Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Mdrya1953

Участници
 • Общо Съдържание

  158
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Всичко добавено от Mdrya1953

 1. От известно време разпространяват снимка от спътник на планетата Марс с изображение на човек протегнал ръка какво мислите върху това какво пише в нета http://econ.bg/news/article134618.html#3"Американският марсоход “Спирит”, който от 4 години изследва Червената планета, продължава да удивява изследователите с получената информация. На поредната порция снимки, получени от НАСА, при увеличение се вижда човешка фигура, съобщава Newsru, цитирана от БГНЕС. След като снимката се появи в Интернет, стотици Интернет потребители вдигнаха шум, твърдейки, че това е най-истинското доказателство, че на Марс има живот. Скептиците охлаждат страстите – това е оптическа измама или камък, сниман в необичаен ракурс. Така или иначе сходството с човешка фигура е поразително. Британският таблоид “Дейли мейл” дори разпознава жена, която “е седнала на камък, като че чака автобус”. Ако това е така, тя очевидно ще трябва дълго да чака. Фигурата е открита от астрономи-любители. При първоначалното изследване на експерти на получената преди 4 години снимка не е било установено нищо необичайно. Един от ентусиастите пише по този повод в Интернет: “Не повярвах на очите си, когато видях нещо, което прилича на разголено извънземно, бягащо по Марс”. “Ах, човешкото око може толкова лесно да бъде измамено”, възкликва по този повод друг посетител на сайта, в който е снимката. Данни от анализа на пръстта, взета от марсохода “Спирит” и проучена в НАСА, доказаха, че околната среда на планетата идеално подхожда за живот на микроорганизми. Така може да се направи извод, че живот на Марс е възможен. Освен това по данни на НАСА при изучаването на марсианската пръст са били открити признаци на наличие на пясък и вода."
 2. Mdrya1953

  Катарите

  Интересува ме има ли връзка и каква е тя между Катарите и учението за свободата - Катара
 3. От няколко години много се пише за лунната диета. Не съм пробвала и бих искала да науча повече за нея и за това дали наистина има положителен ефект върху здравето.
 4. Тъй като не мога да редактирам мнението си, този сайт се премести на: http://loseweight-bg.com/moon-diet.html - където има и лунен календар за 2015
 5. Като чета всеки ден темата "Мисъл за деня на Учителя" и разсъжденията ни по нея, разбирам колко понякога се доближават и колко се различават. Това не е лошо, но значи нещо. Моето мнение е че Словото на Учителя подхожда индивидуално към всеки от нас и това е уникалното в него. Затова е нужно да го запазим автентично. непроменено и чисто.
 6. Светъл празник и много Любов по пътя към Светлината.
 7. Mdrya1953

  Нумерология

  Гледах предаване по телевизията, където се спомена, че хората чийто число е 1 или 7 заличават родовота карма. Искам да знам повече за това.
 8. Аз мисля, че няма връзка между отслабването и вегетарианството. Струва ми се дори, че човек, ставайки вегетарианец, може да наблегне (особено в началото) на такива храни като ориз, картофи и всевъзможни тестени изделия, които едва ли ще допринесат за отслабване. А за трайни резултати в отслабването е хубаво освен разтоварващ хранителен режим да се направи известно "разчистване" и на психиката. Аз например напълнявам, когато се чувствам несигурна, уплашена или когато ме тормози някакъв стремеж за реализация... Още си спомням как на първата си изпитна сесия като студентка само за 1 месец качих 3-4кг Обаче след като се справих лесно и успешно, килограмите от само себе си се стопиха (вярно, че по принцип нямам склонност към пълнеене) и след това вече не наддавах на сесиите Точно. От 40години съм вегетарианка, но теглото си трудно го балансирам, особено при горепосочените случаи.
 9. Аз също мисля, че Паневритмия може да играе от всеки, независимо от собствената си идентичност и за де се сбъднат думите "Иде веч в света братство и любов... свобода за всичките разумни души"
 10. Явно много неща трябва да се обяснят ... ако има желаещи. Доколкото виждам такива няма Шумът се оказва определящ - не вниманието, не желанието на хората да се докоснат до Учението, дори и по екзотичен начин - да бъдат там, където искат да бъдат, където и където мечтите им ще се осъществят и ще се докоснат до съкровеното си желание. Ако шумът пречи, ще пречи всичко. Ако има погледи, клюки и неодобрения, няма да има нищо - ще има само един безмислен танц в името на несъществуващо щастие и всички други ще бъдат пречка ... Всяка система има нужда от развитие, от промяна, от обновяване, от любов и от живот. Така, че усмивката ще помогне ... Напълно съгласна съм с Мона по този въпрос. Така и аз усетих нещата. Не е от значение кой какво е поругал и се е опитал да поругае, съкровеното вътре в ученика е същественото... Това ви е било изпитание и ДАР от Учителя и изобличение за да се събудите. Аз също имам такива изпити и ще ги имам докато не се науча напълно да се концентрирам и да изключвам всичко външно отдавайки се изцяло, а след като това се случи, усмивка... http://panevritmia.wordpress.com/2009/08/2...ialoto-bratstv/ Тези изпуснати думи говорят за много тънки неусвоени уроци и са свое го рода задача, за работа над себе си. След като се усвоят добре тогава и най- дразнещият шум ще се превърне в музика. Уроците са уроци за всички правата на хората също , те също влизат и в уроците. Никой не казва, че не трябва да се подхожда с великодушие към проблема, но неправилно е и да се погазват правата. Ако някой нахлуе в личното ти пространство и наруши святото ти равновесие как ще реагираш нали си длъжна да намериш начин да го защитиш . Само великодушие не стига, а това си е и задължение към духа. Ами догодина да качат и бойни самолети за да ни изпитат търпението и великодушието.
 11. Миналата година снимаха две момчета с делтапланер, или нещо такова. На никого не попречиха. Даже присъствието им беше много приятно. Тази година също ми се стори че са там
 12. Всички разбираме, че политиката оказва голямо влияние върху живота ни, независимо дали сме активни участници в нея. Каква позиция е нужно да заемаме ние, които се стремим към духовно развитие. За себе си съм решила да заставам над тия неща
 13. Mdrya1953

  Монадата

  А този дух осъзнато ли го прави. Искам да кажа съзнава ли, че едновременно се проявява на три или независимо колко места?
 14. знае ли някой как мога да си изтегля книгата "Карма и егрегор" на Подводни В Спиралата я има но не може да се дърпа.
 15. Mdrya1953

  Зелено селище

  Идеята наистина е пракрасна Да, градинарството и растениевъдството не е лесна работа, но когато се стигне до там ще се намерят хора, които знаят как става. Та нали Учителя е практикувал и това с учениците си. Важното е да повярваме.
 16. Mdrya1953

  За прераждането

  Е, виж за научната работа улови. Но не и за математиката, която ми е най-слабия предмет! И на мен не ми се вижда този тест много достоверен, но все пак реших да го пусна. Какво да кажа за себеси. Според него съм живяла в африканската джунгла и съм убивала всичко наред. А сега и муха не мога, ама кой знае.
 17. Mdrya1953

  За прераждането

  http://avangardi.blog.bg/izkustvo/2008/09/...ivot-tes.232775
 18. Mdrya1953

  Осиновяването

  Мога да добавя и още , защото също се занимавам с оценяване на кандидатосиновители и наблюдение на осиновени деца в две годишен период на адаптация, че кандидат осиновителите по принцип идват и подават заявление в момент, когато всичко са опитали и дълго време са обмисляли тази възможнот. Въпреки, че им се разяснявят както положителните страни така и отрицателните в процесите на развитието на детето и очакванията им, те никога не се разубеждават. Страшно силно са мотивирани и решени на всичко. В този смисъл си правя извода, че наистина може да има и кармичен момент. Освен това децата наистина прибичат на един от родителите си. това съм го установила безпорно. Има и един друг момент в в процеса на осиновяването. Осиновителите са винаги много по старателти родители. в смисъл наблюдава се престарание, това често води до обратни резултати и влияе на възпитанието на осиновеното дете.
 19. Подбни такива са и книгите на Естер Хикс, има ги в книжарница "За нежни души" повечето томове в момента чета "Закона на привличането" Има и "Искай и ще ти се даде", "Закона на допускането" и др
 20. И тук има нещо свързано с темата http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=8301
 21. Никой ли не може да ми изтълкува съня?
 22. Любовта внася топлина в сърцето, светрина в ума и сила в тялото на човека и го прави мощен и велик.(Беинса Дуно) Мисля, че тази мисъл на Учителя отговаря на въпроса кога изпитваме истинската Любов
 23. Mdrya1953

  НЛО

  Мисля, че е възможно да са и в материални и в другите измерения, в зависимост от степентта на развитието им.
 24. Какво означава да сънуваш близък човек, който е починал и ти подава чаша с вода., която вземаш и пиеш от нея.
×