Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лъчезарна

Модератори
  • Общо Съдържание

    1617
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    149

Блог Коментари добавени от Лъчезарна

  1. Тя, Любовта, най-първо ще те научи да живееш и ако не живееш и ти не можеш да разбереш. Ако в Любовта ти елементарните работи – страданията и радостите – не можеш да разбереш, ти не можеш да прогресираш. Те са двата пътища, по които любовта се проявява. Ако ти не знаеш смисъла на радостите и смисъла на страданията, как ще разбереш живота? И после идат в живота злото и доброто и ред други противоречия! И всичко това ти трябва да го примириш! 

    ...В чувствения свят ние сме вплетени в една гъста материя и нямаме ясна представа за онова, което Бог е създал. Желанието на Любовта е да ни даде живот. Желанието на Мъдростта е да ни даде светлина и знание. Желанието на Истината е да ни даде свобода. А пък свободата е плодът. Тя е смисълът, който ще осмисли живота.

    Най-първо, какъв е смисълът да ни се даде живот? Трябва да знаем, че и най-лошият живот е толкоз ценен, толкоз богатства има в него, колкото и в най-добрия живот. Ние имаме повърхностно разбиране за живота. Животът не може да се дели. Животът е неделим. Следователно, лошият и добрият живот са еднакво ценни. Това разбиране го нямаме. 

    В Любовта ти ще разбереш, че животът е еднакво ценен. И най-малкият живот, живот, който е пълен с най-големите страдания, има всички богатства, които има в рая и в Божествения свят. И ти като не разбираш, спъваш се. И всички вие искате един живот, всички други да страдат, а само вие да не страдате. Че то е едно криво разбиране на живота.

    ...Щом не разбираш Любовта, Мъдростта и Истината, идат страданията. Щом разбереш Любовта, животът ще дойде. Щом разбереш Мъдростта, ще дойде знанието. И щом разбереш Истината, свободата ще дойде! А пък на нас е потребно на земята живот; потребно ни е знание; потребна ни е свобода. Пътят на живота минава през Любовта, пътят на знанието минава през Мъдростта, а пътят на свободата минава през Истината. 

    Вечно подмладяване. (Закон на вечната младост), ООК, 22.09.1937 г.

     

    Погледни цялата беседа!

     

    Всичко е за добро! Въпреки че не виждаме. Просто не сме дораснали да виждаме... 

  2. Едва ли!
    Всеки има право на мнение. Но и всеки има право да се съгласи или да не се съгласи. Но, ако някой не се съгласи с мнението на другия, то трябва ли другият да бълва... невъзпитаност, в общи линии.

     

    Всеки си има опитности и последващи изпитания. Опитвам се да позная себе си, в случващото се около мен. Това, което става, е това, което сме търсили. Дали сме го търсили несъзнателно или съзнателно, нашето отношение ни е довело до ситуации, с които трябва да се справяме. Разумно. Те затова се и случват - за да проявим даденото ни от Бога. 

     

    Който не се сеща - повтаря. Който се сеща - поправя грешките си и се стреми да не ги повтаря вече. А има и такива, които се учат от грешките на другите. Защото дори да си наблюдател на нещо случващо се, вече има смисъл и за теб. Остава да го откриеш...

     

    Учителят постоянно говори за разумност. А има е нещо повече - Разумно Сърце! Там е разковничето.

     

    Светлина и Благост!

  3. ...ех, фотото...
    От нет-а е!
    Думите са важните. 

     

    "Духовният човек има правилни разбирания за разумността в Природата. Той вижда разумността, проявена в цялата Природа, както и в живота, вследствие на което не се пита, съществува ли Бог, или не съществува."


    Розите са една красива изявена разумност. Капчиците по тях - също!

     

     "Ако не даде възможност на Любовта в себе си да се прояви, човек не би могъл да придобие живота. Любовта е свързана с живота. Без Любов животът не може да се прояви. Любов и живот са неразривно свързани. Животът е проява на Любовта. Значи първо се проявява Любовта, а после – животът."

     

    Така, както розата разцъфтява, от фината Любов на Ангелите, така и нашият живот може да разцъфти, когато сме добри проводници на Божията Любов.

     

    Духът на Любовта - червени лъчи...

     

    Светлина и Благост!

  4. След толкова много приказки тук, а и в други виртуални пространства, думите на Учителя са като живителна сила за Душата. Дано всички, които сме се докоснали до Него, се опитаме да приложим простичката и чиста Истина, която би ни направила свободни, и би ни изпълнила със Светлина и омиротворение.

  5. Човек крие в себе си големи дарби, способности и сили, но не ги съзнава. Щом не ги съзнава, той няма вяра в себе си. Като не вярва в себе си, човек живее в недействителен свят и мисли, че от него нищо не може да стане. То е все едно да наблюдавате земята през зимата и да мислите, че от нея нищо не може да излезе. Имайте малко търпение. След четири–пет месеца, когато слънчевата светлина и топлина се проявят по-силно, когато влагата се увеличи, вие ще видите, че много главички се подават от земята, и живот кипва навсякъде.

    pic_10000949_0601666.jpg

  6. Един окултен закон гласи: Благото, дадено от Бога, никой не може да ви го отнеме. Но човек сам трябва да пази благото си. Остави ли други да го пазят, той се лишава от него – губи смисъла на живота. Сам ще пазиш своето благо! Сам ще пазиш своето свещено право и своето разбиране! Съвременните хора страдат, защото нямат свещено разбиране.

    Като изучавам новите, прогресивни движения, виждам, че и в тях има заблуждения. Те мислят, че могат да се домогнат до мъдростта и истината без любовта. Това е най-голямото заблуждение, в което те изпадат. Не говоря за обикновената любов, която, вместо да помага на човека, го събаря. Аз имам пред вид Божията Любов, която повдига всички живи същества.

    За да бъдат свободни, мъжете и жените трябва да се върнат в центъра на любовта, от която са излезли. Само така те ще се познаят и обновят. Само така ще разберат, какво значи отношение между души.

    Задачата на Учителя е още да изцели сърцето на своя ученик и да укрепи неговата воля. Всичко зависи от средата на любовта. Щом влезете в тази среда, вие ще бъдете силни да се справяте с мъчнотиите си. Ако излезете от средата на любовта, вие ще се лишите от условията на живота, ще изгубите и живота си.

    Вътрешно животът на хората е уреден. И ако се оставите на своята интуиция, на своето разумно сърце, на своя ум и на своята воля, вие ще изпълните задълженията си хиляди пъти по-добре, отколкото без това ръководство.

    Христос дойде на земята да освободи хората от техните заблуждения. Той посочи истинския път на живота – пътят на любовта.

    Любовта трябва да се изучава като наука, а не само да се говори за нея. За любовта са писали и пишат и поети, и философи, но светът не се е оправил. Любовта трябва да се прилага, а не само да се възпява. Може да се жените, да раждате деца, да ставате майки и бащи, но ако не приложите любовта, нищо няма да постигнете. Свещен е пътят на любовта. Като следваш този път, първо ще възлюбиш Бога, а после своя ближен, като себе си.

    Извини ме за допълнителния цитат... Беседата е прекрасна! Даде ми отговорче на едно мое вътрешно терзание... Или по-скоро, лекичко раздуха мъглата, обвзела душата ми...

    Благодаря!

    3d_046.gif

×
×
  • Добави...