . И РЕЗУЛТАТА БЕШЕ НЕВЕРОЯТЕН! Още на 6-ия ден свалих температурата, която поддържах непрекъснато от една година. Отслабнах с 10 кг, усетих такава лекота, която бях забравила. Светна ми пред очите. Не мога да опиша какво чуствам. Оттогава вече мина един месец. Храня се много стриктно, основно плодове и зеленчуци, бобови храни, соя, нахут, просо и др. Включвам и млечни произведения, но в много малки количества. Чуствам се великолепно - пред мене се откри един нов свят. Сега съм намалила лекарството - за съжаление кортизон не може да се спре внезапно, но се надявам ако нещата се развиват все така добре до половин година да го изключа напълно. През август месец смятам да проведа нов курс на гладолечение - още 14 дни. Междувременно започнах да се занимавам с йога- ходя на курсовете на Ани Павлова. Йогата също страшно много ми допадна и невероятно ми помага.

Еми това е моя опит в гладолечението. Надявам се, че пътя по който съм тръгнала ще ме донесе един нов и пълноценен живот, защото на мен МИ СЕ ЖИВЕЕ :thumbsup2:

Препоръчвам на всички здрави и болни задължително да провеждат курсове на гладолечение - УСЕЩАНЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА!

ПОЗДРАВИ

Даниела

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Катерина

Здравей, Иво!

Първото ми (и единствено сериозно проведено) гладуване беше доста отдавна - през януари - февруари, 1990 г. Тогасва ми попадна една книга "1001 въпроса и отговора за природосъобразен живот". Стреиктно спазвах препоръките там - очистителни процедури, чай и плодов сок (аз си изцеждах сок от ябълки). Продължих около 10 дни и след това може би 7-8 дни захранване.

Резултатите бяха много добри - чувствах се пълна с енергия, а си взех и изпитите отлично (бях в сесия). Не съм имала проблеми с чувство на глад, нито със захранването.

Доста по-късно опитвах на няколко пъти, но още първия ден се появяваха болки в стомаха и не си наложих да продължа.

Опитвах се да правя прочистването на стомаха (по Венцислав Евтимов - с гореща вода, подсолена), но не се получи - явно нещо съм объркала.

Преди няколко години ми попадна книгата на Малахов за очистване на организма. Пробвах очистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок. Не почувствах разлика (може би защото съм здрава и нямам проблеми), но се надявам да се поизчистил малко.

През януари - февруари, 2003 година, си проведох един курс уринотерапия (пак по книга на Малахов). Трябва да кажа, че съм много доволна. Отслабнах малко, но не това е основното, а по-скоро промяна в настроението и в начина, по който се чувствах (което е признак за очистване на организма). След 4 месеца (през юни) забременях (а преди това около година не можех, макар че не сме правили изследвания да търсим причината).

Сега отново съм бременна и през май (живот и здраве) ще се роди второто ни дете. Възникна обаче и един здравословен проблем, провокиран от двете последователни бременности, в комплект с наднорменото ми тегло - появиха се камъни в жлъчката. Казаха ми, че когато се роди детето, изходът бил да ме оперират (лапароскопски) и да ги извадят. Моля ви, ако някой има информация или личен опит как мога да се отърва от тези камъчета без хирургична намеса, нека ми пише!

Сигурна съм, че има начин, но не го зная. Ако някой знае, да каже.

Благодаря ви!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Гост_Диана_*

Бих искала да отговоря на Катерина за камъните в жлъчката, преди години баба миимасхе този проблем и помня че ходихме в едно софийско село Чавдар където един човек ни даде някаква нстойка от билки която се разреждаше в определена пропорция с лимонов сок и мед, изпиваше се за три дни, без да се яде друго през тези дни и наистина камъните излизат. Незнам дали човекът все още се занимава с това но нищо не пречи да пробвате

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Ангел

  Възникна обаче и един здравословен проблем, провокиран от двете последователни бременности, в комплект с наднорменото ми тегло - появиха се камъни в жлъчката. Казаха ми, че когато се роди детето, изходът бил да ме оперират (лапароскопски) и да ги извадят. Моля ви, ако някой има информация или личен опит как мога да се отърва от тези камъчета без хирургична намеса, нека ми пише!

Сигурна съм, че има начин, но не го зная. Ако някой знае, да каже.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ти препоръчвам тази книжка.

Чудото на гладуването

Във всяко нещо има и нещо за мен и нещо което не ми допада. Потърси това което е за теб, вярвам че ще ти помогне тази книжка.

Успех и светлина.

А.

:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Гост_Катя_*

Благодаря, Ангеле, ще я погледна, макар че трябва да чакам около година, преди да започна гладуване (остатъка от бременността + кърменето). Оказа се, че ако започна каквато и да е очистителна процедура, докато кърмя, организмът се очиствал чрез всички възможни канали, включително и чрез кърмата :(

А с билкови смеси за изхвърляне не искам да рискувам, защото, ако камъните са по-големи и тръгнат, могат да заседнат някъде по пътя и проблемът ще се задълбочи. Впрочем, в книгата на Малахов за уринотерапията също пише, че се изхвърлят. Ако има средство, което да ги разбие на място, мисля, че това е идеалния вариант.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Катя, баща ми често има камъни но не в жлъчката, а в бъбреците. Ходи в Ст.Загора при една жена, която му ги разбива и всеки път изумяват докторите. Но като че ли по-добре да изчакаш поне докато родиш. Поне аз така бих постъпила :) Успех!

ПП: Ако искаш пиши ми на ЛС и ще ти дам координатите, които имам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest MargaritE

Практикувам гладолечение повече от ы0 години. Едва ли бих могла да споделя по-добре усещанията си и проблемите си по време на гладуване от [ANG]. Намерих книгата му "Тайните на гладуването" . Препорачвам я.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Здравейте аз съм на 34 години и имам хронично възпаление от 5 години. Нямам диагноза въпреки лежането в много болници. Поддържам температура, имам силни болки в мускулите и слабост. Моля кажете ми какъв би бил оптималния срок на гладуване за моя случай

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Има специфични заболявания, при които е абсолютно забранено да се гладува! Затова бих те посъветвал задължително да се посъветваш със специалист. Вече има лекари, които комбинират гладуване и съвременна медицина. Единствения такъв център, за който аз знам е на д-р Емилова. Линк към сайта на този център - кликни ТУК.

Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Уважаеми участници във форума, съобразно правилата за участие в този форум, бих искала да ви напомня, че:

- при писането на теми и съобщения, трябва да се използва кирилица. Ако не разполагате с такава на вашия компютър има много страници в нета, които са безплатни и превръщат текста от латиница в кирилица.

- писането само с главни букви се счита за викане, така че също не е подходящо да се използва.

Предварително ви благодаря от името на екипа на Портала.

Поздрави,

Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Kiko

Здравей Иво,

щом свързваш гладолечението с псевдонаука като астрологията,

значи самото гладолечение е псевдонаучно...

Защо е псевдонаука астрологията е отделен въпрос..., който всеки от вас би доказал отваряйки звездната карта изготвена от БАН или чужда направена от упълномощената институция...

Ние хапваме бая и боклуци и наистина един глад би изчистил поне малко организма, но това не е под влиянието на "точната формула: на Лидия Ковачева и други лекара, все пак в света има 120 000 системи за отслабване и за съжаление повечето от тях за дилетантски, към които присъединявам и тази на Лидия Ковачева...

Вчера гледах предаване с "доктор" Емилова по ББТ , която наговори толкова много глупости особено за "преварена дестилирана вода"!!!, "токсини с киселинен характер", язвички на деболото черво - които да се оставят малко да заздравеят", "баланс на основи и киселини на клетката"..,"ако човек ядеше месо щеше да има късо черво. а не черво с толкова гънки"

Това всичкото звучи доста популярно и непрофесионално. На пръв поглед звучи, като човвек открил някякъв драстичен метод на отслабване. И това откритие наторено от безкрайните глупости от 120 000 системи за отслабване, която наистина дава ефект и за да подсили ефекта от това го облича в някалво странно научно палто...

Това е моето мнение...

За завършек бих ви помолил да отидете в инспекция на храните и да попитате кои от медовете в България е "съвсем истински" - нямяте си представа колко от меда е фалшив - демек захар - демек отрова..., да оставим настрана "токсините" които могат да присъстват в него..

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Кико,

Благодаря за разсъжденията и за интересното включване.

Относно астрологията, наистина имайки предвид популярното и лице, ако човек не се е запознал в дълбочина с въпроса, би си помислил, че това е една псевдонаука. Но това е отделна тема за друг форум. Ако искаш отвори тема: "Псевдонаука ли е астрологията" във форум астрология. Може би ще се получи интересен разговор.

Кико, ние живеем във време, в което науката се е превърнала в религия. Хората са свикнали безусловно да вярват на това, което "учените" говорят. Естествено кратък поглед назад в историятя би ни убедил, че нещата съсвсем не са толкова прости, колкото изглеждат. Много от така наречените "учени" и доктори, до такава степен са материализирали и закотвило своето виждане за науката (отговарящо на собственото им ограничено виждане за живота като цяло), че са превърнали науката в механично разглеждане на тялото и живота като сбор от чаркове, които като поизрежеш и понаместиш малко и готово здравето идва и проблемите са решени. Според мен е безкрайно близко до ума, че това не е така. Да не си помисли някой, че отхвърлям достиженията на съвременната наука и медицина - напротив уважавам ги. НО както споменах, хвърли поглед назад във времето в развитието на науката и ще видиш, че науката се развива благодарение не на закостенели мнения и вярвания, а на светли умове, които са допуснали и доказали, това което на другите им се струва "невъзможно". Айнщайн например - революционер. Велик ум нали? А какво ще стане ако ти кажа, че Айнщайн е говорил за астрологията, или че е препоръчвал будизма или пък, че е казал че се прекланя пред българския пророр Беинса Дуно. Може би ще ти изглежда като поредната лъжа. Ами ако ти кажа, че Нютон e бил един от най-добрите алхимици и астролози за времето си (справка Discovery). След смъртта на Нютон хората поорязали философията от трудовете му и взели само механичните закони, които познаваме във физиката като закони на Нютон, а другото прикрили. А една от най-прогресивните теории във физиката - теорията на струните. За нея какво мислиш? Поразрови се малко. Понеже съм ги проверявал тези работи, затова ти ги казвам, а не за да те убеждавам в каквото и да е. Всеки има право на свое мнение и избор в живота.

Та да се върнем на гладолечението. От стотици, а може би и хиляди години, гладолечението се е използвало като метод за лекуване. В по-ново време, най-накрая и учените са се заинтересували от този уникален метод, в България съвсем от скоро. Кико, аз не казах че д-р Емилова е върхът, но казах че тя е един от малкото хора в България, която е имала смелостта (бидейки и тя самата лекар) да разчупи виждането за ролята на гладолечението и за неговите уникални възможности. Лично съм посещавал някой от нейните семинари и мога да ти кажа, че нещата не са хич ненанаучни и популярни. Показва факти, филми от най-новите научни изследвания в цял свят. Може би някои неща са малко преувеличени, тъй като твърде много симпатизират на идеята за силата на гладолечението. За това не мога да се изкажа, тъй като не съм специалист в областта. Но като цяло, на базата на скромния ми опит и теоретични познания, мисля, че хората като Лидия Ковачева направиха много за здравето на хората в България. В крайна сметка важен е крайния резултат и силата на самия метод, а не авторитети на хората, които го прокламират нали?

Ти пробвал ли си разтоварителното гладуване - един път в седмицата на малко плодове и чай? Аз съм го пробвал и да ти кажа човек се чувства по съвсем друг начин. Пробвал съм и пречистващо гладуване за по-голям срок. Някъде във форумите бяхме писали за житния режим, прегледа ли темите? А за вегетарианството темата прегледа ли?

Още веднъж благодаря за мнението ти. Мисля, че има още какво да обсъждаме.

Поздрави,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вчера гледах предаване с "доктор" Емилова по ББТ , която наговори толкова много глупости

Здравей, Кико! Направи ми впечатление изказването ти за Д-р Емилова. Моят баща е диабетик, Слава Богу не е на инсулин, но се поддържа с лекарства. Той посещава клиниката на Д-р Емилова във Варна всяка година. И точно через режима там, отслабва, пречиства организма си и дори захарта в кръвта му намалява до такава степен, че дори спира лекарствата за известно време. Аз съм благодарна, че има хора като Д-р Емилова, които прилагат нови методи в медицината. А колкото до останалото, Иво ти е отговорил подобаващо. Поздрави :yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Сейдар

Здравейте на всички!

Аз също като кико имам отрицателно мнение за ''доктор''Емилова.Нейният метод не е гладолечение и в сайта и ясно го пише,макар че навсякъде по медиите го лансират като гладолечение.Тя предписва и реално пропагандира спазване на определена диета,но не и гладолечение.

Гладолечение е само чистото гладуване на вода и нищо друго.Това е просто физиологична одетерминираност.Разбира се има и сухо гладуване,което аз лично съм практикувал,но то все пак не е за всеки.Смятам,че Емилова,която говори като каруцарка взима този етикет-''гладолечение'' за пиар-кампанията си,тъй като едно контролирано гладуване изисква доста способности от наблюдаващия,които според мен тя и нейният екип не притежават.

Ева,твоя баща страда от инсулинонезависим или инсулинозависим тип диабет?Сигурен съм,че режима на който се подлага при Емилова помага,но както сама заявяваш той отново се връща на лекарствата след известно време.Значи или не води природосъобразен живот в моментите когато не дава пари на Емилова или методът й просто е това,за което аз го намирам-именно за една разтоварваща хранителна диета.

Новите методи в медицината трябва да се прилагат не от печалбари,а от хора с ценности и стремежи.

А и този метод на лечение не е нов,даже обратното.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Сейдар,

Всеки има право на мнение разбира се.Първо това не е метод на д-р Емилова,а е създаден от Лидия Ковачева,и е нейна ученичка и последователка.Не мисля,че си прав и е уместно да осъждаш нещо,което както виждам от това,което си написал дори не си практикувал.Аз съм била при д-р Емилова,тя е невероятен човек,много позитивна и мисля,че разбира много добре това,което прави.Има лекари,правят се пълни медицински изследвания,тя в никакъв случай не отрича напълно трядиционната медицина,тъй като тя самата е с медицинско образование,специалност вътрешни болести,кардиология..

Лидия Ковачева казва,че това е просто една по-олекотена форма на гладуването.Не мисля,че абсолютно всеки би могъл да издържи на 20 дневно гладуване само с вода,както препоръчва Пол Брег например.Но и този метод дава същите резултати,казвам го от личен опит и от това,в което съм се убедила ходейки при д-р Емилова.

А ти защо не опиташ?Не мислиш ли,че човек няма право да съди за нещо без да го познава?

Ако не мислиш,че ще ти помогне,то няма и да ти навреди.

Каквото и да решиш,желая ти успех.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest ваисов

Здравей,Марго!

Радвам се,че си практикувала гладуване по Пол Брег(аз предпочитам по Шелтън),но каквото и да казваш това което препоръчва Емилова е просто ограничен хранителен режим.

А не гладуване.

Просто една е промяната,настъпваща в метаболизма на човека при непоемане на храна и съвсем по-различна при това което ''доктор''Емилова пропагандира.Ясно е,че лечението й не вреди и има детоксикиращ ефект,обаче''омекотено гладуване''?

Фактът,че тя е дипломиран лекар нищо не значи.В началото когато чух за нея не бях критично настроен,точно обратното,но след няколко нейни прояви по ббт определено си промених становището.

Особено като видях отслабналия Якоп Пилософ-отслабнал с 50 килограма преди еди колко си години,а все още приличащ на поничка!Въпреки дългогодишния здравословен режим и т.н. ...

Поздрави на всички!

Сейдар:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Сейдар!

Благодаря ти за отговора.

И все пак мисля,че метода на Лидия Ковачева е много по-удачен за повечето хора,затова е и с по-широко приложение.Просто не всички са готови да следват Пол Брег,кой не вярва,кой казва,че не може да го направи,знаеш как повечето хора са скептично настроени.

И все пак към който и вид гладолечение да се насочим мисля,че няма да е грешно,защото всяко от тях има доказан ефект.

Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За всеки човек според мен е индивидуално това какъв начин на гладуване ще избере. Лично за мен си е гладуване, когато съм само на плодове. Не съм привърженик на крайностите, каквито за мен са гладуването само на вода. Но това е валидно само и единствено за моя организъм. Може би всеки един от вас е прав до някаква степен, защото е прав за себе си. А дали всяка система за гладуване е добра е малко спорно ;) Пак мисля, че е въпрос на личен избор - за едни ще е прекрасна, а за други не толкова

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Съгласна съм с Иви,че трябва да намериш своя начин на гладуване,макар че си спомням как един приятел ми каза:

"Какво значи да гладуваш на плодове,по същата логика аз мога да гладувам на пържоли"

Но всъщност,обаянието на живота е способността да твориш и откриваш нови неща.Организмът е една индивидуалност - да ,той се подчинява на общите закони,но реагира на тях различно- затуй внимавайте какво правите с тялото си.Усещайте го,за да ви се отблагодари :P

Но не се заблуждавайте,че гладуването е начин на лечение - нищо подобно.

Това е временно решение,щом веднъж те е копнала болестта.

Гладуването е очистване на тялото.

Христос е гладувал 40 дни в пустинята и е пречистил не само тялото си и душата....

Да не допускаш нечисти мисли - туй е глад

Да не допускаш неблагородни чувства - туй е глад :)

Тъй,че гладувайте ...

Е,недейте да прекалявате де... :v:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Сейдар

Привет от мен!

Първо прощавайте,че чак днес ви отговорям,но сега ми се отвори прозорец.

Иначе по темата-съгласен съм с вас,''за съжаление'' сте прави!

Обаче забелязах един пропуск от моя страна.Относно Пол Брег.

Да уточня-той пропагандираше сравнително кратки срокове гладуване.Максимум две до три седмици,тоест 14-21 дена.Като за да се достигне до този етап се минава през така да се каже подготвка.Брег смята,че за начало е необходимо да се почне еднодневно гладуване веднъж на седмица и постепенно,след като се приспособи(три-четири и повече месеца)да премине към тридневно гладуване веднъж на четири седмици.При положение,че не остави по-горното предписание.Самият той е правил 7-10 дневно гладуване един път в годината.Примерно еднодневното гладуване непоносимо ли е?

Всъщност кратките срокове(1-3 дена) са напълно безвредни и могат да минат без лекарско наблюдение.За по-дългите сте прави-човек може да си разбичка неприятно метаболизма.

Ако не е нахално(тъй като въпроса ми е личен повече или по-малко)Колко от тук практикуващите постят и колко се гладолекуват.Сега,има няколко вариации на значението на думата пост,аз я ползвам в контекста на прочистване на душата.

Още малко за Пол Брег.Не го харесвам най вече поради клизматичния нюанс от неговата методика.Иначе моят Шелтън е този,който счита само дългите срокове за гладуване за най-добре лекуващи и т.н..

Марго ако искаш казвай,ако искаш недей,но какви бяха резултатите от изцяло водното ти гладуване? Можеш да ми отговориш тук във форума или тука:

labas@abv.bg,ако сметнеш за по-целесъобразно.

И последно вече-знаете ли нещо за Ангел Ангелов?Дали преподава в София и т.н.?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Към Катерина,

Как точно направи уринотерапията по Малахов. Моля ако все още четеш мненията, да ми отговориш. За гладолечението също. По колко време всяка една от процедурите. По време на уринотерапията с какво се хранеше.

Здравей, Иво!

Първото ми (и единствено сериозно проведено) гладуване беше доста отдавна - през януари - февруари, 1990 г. Тогасва ми попадна една книга "1001 въпроса и отговора за природосъобразен живот". Стреиктно спазвах препоръките там - очистителни процедури, чай и плодов сок (аз си изцеждах сок от ябълки). Продължих около 10 дни и след това може би 7-8 дни захранване.

Резултатите бяха много добри - чувствах се пълна с енергия, а си взех и изпитите отлично (бях в сесия). Не съм имала проблеми с чувство на глад, нито със захранването.

Доста по-късно опитвах на няколко пъти, но още първия ден се появяваха болки в стомаха и не си наложих да продължа.

Опитвах се да правя прочистването на стомаха (по Венцислав Евтимов - с гореща вода, подсолена), но не се получи - явно нещо съм объркала.

Преди няколко години ми попадна книгата на Малахов за очистване на организма. Пробвах очистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок. Не почувствах разлика (може би защото съм здрава и нямам проблеми), но се надявам да се поизчистил малко.

През януари - февруари, 2003 година, си проведох един курс уринотерапия (пак по книга на Малахов). Трябва да кажа, че съм много доволна. Отслабнах малко, но не това е основното, а по-скоро промяна в настроението и в начина, по който се чувствах (което е признак за очистване на организма). След 4 месеца (през юни) забременях (а преди това около година не можех, макар че не сме правили изследвания да търсим причината).

Сега отново съм бременна и през май (живот и здраве) ще се роди второто ни дете.  Възникна обаче и един здравословен проблем, провокиран от двете последователни бременности, в комплект с наднорменото ми тегло - появиха се камъни в жлъчката. Казаха ми, че когато се роди детето, изходът бил да ме оперират (лапароскопски) и да ги извадят. Моля ви, ако някой има информация или личен опит как мога да се отърва от тези камъчета без хирургична намеса, нека ми пише!

Сигурна съм, че има начин, но не го зная. Ако някой знае, да каже.

Благодаря ви!

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×