Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Майкъл

Участници
 • Posts

  85
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  190699319

Майкъл's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Не говорят,но го признават - определено.Признават природните закони, когато говорят за Него,обикновено казват - Съдба. Дядо ми беше комунист и атеист.И баща ми не помня да е влизал в църква. Но определено са много достойни,действени мъже - с чист живот. А тези,които много говорят - дават архонтства, приемат дарения - скъпи коли, имоти,хотелски комплекси някой им строи,индулгенции и анатеми раздават.И грамадни храмове строят. Кой построи частнитте болници и мед.клиники? А новите жилищни сгради, кой ни продава бензина и газта?Кой дава заплати на висшисти вече по над пет-шест хиляди лева месечно? Тези момчета - със или без тъмно минало.ТЕ. Говорещите - получават заплати и взимат дарения. Ти АIM говориш за Бойко Борисов-предпологам е очевидно Той оправи улиците, Витошка стана пак пешеходна зона - както през 89г. Разтърси Топлофикация. Говорещите не направиха нито едно подобно нещо за столицата. Дори само за това той е дал повече от тях на тези 2 милиона софиянци. Въобще - като не сте съгласни с мен - дайте ми някакви резултати от говорещите за тези може би 3-4000г.откакто има религии? Освен масови междугрупови избивания и подкрепа на "силните на деня"!
 2. Но според мен когато човек съзнава тази основна цел на своя живот, той не е Защо да си примирявам!? Със себе си пък особено!!! По мое мнение Бог ни е създал за да бъдем като него. Той е творец,създател и ние да бъдем. Това ни е мисията-изобретатели и създатели.
 3. Познавам силни хора - богати с честен бизнес,и момчета от "подземния свят",и работещи на полето - и винаги ми е правило впечатление,че те - силните-не говорят за Бог.Говорят за това какво ЩЕ направят за обществото. А за всеобщата любов и "мед и масло" става дума в разговори със слаби хора /пасивни/ или комплексари,или такива,които имат някакъв техен грях и се страхуват. Вярно не може всички в този момент да сме от първите.И всички имаме моменти когато ни се иска само едно: "на топло,при мама." Пожелавам на всички тези моменти да са редки и краткотрайни. Не мисля.Според мен това са двата периода на едно нещо. Първо създаваме страховете си и после те ни обсебват,контролират - водят ни за ръчичка като деца.И така те постепенно създават един нов човек. Наскоро прочетох,че според новите изследвания било много вероятно причините за шизофренията да се оказат психологически. Добромир,не съм съгласен,че няма грешници и грях. И като следовател познавах хора убили,осакатили и т.н...Преживяват го тежко.И най,най-големия престъпник го преживява -ако се замисли за него.Но престъпника си налага да не мисли за това - както войника,убиващ на война. Но то съществува и Е. Дано не дойде ден когато Ще станем роботи.Не мислиш ли? И като говорихме в другата тема за Александър,Хитлер и т.н. - може би те са достигнали до това осъзнаване,за което говориш ти и затова не са обръщали особено внимание и на живота човешки,и на мъдреците.
 4. Аз пък искам да ида напред във времето,да се видя след 15-25г. Та да знам какво да поправям днес.
 5. Според мен с кръв и убийства не следва да се действа.Вярно - някога това е бил ефективния начин - но вече НЕ Е. Категорично съм против убийството - включително и смъртната присъда. Съгласен съм,че квалификацията "враг" е наша слабост,недоразвитост - то не съществува в реалността. Имаме противници - идейни,професионални - и някои от тях може би желаят и смъртта ни. И така да е - не променя нещата.Защото колко са такива като теб!? И колко можете да станете за 10-15г?Ще можете ли да застанете пред всяка кръчма и всеки дом,и на всеки ъгъл - и да действате при необходимост.Полицаи ли ще бъдете? Преди време Вальо посках да кажеш името на поне един светец в България, сега пак го искам.Тогава ти отклони отговора си,сигурен съм,че сега пак ще го направиш. Напълно съм съгласен със Станимир,че Считам,че не трябва да ги отъждествяваме. Както казва В.Толев "Злото е не-еволюирало добро". БОГ обича хората,но дава ограничения на поведението ни - не кради,не убивай.....Считам,че това е от много важно значение за еволюцията ни и трябва да убеждаване хората да не го правят ,и като "втора бариера" - да не им позволяваме да го вършат. Примерно Ванко1 не сме го убедили /явно/ - и затова трябва да му попречим да причинява зло.Точно това значи "любов към човека". А да му позволим -не значи,че го обичаме - а че не ни пука за него. Както казва Синева Защо да мислиш за жертвите на престъпленията и за греховете на престъпниците!? Не ти трябва - жив и здрав си ТИ - значи всичко е ОК. Всъщност основните беди в това общество идват не от криминалната престъпност,а от "белите якички". Тези хора създават такива закони и порядки - каквито са им изгодни за тях. ЗАСЕГА. Те познават всички светци,и са запознати с всички науки и религии,и благотворителност дават постоянно, и от устата им "мед капе" когато говорят. Тях с думи за любов и с лично поведение - въобще няма да ги впечатлиш. Те трябва да бъдат принудени да променят отношенията или да изтърпят и се съобразят с извършена промяна. Така трябва.
 6. Може би ние сме в една част от ОНОВА - в едно тяло,с неговите особености.И човекът е изложен на всякакви въздействия и реагира в зависимост от дейността на екипа дух-тяло.Понякога екипа е разнебитен Диана, разликата между Ганди и чистачката е:"Срамно е да набиеш едно дете, гордост е да победиш един по-силен от теб". Това явно е част от мъжката същност - в затворите например най-тежко е положението на педофили, убиици на жени,деца и т.н. - другите затворници постоянно ги "наказват" и презират. Да.Обикновено обаче те смачкват психилогически, морално, професионално, политически.... - защото така при падането ти те стават победители.А ако те убият - им лепват етикета "убийци" /често/,а това те не го искат. Всъщност - като се замисля в тази посока се сещам,че май за всички публични личности се знае,че в един или друг момент са имали кризи, депресии, безволеви състояния,в които са се "предавали" завинаги - поне за момента.А после са намирали сили и са ставали и по-добри от преди. Вероятно самочувствието е в зависимост и от нещо друго Максим, ако Гуружди знае за твоето изключване от групата и не го е отменил - значи одобрява решението му за теб,а съответно - и мнението му. Имах такъв началник -като поведение.Той беше и откровен. Казваше ми две неща - "Изпълнявай,не ме интересува мнението ти" или "Съгласен съм с теб-направи го както си решил" - и не съм забелязъл да действа с коварство и подмолно спрямо мен -чрез трети лица примерно.
 7. Бина, филма действително беше много въздействащ.И наистина Ганди много умело провеждаше тази тактика-точно до границата. Не знам защо си останала с впечатление,че искам да извадим "КАЛАШНИКОВ" Няма такова нещо. Винаги съм считал,че трябва да се действа с активен натиск -мозъчен, психологически,законов.Не и физически.И в темата "Искам да .....",и на други места. Това е една разновидност на формулата на Ганди,като се действа за всеки отделен проблем - както той почва със солта. А за дарбата - теоретично съм съгласен,но на практика има две основни трудности: - няма такъв обективен измерител и ; - дори и човек да има някаква дарба,то за да я развие трябват и труд,и воля,и самодисциплина и т.н. И те се оказват определящи за резултата - знаем колко пропаднали даровити музиканти,спортисти и т.н. има. Пък и важното е да подкараме първата топка на лавината.После ще дойдат и други хора,нещата ще се разрастнат,практиката ще покаже кой-къде-за какво - до кога. Въпроса е да задействаме процеса. Хами,Диана е права: Комуникирай с хората - така ще им дадеш възможност да я проявят към теб
 8. Максим, съгласен съм с но с едно уточнение - те проявяват този тип поведение към хора,които определено са им под нивото и не им "скачат" Ако ти скочиш на Махатма Ганди,на Мохамед Али,на Михаел Шумахер - те ще те смачкат безмилостно. Защото помнят Ахил,и Голиат и самочувствието им не би допуснало да ги наредиш ТИ ТЯХ в тази редица. Такъв тип С. проявявам аз към котката ми.Аз знам,че мога да я убия без проблем във всеки момент-и тя го знае.И не ми скача,и аз не "избивам комплекси" върху нея.А я галя нежно,и се грижа за нея,и живота ни тече в абсолюна хармония- мир,любов,фанфари.
 9. Мона, препоръчвам ти да четеш: - Джек Лондон /без финала на "Мартин Идън"/; - Хайтов; -"Дзен в бойните изкуства" на Тайсен Дешимару /Хелиопол-94г./; - "Развиване напсихичните сили"-Уилям Хюит /интернет-книжарници/ и ; - "Саваните на Кения" -Хантър,наскоро я преиздадоха. Прави фитнес,скочи на някое живо момче За известно време : - не посещавай този форум-нищо борбено няма тук; - не говори с мъртвите; - не чети философия- включително духовна. Донка, това го правят всички клетки.Но докато раковите го правят сами,то другите не са способни,а викат за безплатна помощ. И идват "Седемте самураи". Препоръчвам ви този филм,но не вярвам да го харесате. Хармомията... За едни - тя се състои в това да спазват правилата каквито са -независимо добри или лоши. За други - да се опитват да променят тези правила,да ги направят по-добри.
 10. Нямам желание да обиждам никоя професия и никой човек Мнението ми е,че на едно ниво би следвало да бъдеш не повече от 7-8г. Така се прави в момента във всички частни фирми,за всички длъжности . В крайна сметка една професия можеш да я овладееш за около една година максимум.После остава да допълваш - знания,опит,тънкости. И се появява рутината - действаш автоматично. Три професии съм сменил досега - различни бяха,но при всяка се повтаряше. Не искам да отблъсна никой от този форум,защото хората,които са тук явно са ангажирани с проблемите на обществото и трябва да бъдат "пазени". Но явно Диана "отблъсна" с репликата си Мона.Затова реагирах така "менторски". Виждам от следващите й мнения /на Диана/,че това е било неумишлено. И се надявам Мона да се върне при нас Донка,Изгрев, вие-учителите сте поставени от "политиците" в положение да не бъдете уважавани,защото: - Заплатите ви са ниски - и сте принудени да давате частни уроци; - постоянно ви плашат с уволнение,ако нямате "бройка" ученици в клас и сте принудени да пишете тройки,да не изключвате,въобще - да си затваряте очите пред слабо и неуважително отношение от учениците; - така родителите се настройват срещу вас - "На какво учат децата ни, затова ли им плащаме от заплатите си!?" Тоест - политиците Ви поставят между чука и наковалнята и явно учителския синдикат не ви помага. Какво остава тогава - вие да вземете нещата в свои ръце,Вие - които имате опит и знаете какво и как. Определено считам,че единствените училища,в които "нещата вървят" са тези,в които РЪКОВОДСТВОТО на училището е активно,Настоятелството - също и те с общи усилия си извояват промените - чрез работа върху учениците,върху общинските и държавните власти. А за мястото в живота и това за "какво си роден" ще споделя само моя опит. Като дете исках да стана шофьор - обичам да пътувам.После - моряк - за да пътувам повече ,но добре,че не ме приеха във Военноморското .Защото дойде 10 ноември 1989г. Винаги съм се питал - затова ли се е родил човек,цял живот да бъде вързан за една къща,за една професия? Та нали се развиваме /поне на думи/ Каква е разликата ни от животните,които също постоянно правят едно и също нещо? В момента съм адвокат / седем години/.И започна да ме "стяга ризата". Възможно е да упражнявам тази професия още години,но при всички положения ще се заема с нещо по-значително - за обществото.И вероятно то ще е основното.
 11. Диана, Не ме засегна мнението ти,а внушението,което реших,че правиш към другите,а именно: "Не искам да кажа какъв е точно М. ама искам някой да го каже.Кажете го!" Очевидно съм разчел погрешно кода на мислите ти Съжалявам. Първо си създаваме "С"-тата,после магийките - за да ги махнем,а накрая - виним магиите за слабостите,страховете и невежеството ни. Мисля,че тези неща трябва да ги правим постоянно
 12. Благост , вероятно съм изпитвал това,за което говориш -при шофиране. В смисъл,че въобще не мисля за двете "С". Но пък карам много "горещо".Приятно ми е - да,но може би и стилът ми на каране е такъв? Дали те разбирам правилно? Би ли развила мисълта си?
 13. И това почва от учителите -от Изгрев например. Решил на 17г. нещо и точка. Точка на 17.Та тогава човек още не е човек. Този тон беше насочен срещу МОМИЧЕ,срещу МОМИЧЕ Изгрев.Мене учителите са ме учили да бъда джентълмен /и учителя ми по физическо беше такъв/-от една страна,и от друга,че такива изрази "Откъде на къде" - са допустими в кръчма.Вярно като слушам днешните ученици,и виждам в какъв вид отиват на училище,и какво ги интересува - явно вече не е така. И да не използвам приятелюв кавички. А мнение за такива случаи,в каквито е изпадала ИВАНА ще давам, защото съм минал през тези премеждия,и съм бил сам и съм успявал,и успявам и сега. Безмислено е.Вие още преди 30г.сте решили всичко.Преди 30г.
 14. Добромир, с всичко съм съгласен с теб с изключение на това: С това въобще не съм съгласен Княз Борис І -какво би направил той ако се съобразяваше с положението на близките си - първороден син,най-близки приятели и съратници - НИЩО !!! Така и Наполеон,и Ал.Македонски, и Октавиан Август - личния живот на всеки от тях е подчинен на обществения.И може би затова постигат такива успехи. И всъщност - тази обществена кауза е затова - да се промени към добро живота на хората - включително на близките му. Вярно - по-добре е да има тяхната подкрепа.Но не е задължително.
 15. Ивана, не съм аз този,който знае и затова приеми мнението ми просто като становище някакво. Според мен ти се предаваш без борба Не случайно си завършила Cisko академия,тя е престижна /доколкото знам/ ,и ти е съвсем "прясно" знанието и не е лошо да търсиш работа,в която да го практикуваш. Точно след нейното завършване старата ти работа вече я няма.Може би това е новият ти път,който Бог е определил за теб? Ако си силна - нищо няма да те отдалечи,а по-вероятно ти ще приобщиш тях към духовното. Хората навсякъде винаги си оставаме в същността си - човеци. Успех и УСМИВКИ
×
×
 • Create New...