Jump to content
Порталът към съзнателен живот

the_keeper

Участници
 • Общо Съдържание

  36
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

6 Следващи

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://www.atanasov.co.cc

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 1. Точно така, агресията се поражда (когато е от страх) от чувство на слабост, и по още хиляда причини. НО има и агресия, която за някого е агресия, но отстрани погледнато може да е отстояване на изконни права на независимост, собствени решения и не-даване на тон в личния ти живот. Агресията не е "как да се справяме с нея". Агресията повече пъти е слабост, която ако човек се овладее и успее да каже здраво "оставете ме, имам да върша това и това, нямам време за вас" може да постигне много повече, защото за да постигнем нещо, трябва да бъдем оставени да го свършим, като всеки голям и самостоятелен работещ/учещ/концентриран/правещ човек. Самоуважение и от време на време да се сещаме да кажем на другите тактично да ни оставят насаме, за да можем да свършим своята работа.
 2. Не знам за това, но много ми хареса момента: "Затова и двамата са много мили и внимателни един с друг, „гледат се като писани яйца” и по всичко изглежда, че много се обичат" Дай боже всеки му!!!
 3. Според мен не е нито учител (в този смисъл, който се влага във форума), нито от наставник, а просто от човек, който в даден труден момент може да ти даде съвет или идея, или пример, от който да вземеш идеи как да реализираш нещата си. През другото време нямаме нужда от помощ и споделяме с хората около себе си на чашка кафе или безалкохолно, или разходка нещата от деня си и взимаме идеи, които правят живота ни по-лек и интересен Поздрави.
 4. Само не мога да разбера откъде ги копаете такива глупости, като това, което постнах преди малко - никъде в Библията НЕ пише такова нещо като "емоционален център" и т.н. Откъде тогава ги вземате нямам на идея. А и друго нещо - дори да видим 10те божи заповеди, ето ви първите две: Според мен под Господ в Библията се разбира ТЕБ САМИЯ (твоят дух, твоята емоционалност, ти, а не някой "бог" по начина, по който се интерпретира досега) - твоята индивидуалност и емоционалност, а не нещо извън теб, нещо нереално, нещо, което не можеш нито да видиш, нито да чуеш, нито да те прегърне, нито да ти даде съвет, нито да ти помогне.
 5. Хахахаха, толкова не съм се смял никога!!! Как може да го четете това дори! Еми любовта към кучето, котката, близките хора. Та те са ДО МЕН, а не някакъв измислен Бог, който не е до мен и не прави напрактика нищо за мен - нито ме стопля, когато ми е студено, нито ме прегръща, когато искам. А хората и животните ДО МЕН го правят!!!
 6. Кристиян, на Dec 2 2007, 15:24, каза: Невероятно ме изкефи как е описано, браво!
 7. Супер, дайте малко повече емоционална литература - там нещата се изказват с МНОГО думи (емоциите и усещанията са си друго нещо, но без думи теориите са просто някакви измислици, скрити зад напудрени термини като "духовно", "развитие", "издигане" и т.н. баламащини)
 8. Дали "изучаваш" примерите/законите/силите с или без гадже - ох, в живота има и много по-важни неща от някви непонятни и уклончиви теории за така нареченото (и още по-вяло и неуточнено) "духовно развитие". Покрай тия глупости ще забравите да се целувате след като дигнете сватбата
 9. Ох, изчетох глупости (дори рода на "един учител казал" :D ) и т.н. Не бъркайте "отчаянието" и "неуспеха" с едно естествено "гаджелък", "секс" или "приятелство". И не е нужно да гледаш как 2 кучета се душат 1 час, защото ако се обърнете на другата страна, ще видите 2 други кучета, който директно са се награбили, без дори да се подушат... Така че не се ограничавайте с 1-2 примера и "айде да пишем духовни сентенции" Адеалиада с "Много важно е партньорите да си пасват и да могат да правят любов, която да им пасва, т.е. да се нагодят някак един към друг до такъв етап, че достигнат върховно удоволствие." много ми хареса. Ама дори да се "търкате" и галите, пак може да ви е хубаво, не е задължително да си пасвате на 100%, а просто да се оставяте всеки да прави някоя поза или да целува/гали място, което му харесва - както когато гледате 1 канал по телевизията, нищо че не ти харесва този канал толкова (говорим за "не ти харесва толкова", а не за "ох, боли" или подобно - прави се разлика ). Успех
 10. the_keeper

  Целта на духовния Път

  ЕВАЛА , някой да се изкаже смислено
 11. the_keeper

  Целта на духовния Път

  Всеки има своя индивидуалност и това най си проличава в компания когато сте и се забавлявате, или когато споделяте интимна близост с любим човек (или дори приятелка), или гледате телевизия или пиете чай
 12. the_keeper

  Целта на духовния Път

  Ох, дори не искам да чета сичките глупости, които евентуално може да са изписани. Забавлявайте се с приятелите си и се изявявайте, бъдете активни хора и работете (работа като труд, творение и интилигентност - дори строител да си, пак се иска интилигентност как да свършиш нещата с по-малко усилия, а като си вече архитект, разполагаш с много повече знания, за да реализираш много по-смели амбиции). Успех!
 13. the_keeper

  Акашови записи

  Добре, тук може би следва да вмъкна въпроса как, по какъв начин информацията съществува сама по себе си (дори и чисто хипотетично, все пак си представяме/имаме идея как би могло да стане съответното нещо), има ли нужда от носител или не? Ако да - кой/какво е/може да бъде носител? Радвам се да видя мнение на Донка по темата - винаги много трезво и анализиращо мисли върху всемирните глупости от картотеката на "духовната" и езотерична литература - ПОКЛОН и Евала! Сега по темата - Като цяло при интуицията и "познаване" на нещата се получава отговор, но за бъдещето той е точно това, което е в момента положението, т.е. бъдещето не е "преначертано" - всеки, който е използвал поне 2 пъти интуиция за една и съща тема/въпрос ще може да потвърди казаното от мен. Относно миналото - нямам идея. Къде стои тази информация - много интересен въпрос по физика. Ако е на носител - колко голям е той. Има ли изобщо такива записи, или това е "опитът" на душата? Лесно може да се направи експеримент - няколко хора с добра интуиция могат да зададат въпрос за една и съща тема, относно миналото, след което да сравнят резултатите - еднакви ли са? Въпросите могат да бъдат 100 или 20, като са в различни епохи назад във времето, за да се проследи кой от интуиците познава по-назад. Ако има желаещи, нека си пишат на лични и да организират един такъв експеримент, за да изяснят поне точката дали има или не записи. Същото може да се пробва и с махало, като се използва снимка на "обекта" - съответно 100 снимки назад във времето, ако се намерят и задаване на въпроси свързани с "колко коли е имал" и т.н. - някви такива лесни. Успех
 14. the_keeper

  Целомъдрието

  "Аз имам друго предложение, без недосмислици. Всеки, който го вълнува целомъдрието, а е в зряла и активна полова възраст, да отиде да си провери точната патология с хормоните. " Това ме изкефи много. Друг е въпроса, че не винаги можеш да се ... по цял ден, защото си например в друга страна, или точно в този момент всичките ти близки хора са някъде другаде. Мнението ми е че съм 100% съгласен, че тия глупости за "целомъдрието" и отказа от всичко свързано с целувки, прегръдки, смучки, галене, и т.н. , си е направо нещо толкова чуждо, че всеки "човек" би се отнесъл с приятелско разбиране да налее малко акъл на човека, който му ги приказва отсреща. Модераторска бележка: Моля употребявайте само думи, приети в българския литературен език. Коригирането на модераторски действия не е допустимо в този форум! Ако имате някакви забележки или мнение, обърнете се към модератор с лично съобщение.
 15. Евала Само на боб не се живее Относно видовете "тежкари" - ако има слаби закони и полиция в държавата, нищо не му пречи на някой да се сбие, за да се направи на мъж - случай много под път и над път. Ако има закони, или си с компания, има по-малка вероятност. Мен не са ме нападали от много години, но като бяхме малки и бях по-слабичък и учехме в МГто, а отсреща Строша и Автото (Техникум по строителна механизация и Автотранспортния техникум) най-редовно се опитваха да ни рекетират. Опитваха, защото или бяхме много в компания, или им се изрепчвахме и ние и като ни видеха, че не ни е страх и че няма да стане толкова леко, колкото си го мислеха, и се отказваха. Имаше и такива, които даже се сбиват посред бял ден на спирката пред 10 човека чакащи и ако се защитиш идва още един и почва "абе ко ни нападаш бе, я ни остави, нищо не сме ти направили" (все едно аз ги рекетирам, а не те мен - трикове хиляди). Затова по-малко бъдете наивни.
×