Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нанотехнологиите


Guest pavletA

Recommended Posts

Нанотехнологите са технологи на малките неща."Нано" е дума с гръцки произход и означава джудже.Нанометъра е една милиардна част от метъра.Учените сравняват появата им в живота на хората с изобретяването на пластмасата.Вие какво мислите за тях?

Редактирано от pavletA
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Нанотехнологията вече съществува две десетилетия, но започва да се разгръща едва сега.Навлизането на този вид технологии ще засегне всичко-батериите, които ползваме, панталоните, които носим , методите за лечение на рак.Частиците на кадмиевия селенид, като квантови точки могат да проникват в раковите тумори и ще помагат на хирурзите да отстраняват болните клетки, без увреждане на съседните.При разкъсване на алуминиево фолио, дори на много малки късове видими под микроскоп, същите може да експлодират.При размер 20-30 нанометъра, ще бъдат използвани за нови екзотични видове вещества като пластмаса, която провежда електричество, както и покрития, предпазвайки желязото от ръждясване. Идеята на нанотехнологиите е създаване на вещества с идеални свойства чрез адаптиране на атомната им структура.Бъдещето ще позволи в хирургията да се прилага лечение с нанокапсули за съединяване на вените срязвани при хирургически интервенции.Корейски предприемачи използват нанотехнологиите във вътрешността на хладилниците-като антибактериално покритие с наносребро.Това вещество може да се употреби и за превързочни материали.Прогнозите за пазара на нанотехнологийте са търговия с билиони долари до 2015г. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление нанотехнологиите отварят вратите и на "големия брат". Това означава, че камерите и микрофоните ще станат миниатюрни и ще могат да се внедрят навсякъде, създавайки една чудовищна параноя. Точно тази седмица имаше скандал с подслушванията.

Надеждата ми е, че Бог няма да търпи такава мерзост и бързо ще я заличи от лицето на земята.:3d_161:

Линк към коментар
Share on other sites

Канел, много си конкретен.Наистина всяка новост в технологичните среди може да се използва за благото на човечеството или в негов ущърб.Да се надяваме , че технологийте и духовността ще се балансират.В противен случай се самоунищожаваме като индивиди :3d_146:Не мислиш ли така? :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...