Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    62
  • коментара
    103
  • прегледа
    58829

Рила 2005


Иво

817 прегледа

Наближава Рила 2008. Реших да публикувам в блога си споделения ми опит от една от предните години - Рила 2005.

Рила 2005 - съборните дни на август месец

Беше изключително приятно горе. Имаше дъжд и мъгла, даже и студ, но въпреки това се срещаха усмихнати лица, красиви и добраномерени хора. Непознати се поздравяват и си пожелават "светъл ден", помагат си в опъване на палатки, споделяне на ресурси, информация, идеи. Имаше различнии лекции/семинари: по астрология, за връзката между антропософията и учението на Учителя, за духовното наследство на Учителя, за будността на съзнанието, за пеенето и музиката. В новата хижа чух, че имало лекции за духовния път на българите. Вечерни концерти, песни на Молитвения Връх, песни до "ръцете, които дават", сутрешно събуждане с цигулка и музика от Учителя - все музикални инициативи.

Сутрин около 5:30 - ставане. После - медитация на Молитвения Връх, песни и молитви при изгрев слънце. Молитви за България, за връзка с Божественото, молитви - благодарност. След това - малко почивка и преход до 5-то езеро Махабур (Бъбрека) за Паневритмия. Много хора с бели дрехи и грейнали лица. След една Паневритмия се появи дъга, точно до слънцето. След Паневритмия - свободна програма - разходка по езерата и близките върхове, лекции, разговори, музика, хапване. Прибиране в лагера - отново лекции и музика. После вечерна молитва с музика, формули и молитви. Много хора с концентрирана мисъл, молитвено настроени лица и души, залеза на слънцето над планинските върхове, красивите облаци - невероятно изживяване. След това - разговори по интереси, разглеждане на книги, приготвяне за спане. На другия ден - програмата се повтаря.

Хубави бяха и моментите на дежурствата в лагера по градове. Задружна работа за подготовка на горещата вода за след молитва. Пеене и смях при чистене и готвене. Носене на вода от изворът с "ръчичките".

Имаше и инициатива за почистване на езерата по градове. Всички езера бяха внимателно почистени. Преди това имаше упражнение с "Завета на цветните лъчи на светлината". Да чистиш отвън значи да чистиш и от вътре. Имаше и общи молитви за здраве.

Съборът Рила 2005 - беше прекрасно изживяване за мен.

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...