Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Лена

Негативните атаки - как се справяте с тях?

Recommended Posts

<_< ? Някога някой ми бе казал, че колкото по- близо съм до Истината и Любовта, толкова ще са по-силни атаките и изпитанията, който ще ми се пращат. Има дни, в който се чуствам ужасно, без видима причина, усещам пробив в енергийното ми поле и обикновено в главата ми нахлуват едни такива мисли...., да кажем нехарактерни за мен. Всичките ми опити за медитация и усмивки завършват без резултат. Чувала съм за чистене на енергията и правене на защита. Вие как се справяте в такива моменти?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

ЧИСТОТА...абсолютната чистота е всъщност и абсолютната ни защита!

Благост много точно го е казала. Виж темата "Чистотата".

Подобни неприятни усещания са ми много познати. Не съм спец, но мога да споделя малък опит, когато съм се справяла успешно. Когато съзнанието е превзето от мръсни мисли първото, което трябва да се направи според мене, е да се осъзнае колкото може по-бързо, че това не е собствената същност. Стремя се да се разгранича от нея, като повтарям, че обичам Бога, обичам хората, стремя се към доброто и други подобни светли твърдения, които са истина за мене. Повтарям многократно и колкото е нужно докато придобия абсолютна вътрешна увереност, че това не съм аз, а съм под чуждо влияние и не се чувствам отговорна и виновна за мислите, които не са мои, а са неканени гости. Повтарям, че аз съм господар на своя дом и имам абсолютната власт да го управлявам. Понякога откривам, че съм сгрешила в нещо, че съм постъпила противно на Божията воля. Тогава се отричам /по правило три пъти, но може и повече, колкото е нужно/ от Сатана, от неговите мисли, чувства и дела. Има такава молитва. Моля се за прошка. Моля се за защита, подкрепа и напътствие да следвам Божията воля. Посвещавам се отново и отново да служа на Бога. След това не съм имала проблеми.

Друга ситуация. Когато от злонамерен човек се получава пробив в енергийното поле. Имам такъв много близък роднина, който не си дава сметка за ужасните поражения, които предизвиква. Забелязах също, че почти не пропуска да ме напада точно когато се храня. По време на хранене човек е по-уязвим за поглъщане на енергийно и психическо въздействие, понеже тогава е настоен на вълна приемане /на храна и каквото още дойде с нея, например информация по телевизията/. Тук вече изобщо нямам претенции да давам някакви ефективни съвети. Използвам принципа на бягството, когато е възможно, живея и се храня отделно, избягвам срещи. От изключителна важност е обаче непременно да се прости на този човек, да се отправят мисли на любов към него, да се стараем да възстановим хармонията на духовно ниво, а после и на физическо. Да си направим равносметка с какво сме предизвикали подобна агресивна реакция. Не е задължително наистина да сме виновни в нещо, но може да се постараем да убедим другия в нашата незлобливост и добронамереност. "Не давайте място на дявола". И да не забравяме да търсим Божията помощ. На християни не отива да се карат, а трябва да носят мир.

Накрая една много показателна случка от личния ми опит. Бях бременна в осмия месец със сина ми. Бях изпратена да пазарувам от бившата свекърва. На около двеста метра пред себе си видях изключително черна жена, от която усетих как излетя силна енергия с форма на острие, с която ме прободе в корема като с нож. Заболя ме силно. Разбрах ясно, че съм нападната и че нямах нито времето, нито способността да се защитя. Чувствах се безсилна жертва. След десетина минути получих много силен кръвоизлив. Уплаших се много и само се молех Господ да запази детето ми. Това беше третият кръвоизлив за тази бременност. Преди това също имаше неприятни случки, например веднъж, когато бях във втория месец, отгоре ми падна един шкаф. Изобщо, силните злонамерени атаки понякога придобиват и съвсем материално измерение.

Случвало ми се е да претрансформирам отношението на света към мене от отрицателно към положително в рамките на около час, прилагайки принципите, дадени в книгата на Дийпак Чопра "Седемте духовни закона на успеха". В конкретния случай много хора се държаха еднотипно, например ме изблъскваха и пререждаха, както беше направил това бившият ми съпруг около час преди това, а аз бях реагирала също настъпателно като защитна реакция. Беше ме яд на него, по-точно най-откровено го мразех. А това е в противоречие с идеята за общата хармония, може би затова бях уязвима.

Аз също очаквам с голям интерес мнения, опит и съвети по темата.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) Zdravej, Latina! Pri men po vreme na bremennostta se chuvstvah mnogo silno zashtitena. Togavo nauchih edna mnogo prostichka molitvichka, doshla ot dylbinite na vekovete, no naposledyk veche ne mi pomaga. Chuvsvam poniakoga, che dori edna molitva ne moga da kaja, zashtoto osven men niama koj da me chue. Osyznavam, che shte se opravia, no ne moga da priema, che tazi ataka se izliva na blizkite mi, na deteto mi, koeto izobshto ne zaslujava nito edin moj nedobyr pogled, a za drugo i da ne govorim. Zapochvam da placha i da se chuvstvam bezsilna i nenujna i naj-loshoto e che se chuvstvam luda. A dali pyk ne sym naistina. Dori i v momenta. Znam, che ima niakakvi rituali, koito zasilvat viarata i ti vlivat energiq. Probvala li si da rabotish s mahalo? Kakvo znaesh po vaprosa? Za kolko vreme ti minava atakata? Na 4ti kilometyr dali shte mi pomognat?!

Netochno se izkazah za zasilvane na viarata, to viarata ili q imash ili q niamash, ne tova e tochnata dumichka, ne zasilvane na viarata, a neshto drugo e. Koj e nomera na ludnicata :harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей!

Мисля, че на вярата може да попречи някаква духовна нечистота. Получава се нещо като замъгляване на ума и чувствата. Иначе съм убедена, че всеки може да вярва от сърце, щом "и демоните вярват и треперят". Все пак ние произхождаме от Бога, но не винаги осъзнаваме това. Пътят за освобождение и очистване, пробван последно преди около седмица от мене е изповедта. Усетих буквално как нещо черно и тежко се махна от главата ми, наистина се почувствах много добре. Това на някой ограничен до материалното човек може да прозвучи като брътвежи на луда, но не е така. Виж, моля те, темата "Чистотата".

Мисля, че не е добре прекалено да се вглеждаш и вживяваш в себе си. Може би напоследък живееш по-изолирано. Имах преди години един приятел, който ме учеше да се радвам на малките неща. Цял живот ще му бъда благодарна.

Често се случва жените понякога да са по-нестабилни емоционално по чисто физиологични причини /примерно естествени хормонални промени в някои периоди от живота/, но това не означава, че са луди. Може да преминават през сериозни трудности и това да има естествени реакции, но това също не означава, че са луди. Възможно е промените да са временни и напълно обратими. Добър знак е наличието на самокритичност.

Що се отнася до махалото или други методи за гадаене, това не е за всеки и на всяко време. Поне докато не сме се освободили от човешките си очаквания и желания за конкретен резултат. Получава се нещо като самозалъгване, махалото се върти в посоката, която ми се иска, но това е вредна заблуда, ако реша да му вярвам. Мисля, че ако съм готова в душата си да приемам света, събитията и хората такива, каквито са спокойно, вярна информация ще мога да получавам и без помощни средства, като махало например.

Не е срамно човек да потърси помощ, ако не може да се справи сам. Иди първо при личния си лекар. Не си поставяй сама диагнози. Понякога решението на проблеми, които са ни мъчили дълго време, е просто и бързо. От сърце ти пожелавам в най-скоро време да се чувстваш много по-добре. Понякога се налага човек да промени и нещо в начина си на живот, ако лошото му състояние е следствие от него.

Латина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Искам да допълня важни според мене неща. Човек може да се чувства депресиран, раздразнителен, уморен и неспокоен например от недостатъчен сън. Това са естествени последици от недоспиване. Ако се нормализира съня, човек отново е като преди - усмихнат, работоспособен, спокоен.

Ако човек се подлага на жестоки и небалансирани диети, раздразнителността е най-малкият проблем. Може сериозно да увреди здравето си.

Достатъчната физическа активност е нещо, от което човек не бива да се лишава, понеже тя спомага не само за правилно изграждане и очистване на тялото, но и на психиката. Отлично средство е за преодоляване на стреса и последиците от него. Спомага по естествен начен да се освободи отделения в стресова ситуация адреналин и човек след това се успокоява. Спортът освен това изгражда и характера, човек става по-волеви, по-устойчив психически. Подобрява се сънят, фигурата също, оттам и самочувствието.

Да не забравяме контакта с живата природа. Блазе ти, че Витоша ти е наблизо. Ако няма с кого, разхождай се сама, това си има много предимства. Въздействието на просторите, на зеленината, на дърветата е не само визуално, но и енергетично. След разходка в гората чувствам, че ми е отнета отрицателната енергия и съм заредена с положителна. Достатъчно ми е да го правя веднъж седмично, ако пропусна, започва да ми липсва много осезаемо.

Има и туристически групи, към които би могла да се присъединиш, ако желаеш.

Закаляването също има голям смисъл. Сега нямам повече време, но би могла лесно да намериш нужната информация. Помага не само за физическата, но и за психическата закалка. Само без излишни крайности и мъчения. Нужни са търпение и постепенност.

Всичко това ти написах от собствен опит. Вземи решение да не се измъчваш, а да се обичаш и да се погрижиш за себе си, да си угаждаш. От това ще спечелиш не само ти, но и близките ти, най-вече твоето дете. Намери време за себе си. Майката също е човек, който се нуждае от някои съвсем естествени неща. Сън, почивка, движение, нормален режим на хранене, ... Ти най-добре знаеш от какво имаш нужда, за да се чувстваш добре.

Резултатите от прилагането на тези промени в начина на живот са бързи и сигурни. Ще станеш по-устойчива. По нататък може да сканирам една малка книжка, в която се дават седем методи за защита от негативни въздействия, които аз лично не съм била достатъчно упорита да прилагам за дълго време, но мисля, че вършат работа.

"Здрав дух в здраво тяло!"

Ако се захванеш сериозно, резултатите наистина може да са много бързи. Преди години се отървах от една невроза за около десетина дни, когато започнах да бягам сутрин с мой приятел, когото споменах по-горе. Карането на колело също е много полезно. Танцуването вкъщи на хубава музика не бива да пропускаш. Пеенето също много помага за освобождаване на отрицателни чувства. Пей си всеки ден и при всеки случай.

"Който пее, зло не мисли!"

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:D Здравей, Латина!

Прочетох за Чистотата - да съгласна съм, но не точно. И това, което ме смущава е молитвата и изповедта. Да се изповядаш, значи да чувстваш вина, а ако си успял да се оттървеш от това чувство какво правим тогава?! Нима трябва да загърбя всичките ми положени усилия и да започна да се яувствам виновна, за да се изповядвам?! Да, безспорно това е твоя начин и съм сигурна, че ти помага. За молитвата - как да се моля за още и още Сила, когато знам, че Бог ми е дал цялата си Любов и ми е дал правото на избор. Какво повече да искам от Баща си?!По-скоро имам нужда от знания и опит, от Спътници по Пътя, в които да откривам Него.

Иначе знам, че на съм луда, просто понякога на всички ни е трудно.

За махалото питах не като начин на гадаене - отдавна приключих с този етап в живота, а като връзка с Ангела ти Хранител или духовен водач или който както иска да го нарича. Безпорно това е един доста примитивен начин за комуникация - чрез махалото и най-странното е, че не винаги действа и не се върти накъдето ти искаш и дава подвеждащи отговори на въпроси, който по един или друг начин не са свързани с Пътя. Това поне показва моя опит.

За сега това е.

Обичам всички ви, които носите Бог в сърцата си!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Лена!

Разговорката става малко лична, но мисля, че това не пречи на останалите.

Споделих само своя опит, не желая да го натрапвам, просто исках да помогна. Радвам се, че се чувстваш уверена и знаеш какво искаш. Сигурно ще намериш Спътниците, които търсиш.

Малка шега /вярвам, че не се отнася за тебе/:

Доказано е, че затворите са пълни с престъпници, които нямат чувство за вина. Има различни начини човек да се отърве от вината и не всички са правилни.

Важното е в крайна сметка човек да се променя към добро.

Не търся отговорите, знанието и силата при хора. Може да се търси и открива Бога чрез творението, но това не отменя нуждата от връзка със Създателя.

По принцип съм против идеологии, които внушават и контролират посредством отрицателни чувства като вина и страх. Друго е положението, когато будната съвест на човек го изобличава. Това е, когато си причинил зло някому волно или неволно и те заболи от това. Искрено съжаляваш /покайваш се/ и вземаш решение да не постъпваш повече по подобен начин. Това са естествени и правилни преживявания. Изпитваш отрицателни чувства, които те довеждат до положителни промени. Понеже всяко действие на човек /дори мисъл или чувство / има последствия, които той не е в състояние да промени просто като си каже, че съжалява, има нужда да му бъде простено от по-високо място, от Бог. Понеже това е чуждо на твоя мироглед, доколкото разбирам, не се стремя да ти го натрапвам, просто споделям своята гледна точка.

В християнството не е нужно да се изповядваш многократно за едно и също нещо, това дори е грешно. В православието изповедта се прави пред свещеник, в протестантството не е точно така. Имала съм положителен резултат и тогава, когато не е участвал друг човек. Но понякога се изисква да се преодолее срама пред друг в израз на смирение и искрено покаяние, за да бъде простен даден грях. Стремя се да слушам вътрешния си глас.

За различните хора Пътищата и начините са различни. Бог с нас!

Латина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:D Благодаря за това, че се отзова. За пореден път разбирам разнообразието при тълкуване на едни и същи думички. аОпределено имах нужда да "чуя" теб и да си дам някой отговори за себе си. Благодаря ти!

Искам всъщност да разбера от къде да получа информация как се прави чистка и защита на Изток. Някой прави ли го, как, какъв е ефекта?

Пожелавам на всички ви страхотен ден!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Негативни атаки!

Лощи мисли/помисли/!

Лощо настроение!

Гняв в душата!

Мръсни мисли, както се изразявате/въпреки, че не схващам точно какви/

Всичко е минало през сърцето ми, през душата ми, през цялата ми същност!

Мога да споделя, кои бяха причините при мен. Не смея да твърдя, че съм прав по отношение на други хора!

1. Страх! 2. Страх! 3. Страх и пак страх!

Да, мили дами! Така беше с мен. Страх от много неща. Откривайки причината за моите вътрешни негативни атаки, разбрах какво да правя! Разбрах, че трябва да променя живота си така, че да няма страх. И сега съм щастлив, живея без страхове! Знам вече какво не трябва да допускам в себе си и е невъзможно да се върне старото ми състоение на напрежение, лоши мисли и вътрешна агресия!

Сега отново мога да се радвам на цветя и птици, на ромон на поточе и повей на вятъра. Сега се радвам дори на бурята :D

Човек е роден за щастие, а за тази цел много малко е нужно-само да осъзнае, че е по-добре да е щастлив, отколкото да има всичко на този грешен свят!

Не съм сигурен дали ще бъда разбран, но и това е част от "принципа"-извинете за може би неточния израз :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мръсни мисли за мене са тези, от които чувствам душата си омърсена, примерно завист, ревност, омраза ... просто въпрос на лично усещане.

Мисля, че добре разбирам какво искаш да кажеш. Преди време започна един процес и при мене /жалко, че го прекъсвах/ на съзнателен избор как да се чувствам при различни обстоятелства. Не винаги съм успявала, но къде по-разумно и по-добре е да ми е леко и светло на душата, да се чувствам в хармония с Цялото, да съм с любов в сърцето, да съм спокойна, да се радвам на всичко, което е край мене, отколкото да се бунтувам, да съм огорчена, да съм завладяна от някакви тежки емоции, от които се чувствам зле.

Интересно колко леко може да му стане на човек, ако загуби окончателно дори и надеждата за нещо, което е очаквал дълго и с голямо желание. Сякаш е освободен от тежки вериги. Чувства се освободен от личните амбиции и е готов да приеме с отворено сърце това, което му предложи Съдбата. Преоткрих смисъла на "Като ти дават, вземай, като те гонят, бягай!".

Страхът ... преодоляла съм много страхове, но не съм сигурна, че съм свободна от всички илюзорни чудовища в живота си. Понякога страховете се крият по-дълбоко. Е, няма да научим всички уроци наведнъж.

Човек е роден за щастие, а за тази цел много малко е нужно-само да осъзнае, че е по-добре да е щастлив, отколкото да има всичко на този грешен свят!

Аз избирам да съм щастлива, понеже, откъдето и да го погледнеш, е за предпочитане.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Тъй като тук има много хора, добре запознати с лекциите на Учителя, бих била благодарна, ако някой знае дали някой знае той да е говорил за форма на защити "от тези състояния, които не са наши"

Има ли постоянна защита от такива  влияния  според Учителя?

<{POST_SNAPBACK}>

Има такава защита.- Първо, никой против волята ти не може да ти влияе, следователно волята е първата защита.

Второ- понеже не съзнаваме по-голямата част от будното си състояние, волята не винаги постига резултат...въпросът е в разпознаването на състоянията....

Как знаеш кое е твое състояние и кое не е твое?

Кажи ми това, за да мога да разбера. Представи си, че ако ти дам една защита, и ти я направиш без да "изчистиш" нещата, които не ти принадлежат- картинката прилича на затворено дяволче в диамантена сфера- не може да излезе от там....остава вътре, вярно е че не може да си покани другарчета, но и то си е достатъчно...

За това, първо започни да ги разпознаваш, а после, ако силата не ти позволява да се справиш с чуждите състояния, чак тогава иде ред на защитата... :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Кристиян 1,

Нека приемем - чисто теоретично - че по неведоми пътища господни ,аз различавам "състоянията" които не са мои!...

Нека приемем пак - чисто теоретично - че открих в себе си способности, /наред с някои други/ то Reverse такива състояния!...

Не мога да кажа конкретно заклинание или Spell, защото всеки път е различно.

Нека кажем, че съм получила съвсем спонтанно потвърждение от ответната страна /т.е. от тези които се опитват да ми въздействат, че това, което правя ги стряска и ги кара да се оттеглят.

/Някои за като октоподи, които залепят пипалата си за мен/...

Знам за визуализации, хронокубове, сигили, "вързване", знам ,че "енергията следва мисълта"!!!

Къде П.Дънов - Учителя, говори за такива, постоянни защити, е което ми е интересно в момента. /Логично е, че щом говори за такива Състояния - да обясни как да не им се поддаваме/

Някой попадал ли е на такива съвети в лекциите му?

Благодаря

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели! Здравей, Страннико!

Знаем, че всяка идея, всяка мисъл и всяко чувство които проникват в ума и сърцето от Висшия свят са строго/точно определени.Великата разумност не търпи нито недостига, нито излишъка.Всичко е в абсолютно равновесие – хармония.При т.н.човешките мисли....хаоса е огромен.

Имаме ли определена временно дисхармонично състояние...обикновено ние сме си го предизвикали/допуснали сами ...много сме любознателни, понякога преплитаме енергиите ... и това е като следствие.Причината се търси коя е.Ти ще си я намериш най – добре. Можеш го. Казани са ясно в по горен постинг и част от стъпките.Велико и свещено е учението на Учителя Беинса Дуно.

Според Учителя Беинса Дуно има защита от всички влияния. Първо се "упражняваме" самостоятелно...в нужния момент винаги идва подкрепа...Иначе..Чистотата , чистотата, чистотата на съзнанието+Вярата+Смирението/Страхопочитанието+Благоговението пред Великия Разум ( от постингите ти виждам че никак не елементаризираш Смирението пред човеците и това ми допада) +Будни бъдете + Постоянно се молете+ Безкористно служете/работете+ Връзката с Христос/Учителя/Светлината.

Учителя дава в много беседи чрез символи и директно различни методи за ограждане. Има ги в мрежата.Има достатъчно абсолютно проверени и действащи формули за ограждане ( с движения и без, с цветове и без ) - индивидуални и общи. ФИР ФЮР ФЕН - ТАО БИ АУМЕН е една от тях. Работи и само "Господи, Господи,Господи..."...но при работа със Словото...трябва да си от възприемащите...не от "пълните чаши". При конкретна ситуация важно е да успеем да запазим относително самообладание , тук Вяра е нужна. Страхът ни блокира. Вярна е констатацията ти в другата тема относно – колкото повече светлина – толкова повече противодействие.

Добре е все пак да доподредиш/доизясниш мислите+преживяванията си.И без абсолютно никакви човешки емоции.Спокойствие+Смирение+Сила+Сигурност/Вяра в Светлината.

Не е особено сложно – всяка мисъл/чувство винаги имат външен обект , после какъв процент от мислите/преживяванията ти са продукт на : 1. на собственото ти съзнание, самосъзнание и подсъзнание+2.на окръжаващата среда ( растения (+ саксиите хе хе ), животни, хора, други същности...)+3.на живата природа( въздуха, светлината/тъмнината, топлината...)+ 4. имаш ли връзка със свръхсъзнанието.

Пишеш , че :

Нека приемем - чисто теоретично - че по неведоми пътища господни ,аз различавам "състоянията" които не са мои!...Нека приемем пак - чисто теоретично - че открих в себе си способности, /наред с някои други/ то Reverse такива състояния!... Не мога да кажа конкретно заклинание или Spell, защото всеки път е различно.
Обикновено различаваме “състоянията” които не са наши... to reverse/ способността да трансформираш се пробужда/проявява , остава да я отработваш... Добре е да можеш да си помислиш поне конкретна формула/ spell - не само да ги заклеваш...хехе, оле ле.

Нека кажем, че съм получила съвсем спонтанно потвърждение от ответната страна /т.е. от тези които се опитват да ми въздействат, че това, което правя ги стряска и ги кара да се оттеглят.

/Някои за като октоподи, които залепят пипалата си за мен/...

Отработи това което вече ти се е случвало. Октоподите сигурно могат и да милват...

Сещаш ли се да ги обичаш силно и спокойно ..animal gravity както казва Ридик.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Добро утро на всички и здравей Благост,

Октоподите сигурно могат и да милват
Сигурно могат...Сякаш нямам желание да се впускам в подобна авантюра / с кодово название -"Милващи октоподи"/

Oктоподите/entity/ е възможно да са нанесли такива необратими поражение, че милването is no Option at all.

Сещаш ли се да ги обичаш силно и спокойно ..animal gravity както казва Ридик.

А някой от вас не е ли попадал на такива, които ако ги обичаш "силно и спокойно" мислят, че си лесна жертва и съвсем се самозабравят.

Ако съм ви разбрала правилно става дума да пробваме всяка възможност преди да ....почнем с алтернативите.

Благост, много благодаря за постинга!

Вие сте прав/права. (защо не слагате едно male /female до името да знае човек кой мъж и кой е жена)

Задният ми двор е наистина пълен със саксии и висящи кошници със цветя!

А сега започнах да окачвам с висящи кошници и на лицевата страна на къщата!

А как цветята могат да ни помогнат да си изградя защита? (получих току -що отговор, че дават енергии...?!)

Поздрави

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:)))))

Справянето с негативните сили е проста работа, като с октопода...:)))

Като го хванеш "в крачка" , че иска да те "изсмуче"- те това си е карма погледнато от всякъде. Прилага се хватката ....

"силна Воля " + "силна Енергия" = галене на охтопода

Щото силните воля+енергия движат отвън "желанието " на октопода като негово уж ...:))))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Има, разбира се постоянна защита, но тя не включва практически изпълнения.

Обръщам внимание, че говорим за Светлина и нищо друго, или, моля ви, говорете за Светлина и нищо друго!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Дааа...

Съгласен съм, че има постоянна защита от негативните атаки. И тя е Светлината - но Духовната Светлина "слизаща " от Духовните светове. А не тази светлина на физическото слънце и електрическото фенерче.

Духовната Светлина Просветлява Ума и Го праве Просветлен и Тя е "Оградата" която не могат да преминат непрсветлените Души и Тела .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели! Здравей, Страннико!

Благост е от женски род , и аз също в този си живот.

Да обичаш силно и спокойно....animal attraction/gravity ( фразата ми се появи по асоциация от кадър във филма Хрониките на Ридик ), т.е. да влвзеш на вибрацията на дадената същност със спокойната сила на Любовта/Светлината.

Иван го е написал чудесно. А относно "практическите изпълнения" и постоянната защита/Светлината - да така е , но всичко е на степени и практическите изпълнения са част от постигането на тази защита...Във физическия свят понякога се налага да се работи с "опипване/напипване/налучкване" (практически изпълнения) , в духовния това не е необходимо.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ценна мисъл за деня:

Не се заемайте да се борите с плътта, с греха и с дявола. Единственото, което можете да направите, е вместо да се борите, да поставите на лошата мисъл и на изкушението една добра мисъл. Намразиш ли някого, ти без да съзнаваш това, му изпращаш лоши мисли. В такъв случай събери се с приятел, поведението на когото е диаметрално противоположно с живота в поведението на ония, които си намразил. Тогава добрите мисли и чувства, които храниш към добрия човек, ще влязат в борба с лошите мисли и чувства, които пращаш към неприятния за тебе човек, и така ще останеш неуязвим. (Беинса Дуно)

Ще ви бъда много благодарна, ако някой може да ми даде линк към беседата, от която е този откъс . Мисля, че е необходимо да се свърже с контекста на цялата беседа. Има вероятност цитата /разглеждан само като такъв/ да се разтълкува едностранчиво, а не бих искала това да се случи. Благодаря!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Цитата е от книгата "Петър Дънов и Българите, Земен път и Слово", изд.Астрала, 1994 стр.37. Главата се казва "Бележки и Извадки от Беседите и Разговорите на Съборите във Велико Търново през 1909, 1910, 1911, 1912, 1914, 1915 година". Тази мисъл е от събора състоял се през 1909 година. Както става ясно цитата е даден като метод и не е взет от конкретна беседа.

Ако не се лъжа в тези години все още беседите не са били стенографирани така че от тях има само извадки.

Във връзка с темата за негативните атаки ще прибавя и още няколко цитата от тази глава:

"Пазете се от слабостта да си заповядвате един на друг. Пазете се, защото който налага на някого своята воля, върху него друг пък някой ще налага волята си. Знайте, че основата, върху която е построен пъкълът, е насилието."

"Да призоваваме Господа и да не обръщаме внимание на ония шепнения, които идат от черната ложа. Онзи който люби Господа, не може да бъде спънат от ничия сила в развитието си. Господ е Единственият, Който е най-близо до нас. Той е на Небето, на земята и вътре в самите нас."

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели! Само малко доуточнение по темата.Благодаря ви, защото размишлението по въпроса е полезно за всички ни.

…….Плътта, света и дявола – в тия три неща се появява нашият враг. Така плътта е жената на дявола, а дяволът е мъжът на плътта. Светът – това са синовете. Които са  родили плътта и дявола.

Никога не се заемайте да се борите с плътта, греха и дявола, защото, който се помъчи да стори това, поставя се на фалшива почва. Ако  искате да вървите добре, то на лошата мисъл и изкушението противопоставяйте една добра мисъл и тогава ти, като станеш център,  ще оставиш двете мисли и желания да се борят, а ти ще вървиш по пътя неповредим. Намразил си, например, някого, на когото често и без да щеш изпращаш лоши мисли. В такъв случай намери се и се сдобри и сприятели с друг човек, на когото животът и линията на поведение са диаметрално противоположни с живота и линията на поведение на човека, с когото си се намразил.

И тогава добрите мисли и чувства, които храниш към добрия човек, с когото си се сприятелил, ще влязат в борба с лошите мисли и чувства, които изпращаш на човека, с когото си в ненавист и така ти ще станеш неуязвим.

Всичките сили в света вървят по известна плоскост. Те са седем долни и толкова горни етажа, та всичко – 14 велики течения. И за да се приложат, трябва добре да се изучава кои сфери съответстват, та да си подигнем ума към духовете, обитаващи сферата, която в конкретния случай ти трябва.

15.08.1910 

“Всемировият Учител Беинса Дуно и Велико Търново”стр.130 изд.Алфиола,1995

“Плътта, светът и дяволът са учители.

Плътта се побеждава с Любовта. Светът се побеждава с Вярата и дяволът се побеждава с Надеждата.” 18.08.1910

"Ходете във Виделината", извънредни беседи, 1994

“Христос, когато е бил на Земята, изпълнил е всичко и казва: Аз победих света. Другата победа – над плътта – Той е оставил за вас. Има три неща, които спъват живота, а именно : плътта, светът и дяволът.

Най – опасен противник е плътта. Тя е връзката между човека и света, а светът е връзката между плътта и дявала. Христос, като е победил света, е скъсал съединителната връзка между плътта и дявола.” 

томчето "Великата Майка"

"Пазете се и от друга една слабост: не си заповядвайте един на друг. Пазете се от това, защото вие като  налагате на другиго своята воля, друг пък върху вас ще наложи своята. А пък знайте, че само пъкълът  е основан на насилие. Винаги доброволно трябва да очакваме да ни послушат другите, а не по един или друг начин да натрапваме себе си на тях."18.08.1909 
"Учителя във Варна" , 1999

На всички нас, търсещи задълбочено Истината Небето винаги дава своята подкрепа.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет на всички! :yinyang:

Има такава защита.- Първо, никой против волята ти не може да ти влияе, следователно волята е първата защита.

Второ- понеже не съзнаваме по-голямата част от будното си състояние, волята не винаги постига резултат...въпросът е в разпознаването на състоянията....

Как знаеш кое е твое състояние и кое не е твое?

И тук срещам за будното състояние и будността...Как всъщност можем да знаем кое състояние е МОЕ и кое чуждо ? :sleeping:

Благодаря. :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Будността на Духа се причислява към живототворящите Христови тайни според мене. Защото е свързано с духовната област на Познанието и ... или го знае , или не го знае човек ...според мене поне.

:feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В Египетската митология, бог Кеб бива първоначално бог на Земята, но в последствие става бог на задгробия живот. Кеб е от върховните богове, ранните, първите и показва вероятно по някакъв начин грехопадението и преместването на човешкия живот от близката, до по-далечна от Твореца жизнена област. Това, разбира се - дпоред мен. Но оттук идва в нас спомена, на определен етап от развитието ни, че сме били непосредствено близки с Отца. Идва носталгията и желанието да се завърнем...

Някъде около промяната на Кеб, сигурно идва Сет, който е от неговите деца, заедно с Озирис, Изида, Нефтис. Той е Египетския " бог на злото " и изглежда след падението той придобива контрол над Земята ( материята ) ( това е пак мое тълкувание на Египетския Гносис ), което говори, че човека в материята е подвластен нему...

Това всичко беше по повод:

Как всъщност можем да знаем кое състояние е МОЕ и кое чуждо ?
и създадения от Отца ни Дух, който е толкова далеч от нас, въпреки че е част от нас, през по голямата част от съществуванетно ни, представлява истинското наше състояние. Към него почваме да се доближаваме обаче, когато започнем освободителния процес и скъсваме една по една връзките си с материята...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Даааа, интересно, даааже много интересно…къде го чукваш, пък то къде се отваря… :1eye:

Египетската митология и въпросът”Как всъщност можем да знаем кое състояние е МОЕ и кое чуждо?”....добре...

Върна ме мислено в Египет :angel: , силни спомени имам от там – даде ми се възможност да бъда в този си живот там на живо – пирамидите, Сфинкса, Кайро – музея, храмовете в Карнака, Асуан … и да си до-подредеждам някои отговори все още ,та както пишеш:

значи бог Кеб/Земя и богинята Нут/Небе – са били всъщност първите космически божества , а другите са от местен произход .

Озирис и Изида, Хорус – който е син на Изида, и още богове от близкото обкръжение на Озирис - Сет и Нефтис – негова сестра и съпруга ?! ( кръвосмешението си е от древността , сещам се за филма Хемоглобин-отличен филм по тая тема) , Анубис, Тот и Маат (космическата справедливост, баланс)...има подробна хроника на египетските богове и владетели от историка египтолог Манетон.

Те по онези времена хора и богове/гиганти са си живеели заедно/виждали са си се ,общували си кога за добро, кога за не съвсем...после човеците нещо започнали да падат, недовиждат , недочуват и т.н.

СЕТ – египетски бог на злото, отначало бог на пустинята – така е право казваш, а аналогът на Сет е Йехова!!! :1eye::1eye::1eye:

Всъщност Йехова е бил бог на войната при мадиамците,когато Мойсей е изгонен заради убийството на египтянина, се заселва именно в Мадиам за около 40 години, оженва се за Сепфора - дъщерята на мадиамския първосвещеник и съответно – на принципа откъдето е жената – оттам е и родата /религията/ бога на войната на мадиамците става бог и на Мойсей, а планината Хорив всъщност е била свещенното обиталище на техния местен бог на войната.

За създаването и налагането/популяризирането на култа към Йехова( древномадиамски бог на войната, изобразяван като Змия!?) Моисей много добре и доста суровичко си е свършил работата – що кръв се е проляла.

То всичко си е по темата за негативните атаки….

Сет и Йехова( Яхве ) са били отмъстителни и жестоки богове, а и досега повечето човеци са „старозаветни” и в материята са подвластни именно на злото.

Дааа, и още нещо се сещам - в Египет край Асуан има разкопки на еврейски храм в чест на Йехова и съпругата му Астарта.

Сигурно ще има и други тълкуватели на египетския и еврейския гносис в нашия любим форум.

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×