Jump to content
Порталът към съзнателен живот

iveslava

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

607 посещения на профила

iveslava's Achievements

  1. Прочетох го,но не разбрах какво общо има с моя случай ?
  2. Ходих при специалист и му казах точно каквото написах и тук,нищо повече.Той каза,че не може да се говори за ОКР.Изписа ми Есобел и каза,че до 10 дни прием на хапчетата и няколко посещение (2-3) при психолог трябва всичко да се нормализира.Вероятната причина е ниският серотонин в мозъка,който имам по рождение.
  3. След като бях писала в сайта подробно какво ми е тя каза,че имам ОКР което не мисля,че е вярно.За това не искам да бъда лекувана от нещо което нямам.Изчела съм всичко за ОКР и на 100 проц нямам този проблем.
  4. Моля,препоръчайте ми добър психолог във Варна,който да ми помогне със преодоляването на завишения перфекционизъм.
  5. Много ми се иска,но не знам как.. за това търся съвет тук.
  6. Здравейте,моят проблем е че съм перфекционист,но до някакво маниакално състояние.Искам да си живея живота спокойно без да търся съвършенството в определени неща.Можете ли да ми дадете някакви съвети,от много години ме мъчи това.:(
  7. Почнах да чета книгата "обсебен мозък" и останах с впечатлението,че при ОКР човек си мисли,че ако не извърши дадено действие,нещо лошо ще се случи.При мен липсва факта,че ще има някакво последствие.Просто нещо в мен ме кара да го правя,но не с цел да предотвратя бъдещ инцидент.Дали е ОКР наистина или нещо близко до него?
  8. Имам нужда от съвета Ви. Ето и моята история. Още на времето преди да се появи Фб имаше други сайтове за запознанства. Тогава бях на 13 г. и непрекъснато с моите приятелки се снимахме на всякъде и качвахме снимки по 200 на ден сигурно. След това се появи фб и както всички ходя някъде, снимам се качвам. Със всеки изминал ден обаче започвах все повече да си редактирам снимките, да ги избирам с часове. Случвало ми се е цял ден да отделям за 1 снимка. Всяко нещо което правя в живота ми имам чувството, че се ръководи от Фб. Ходя на фитнес само за да се снимам, лятото ходя на плаж пак само заради това, дори си избирам работа от която да кача снимка и др. Периодично преглеждам снимките си и установявам, че някоя не ми харесва или има недостатък който не съм забелязала да редактирам и се изнервям страшно много. Сега съм на 20 и си казах, че наистина имам проблем когато един ден реших с всичките си спестявания (за 10г. )да отида в Дубай, защото щели да станах хубави снимки. Отидох, но вместо да се случи нещо хубаво си прегледах снимките от минали год и изпаднах в шок. Всяка една имаше огромни недостатъци и взех да трия всичко на ред. После да редакт. и пак да качвам. От огромния стрес не можех да дишам седмици на ред добре, имах проблеми със сърцето и бях изпаднала в тежка депресия. Осъзнавам, че е проблем, че това е глупост. Не съм човек който се подава на зависимости, даже когато поисках да спра цигарите го направих с лекота, а пуша от мн години. Не знам на какво се дължи това. На психическа основа ли е, не знам просто. За много от Вас може да звучи смешно, но аз си мисля че съм луда. Не мога да живея пълноценно и даже съм си мислела, че не искам да съм се раждала. Мислех, че е временно и все чакам всичко да се оправи с времето, но нещата се повтарят и все едно съм в кръг от който не мога да изляза Имам чувството, че не е проблема във ФБ а в мен самата, защото и преди да го има пак бях така само, че към други неща. Както казах вече-чистенето, мания към вещи, като бях малка съм играчки и такива неща и това е от съвсем малка. Все едно си търся причина (мания) за какво да живея и се отдавам само на това. Ако не е ФБ ще е нещо друго. Сигурна съм, че е на психическа основа не не мога да си обясня на какво се дължи това.
×
×
  • Добави...