Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Секс по време на бременност


Guest Цветелина.

Recommended Posts

Guest Цветелина.

Здравейте!

Разрових форумите, но не видях тема за секса по време на бременност, нито да се засяга конкретно това в някой от разговорите.

Бихте ли споделили каква информация сте срещали (а също така и лично мнение) относно сексуални отношения в този така важен за формирането на личността на детето период. Желателно ли е да няма такива, или напротив? Как би се отразило това на детето в бъдеще? А на партньорите?

Благодаря предварително за всички коментари!

Линк към коментар
Share on other sites

:) Всичко е въпрос на вътрешно усещане и желание.

Чисто физически при една нормална бременност, проблеми няма, дори е препоръчително. Доста често, когато всичко е нормално и бременноста е безпроблемна, хормонално се усилва това желание при жената и да се подтиска никак не е добре. Но разбира се това зависи от отношението на партньора и близостта им като цяло през този период. Иначе един интимен акт в който има много нежност и любов винаги е красив и помага за хармонията на двойката особенно по време на бременност.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Цветелина.

Аз по-скоро имах предвид не най-вече физическите аспекти. Всъщност се бях присетила наскоро за разни неща, които съм чувала/ чела по въпроса, като например (само това намирам в момента) този откъс от книгата на Джон Бейнс "Науката за любовта":

"Важно е да се разбере, че въздържането от полови връзки през бременността е

абсолютно необходимо, тъй като високият потенциал на психосексуалния разряд, свързан с

тях, непоправимо уврежда деликатната нервна система на зародиша и по-късно се

проявява под формата на различни нервни болести и разстройства във възрастния индивид.

Обикновено поради невежество и незнание на тези факти хората не вземат никакви

предпазни мерки и се отнасят със забележителна безгрижност към действията и

емоционалните състояния на бъдещата майка - например, половото общуване продължава

чак до последните месеци на бременността. В такива случаи родителите често предават

силна негативна карма на детето, която подобно на библейското проклятие ще го преследва

цял живот, освен ако в някои редки случаи то не успее да придобие познанията, нужни за

неутрализиране на това негативно наследство."

Линк към коментар
Share on other sites

:) За да повярвам в това, трябва да попитам, на базата на какви изследвания се твърди?

Как е доказано, че се уврежда нервната система на зародиша и още повече, че точно половите контакти между родителите в преднаталното му развитие са причина за неврози в късна възраст например.

Това за кармата не искам да го коментирам.

Партньорите трябва да слушат само и единствено вътрешното си усещане и желание. Всичките книги на света не струват толкова, колкото 1 секунда от личната интуиция.

Предаването на любов и съпричастност, на нежност чрез физическа близост е толкова красиво и нужно, колкото един мил разговор, една добра дума, един поглед от любимия.

Този деликатен период, по време на бременност жената има нужда от нежност поднесена и по всички възможни начини.

Няма как предаването на любов да води до образуването на отрицателна карма.

Линк към коментар
Share on other sites

Щом за създаването на един предмет е от значение в какво настроение ще са хората, които го създават, а по-късно и хората, които ще са в съприкосновение с него, защото предметът попива всичките им вибрации, какво да кажем за раждането на едно дете? Чистата любов няма нужда от секс, а опровдаването на желанието за секс идва от ума, а не от интуицията. Умът е този, който ни представя инстинктите и желанията за интуиция. Но дори и да приемем варианта, че една двойка може да осъществи сексуален акт при пълна чистота на мислите и чувствата (което разбира се би било изключително рядко явление) то енергията в този случай, дори и положителна, би била твърде силна за крехкия организъм (нервна система и етерно тяло) на плода, така че отрицателното въздействие отново ще бъде налице.

Линк към коментар
Share on other sites

...децата са с нас от момента на зачеването

И всичко, абсолютно всичко оказва влияние върху плода ~ мислите ни, емоциите, храната, секса; както на майката, така и на бащата на детето. Бременността е акт на сътворчество ~ и едно от най-красивите неща, които могат да се случат тук...

Линк към коментар
Share on other sites

В книгите си Джон Бейнс (псевдоним на д-р Дарио Салас Сомер) изхожда не само от принципите на идеалната връзка и отношения между половете (в духа на чистия херметизъм), но и от позицията на дългогодишните си изследвания на психолог.

Но, подобни връзки, макар и напълно възможни - са рядкост.

В този смисъл, се има предвид точно това, което каза и Станимир, че:

Чистата любов няма нужда от секс, а оправдаването на желанието за секс идва от ума, а не от интуицията. Умът е този, който ни представя инстинктите и желанията за интуиция. Но дори и да приемем варианта, че една двойка може да осъществи сексуален акт при пълна чистота на мислите и чувствата (което разбира се би било изключително рядко явление) то енергията в този случай, дори и положителна, би била твърде силна за крехкия организъм (нервна система и етерно тяло) на плода, така че отрицателното въздействие отново ще бъде налице.

При връзки от този тип има наличие на свръхчувствителност и повишеното ниво на осъзнатост всъщност прави бременността творчески идеен акт, при който плодът се явява като отворена мембрана, резонираща и попиваща изцяло всичко около себе си, а както и транслатор на всичко, ставащо "в" и "с" родителите. Затова е и нужната прецизност тук.

Но, при повечето връзки - въпросната свръхчувствителност, отвореност и осъзнатост липсва (и в самата връзка, и в самият творчески акт при създаването на дете) и поради това плодът се оказва много по-защитен от всичко около него (предвид е неговата затвореност и отделеност от родителите като цяло). Затова и сексуалният акт няма почти никакво или съвсем слабо въздействие върху него.

Тоест, с други думи: при връзки от първия тип - душата (общо казано) на детето е в колективна духовна симбиоза с тези на родителите и е привлечена съзнателно като част от духовна група, а при връзки от втория тип - самостоятелна (чужда, а често и случайна) единица, привлечена за въплъщение в състояние на неосъзнатост и подлежаща на кармични (родови) зависимости.

Линк към коментар
Share on other sites

от тема ребъртинг

* Млад умен мъж на 30г. с 2 висши образования, интровертен, начетен, нормално симпатичен още не бе имал полови контакти с жени, въпреки, че го искаше.

Изживя "как нещо силно и горещо го удря по главата". Това бе анализирано като чести, и може би груби, полови контакти в крайната фаза на бременноста и той (бебето) бе възприело мъжката сексуална енергия като вредна и агресивна...

След това семинара той се престраши и предложи на едно момиче, което много харесва. Станаха гаджета и постигнаха и сексуална хармония помежду си.

Ако става дума за любов, нежност и финес - това е едно.

А хормонални бури, похот и ... - съвсем друго, което обаче е масово!

А АГ лекарите напомнят, че сексът освен красиви емоции,

по време да бременност може да доведе контракции (в късен етап) или до аборт (в ранен етап).

( Не се шегувам - бурен див секс и многократен оргазъм си е гарантирана рецепта за аборт според АГ лекарите. И така жени, които нямат деца се оказва, че правят аборти още преди яйцеклетката да се прихване здраво за стената на матката.)

Много често жените са или супер желаещи секс (по хормонални причини) или твърде често са "притиснати" от разгонен мъж, който даже не подозира какви са дълбоките ефекти на изявите му, а жената я е страх той да не иде при .. съседката...

Лекарите напомнят, че поради тотална промяна на хормоналните и биохимични нива, то при жените се наблюдават по-често гинекологични проблеми (възпаления, гъбички...) и тогава от чисто здравословна гледна точка е добре да се въздържат. Поне така говореха преди.

Сега това само го мислят и намекват, за да не ги обвинят, че са "моралисти".

Уви, все по-често фактите и здравият разум се обявяват/обвиняват в "морал" или "консерватизъм".

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

alex%20grey.jpg

http://pornishealing..._grey_pic25.jpg

http://www.alexgrey....h-alex-grey.jpg

*По време на бременността, хипофизната жлеза на жената нараства.

http://www.puls.bg/illnes/issue_242/

което допринася за нейната свръхчуствителност/свръхсетивност.

http://www.alexgrey....y/8-24/nmnw.jpg

интуицията по естествен път става по-достъпна до логическото мислене, което прави по-възможно оцеляването на вида (човека).

alexgrey_prms.jpg

138.jpg

Современной медицине известна связь сексуальной энергии с гипофизом и гипоталамусом. Сексуальная энергия стимулирует их функцию, оказывает воздействие на физическое и интеллектуальное развитие, на поведение, на восприятие действительности. Это значит имеет место прямая связь между сексуальностью и духовностью.

http://www.google.bg...7f63a42d4cb9f07

Съществува обратна връзка между надбъбречните и половите жлези с хипофизата. Подобно е въздействието на адреналина.

"Дзин е първото съкровище и се превежда като “регенерираща се есенция” или просто като “есенция”. Дзин е пречистената енергия на тялото. То осигурява основата за всички дейности и се казва, че е “коренът” на нашата жизненост. Дзин е първичната енергия на живота и е тясно свързано с нашия генетичен потенциал и с процеса на стареене. Дзин представлява запаси от енергия и осигурява резервите, необходими за приспособяване към различните стресови ситуации в живота. Тъй като Дзин е концентрирана енергия, тя се проявява материално. За Дзин също се казва, че контролира много от основните телесни функции: възпроизводителните органи и техните различни вещества и функции, силата и бистротата на ума и целостта на физическата структура на човека. Казва се, че Дзин, което е съчетание от енергиите Ин и Ян, се съхранява в бъбреците. В наши дни Дзин най-общо се свързва с хормоните от репродуктивните жлези и надбъбречната жлеза и е жизнената есенция, съдържаща се в спермата и яйцеклетките.

Когато Дзин е силна, имаме жизненост и младост. Силната Дзин енергия в бъбреците, както казват китайците, ще донесе дълъг и изпълнен с енергия живот, а загубата на Дзин ще доведе до физическо и умствено увреждане и скъсяване на живота. Дзин е от съществено значение за живота и когато тя намалее, нашите жизнени сили значително отслабват и така губим възможностите си за приспособяване. Количеството на Есенцията определя както продължителността на живота ни, така и нашата жизнеспособност. Дзин в тялото се изразходва в течение на самия ни живот, но най-вече при хроничен и силен стрес и невъздържано поведение, включително претоварване с работа, прекалена емоционалност, злоупотреба с алкохол и наркотици, хронична болка или заболяване и сексуално претоварване (особено при мъжете). Прекалено обилната менструация, бременността и раждането може да доведат до значителна загуба на Дзин при жените, особено при жени на средна възраст. Когато нивото на Дзин спадне под това, необходимо за живеене, умираме. В крайна сметка, всички ние свършваме нашата Дзин и така всички умираме (поне физически)."

*Сексът при който не се изразходва оргазмена течност е полезен.

"Потдържай огъня, но не оставяй въглените да изтлеят."

На човек му се приисква, защото нивото на енергия в него се е покачило. Сексуалната възбуда е пряко свързана с така наречената при китайците "Дзин". Тя тогава се изявява и може лесно да бъде разпозната.

Дори и болен да е човек, в миговете на сексуална възбуда, той се възобновява. Паталогията обаче се засилва, ако се достигне до оргазъм и изразходване на оргазмена течност (еякулация при мъжете). Това направо събаря човека, но пак има изключения. Зависи колко продължителен е бил акта, какво е натрупано, как е направен и т.н.

Сексуалното сношение между половете е цяла наука и тя е използвана в Тантра Йога, в Дао, в Будизма (Ваджаяна), при Траките и т.н..

Ето един великолепен труд по темата от един от 18-те безсмъртни йоги в Тамилската традиция -

Сиддхар Тирумулар (http://en.wikipedia.org/wiki/Tirumular) и писанието му Тирумандирам.

Обърнете внимание на 19 глава - Париянга Йога: http://www.surajamri.../Pariyanga.html

Разбира се, погрешните интерпретации са били причина за не един или два упадъка, които са засягали даже цели империи.

Ако при секс похотта, която е свързана пряко с материализма, е възможно най-малко, то духовността присъства и може да бъде осъзнато това, което китайците наричат "Шън" (Духовна енергия).

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...