Jump to content
Порталът към съзнателен живот

МИО Пунктура


Recommended Posts

Миопунктурата, включваща модерна инжекторна акупунктура и комплексни мануални техники за дълбоко мускулно облекчаване и ставно манипулиране. Някои наричат Миопунктурата “Изкуството на ръцете и иглите”.

Тя е модерна диагностична и терапивтична акупунктурна система, в която дълги и тънки игли с помоща на специален инжектор, се въвеждат с хирургическа прецизност в най-дълбоките, предимно паравертебрални мускули. По този начин, чрез намаляването на техният тонус и патологични контрактури и скъсявания, се постига декомпресия на деликатните и добре защитени гръбначно-мозъчни нерви и се създават условия за излекуване. С възможността си да достигне и терапевтично да повлияе най- дълбоките структури на тялото, Миопунктурата, със своята ефикастност, може да бъде сравнена с оперативната хирургия. Този натуропатичен мини-инвазивен метод постига изключителен лечебен ефект без типичните странични ефекти следващи всяка хирургическа интервенция като: формирането на цикатрикси, потенциален риск от инфекции, дълъг рехабилитационен период, продължителна болка и психологически стрес...

В основата на миопунктурата е залегнал метода на проф. Гън (личен лекар на Бил Гейтс), наречен "интрамускулно стимулиране". Използва се специален инжектор за убождане с акупунктурната игла, като се избират местата за въздействие съобразени и с концепцията на Жанет Травал за миофасциалните тригерни точки. Ефектът от въздействието понякога е почти мигновен. Болката преминава светкавично.

Освен срещу увреждания от рязко навеждане или усукване на тялото, с този вид иглотерапия се повлияват и хронични скелетно-мускулни болки.

Още по темата тук:

http://myopuncture.angelfire.com/

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=124390

http://www.24hours.bg/Default.asp?statid=9...=03&iy=2009

Редактирано от Аделаида
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...