Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Аделаида

Участници
 • Posts

  3,094
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Аделаида

 1. Не водя калкулация или счетоводство, но честно казано, съгласно това което ние хапваме вкъщи имам наблюдение, че безмесната храна е доста по скъпа, като смея да твърдя, че не ядем много, а съвсем прилично, дори сравнявайки с други хора бих казала и малко. Значи всяка вечер вкъщи се яде салата-сезонна, в момента предимно краставици и домати. Аз избирам розови, защото другите почти не стават.....и не сме попадали на хубави. Та 3-4 домата и 2 краставици, като включим и пресен лук, копър, магданоз...салатката ни излиза около 10 лв. Често вкъщи се хапват и плодове, та смело мога да кажа, че плодовете и салатите за деня са ни около 20 тина лева....Да не говорим, че прибавяме често и картофки, или грах, боб, тиквички, чушки, патладжан и прочее, сиренце, кашкавал....и смея смело да твърдя, че не е по-евтино!
 2. Аз имам много добри резултати след житния режим тази година! Положителни са в здравословното ми състояние, тъй като бях много преуморена умствено в следствие на работата ми, мога да кажа, че изкарания житен режим ми се отрази много добре и много освежаващо! По време на режима, към последните дни ми се хапваха предимно ябълките, житото почти спря да ми се яде, а за орехите да не говорим....тях ги спрях почти на 4-5 ден или ги намалих поне максимално....Резултатите и във физическия и в духовен смисъл са налице!!!
 3. Много хубави снимки, радвам Ви се искрено....и мъничко съжалявам, че не съм била с Вас!
 4. Вярата е въпрос на избор все пак, а поведението на околните е друго нещо, или се приема или не...аз мисля, че не трябва двете неща да се смесват. А и всеки случай, си е сам за себе си, всяка ситуация е различна, както и всеки контакт.
 5. Тук вече не съм съгласна, тъй като познавам хора, които без месо на масата не сядат, а са много по-здрави от други вегетарианци... Здравето все пак е куп от различни фактори и разбира се и ген...а не само определен вид на хранене...
 6. Аз много исках да е на марето, дори и да не е на 1 юни, но... ще помисля и за Елена... Моля Ви пишете до кога най късно тр да се плати, в случай, че ще се участва в срещата...
 7. Юни - Иракли или Август - Рила, много ми харесва! И аз считам, че няма кака да е идеално евтино, безлюдно и само за нас, освен ако не се качим на Ботев някой дъждовна сряда примерно....! На мен другите хора не ми пречат, а цените ще ги преживея все пак срещата ще е 2, 3 или 5 дни, нали?!?! Хайде, че много ми е домъчняло за Вас и ми се почиваааааааааааа и тъй нататъчииииии!
 8. Прекрасна идея, много ми допада, толкова ми е домъчняло за Вас....ще направя всички възможно за да присъствам, за мен 24-26 мвай не е удобно, но няма да се съобразявате само с мен я!!! виж началото на Юни ми допада...Донче, снимките ти от мнение №4 в темата мнооого ми харесаха!!! Къде е това! Хора на мен много би ми допаднало този път да е някъде край морето, там изгревите са много красиви, а и на планина вече сме били! За съжаление сега съм силно ангажирана и няма да мога да се включа организационно, но с радост ще приссъства, стига да съм в страната!
 9. Креми, благодаря ти, ще ги преслушам с радост за да открия тези които са за мен ...
 10. Тя, Българката, във сърцето си побрала богатството на цялата земя, където и да стъпи - всичко онемява, защото тя е най-красива на света!

 11. Мерси Диди, потвърди моето предположение...те просто ще излязат обаче не ми звучи приятно...! Ще се поинтересувам за препарат!
 12. Мили приятели споделям с Вас следното: Имам саксии с цветя, които лятото си гледам и изнасям навън, а зимата отново си прибирам вътре в стаите. Проблемът е следния: в хола имам две големи саксии с едн бенджамин и една драцена. Сега есента ги присадих и нищо странно не открих. Преди 15-20 дни ги прибрах отново вътре и онзи ден мъжът ми намери умрял червей с дължина около 7-8 см. на пода в близост до едната саксия. Вчера отново е намерил този път обаче два на брой и то живи по килимчето си цъкат. Дайте ми съвет какво да направя? И ако са от цветята защо излизат навън???
 13. Мога да ви споделя рецептата за баницата, която си хапваме в къщи: Пакетче краве масло го разтопявам в съд на бавен огън, 2-3 яйця ги разбивам, като единият жълтък го отделям в чашка с 2-3 лъжички от маслото. 200 - 300 гр. сирене натрушавам, също и половин кофичка кисело мляко си разбивам. Тавата се намазва с малко от разтопеното масло. Поставям 2-3 листа кори, пак намазвам с масло и слагам сиренце, отгоре още 2 листа кори, масалце и кисело мляко с яйчица...и така пак няколко листа кори...и се редуват сиренце, мляко, яйчица...Най-отгоре слагам отново 2-3 листа кори, нарая я нарязвям и я намазвам с жълтъка и масалцето, което съм отделила, слагам я в загрята предварително фурна. И пека докато хубаво се зачерви. Тъй като ния я обичаме хрупкава и препечена не я завивам и не я мокря /пръскам с вода/ след изваждане.
 14. Соте от Моркови: Приготвя се по следният начин. Морковите се нарязват на колелца с дебелина около 1-2 милиметра. Задушават се в тиган или тинджера според избора на готвача. Прибавят се копър, малко сол и еветуално малко чесън за тези които го обичат. Поднася се с усмивка и обич!
 15. Благодаря за темата! За мен: ПРЕКРАСНА! Обичам жемята, обичам си БЪЛГАРИЯ - прекрасна, прелестна, мистичн, древна...наша!!!
 16. Мисля, че е много важно, тъй като стреса е част от живота на всеки човек, на едни в по-големи дози, на други в по-малки, но като че ли ... едно от най-хубавите неща е да търсим положителни емоции, т.е. радости...да правим неща, които са ни приятни, хоби, срещи с приятели, ..изобщо да търсим и вършим всичко онова, което ни прави щастливи и ни кара да се усмихваме. Защото не винаги можем да избягаме от стреса, но ако изпитваме и положителни емоции, то тогава стреса .... преминава по-по различен начин....
 17. Преди самата настинка да дойде е добре да се пият мед и лимони, да се яде поне по една ябълка дневно, както и да се приема по една чаена лъжичка или глътка черен бъз "българският жен-шен" на гладно поне сутрин, това го препоръчва и Петър Димков.
 18. Хигиента на всяко едно ниво...дали физическо, дали духовно според мен е много важна...наистина важна и то предимно за нас самите. Но и това в рамките на нормалното разбира се, защото покрай операцията на един зъб...от прекаленото жабурене и миене на зъбите...от тази прекалена хигиена, вместо да се получи по - бързото заздравяване...напротив всичко стана прекалено чувствително и оздравяването не дойде толкова бързо, колкото предполагах...Дава го разбира се само като един пример....
 19. Отново стигам до извода, че движението е наистина много важно. Поне за мен. Всеки ден се разхождам сутрин и вечер, но считам, че това не ми е достатъчно и когато мога ходя на народни танци или ако нямам време и възможност 2-3 пъти в седмицата гледам да си правя разни упражнения и да тичам. Определено когато сутрин спортувам после се чувства доста по - добре, по заредена съм и по жизнена...а и някак си самото самочувствие, че правиш нещо за себе си е също на ниво. И както са казали хората "здрав дух-здраво тяло"!.
 20. Петък вечер, бях повикала една много препоръчителна масажистка в къщи да ми направи масаж на цялото тях. Масажа продължи от 18,45 ч. до 21,25 ч. беше доста дилен, на моменти болеше силно... Вчера се чувствах така сякаш през мен е минал валяк...днес вече съм добре почти на 100%. Чудя се обаче, дали толкова болезнен масаж носи само и единствено позитиви? Иначе наистина жената не пропусна място на което да масажира.... Аз все още нямам отговор.
 21. Освен медикаментозното лечение, психотерапията и педагогическите методи и алтернативната медицина в помощ на болни хора и деца в момента много активно се внедряват методите на зоотерапията. Тези методи се използват за справяне с критични проблеми на психическото и физическото развитие на пациенти чрез работа с животни (делфинотерапия, лечебна кинология). Голямо място в това направление заема и хипотерапията. Хипотерапия на гръцки означава „лечение с помощта на кон”, сега е много популярна за лечение за хора с проблеми в мускулно-скелетната система и някои ментални разстройства. Хипотерапията се провежда от хипотерапевти или от специалисти по конна езда. Това лечение е известно още от древността. На човек, който за първи път посети сеанс по хипотерапия, остават с невероятно приятни усещания. Хипотерапията се основава на факта, че конят става свързващо звено между болния и света. Доказано е, че на психологически ниво, хората с увреждания, по-лесно изграждат връзка с трета страна. В този случай това е коня. Възседнал кон, човекът с увреждане често казва това, което не може да каже на заобикалящите го. По този начин животното е посредник между инвалида и инструктора. Освен това, детето формира лични отношения с животните. Те двамата се нуждаят от любов и грижи, конят и болният по-бързо и лесно намират общ език. Конят често става връзката между постъпките и ответната реакция. Всяка година все по-голям брой организации се занимават се хипотерапия. Обикновено организаторите са или родители на деца с увреждания, или просто хора с добро сърце. Стандартния набор специалисти се състои от терапевти, ветеринари, зоотехници, превозвачи, преводачи, инструктори.Основна цел е рехабилитацията на деца с увреждания, която дава възможност за интегриран подход за справяне с физически, интелектуални, емоционални и психо-социални проблеми на хората с увреждания, така че всеки от тях може да води нормален живот. Ценността на хипотерапията е усвояване на уменията за владеене на собственото тялото, чрез общуване с връстници, с животни, с инструктори и коневъди в ежедневния живот. Това със сигурност е вид терапия, който освен, че повлиява благотворно при редица проблеми, освен всичко останало създава и неимоверна радост и усмивки!
 22. Доколкото зная от това което съм чела и чула, е че босилековият аромат пази от охапване от насекоми! Може би идейно е да се върже връзка с пресен босилек около нас вечер в градинката или нещо подобно!
 23. Аз ги нарязвам на много тънки колелца и слагам в тавичка заедно с няколко скилидки чесън и много копър, пека ги почти до препичане, карамелизират се много приятно заради чесъна...стават фантастични, който желае може да си ги залее и с кисело мляко! Добър апетит!
×
×
 • Create New...