Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наука за себереализацията


petarstankov

Recommended Posts

Всяко живо същество обича Любовта, Светлината, Мира, Радостта. Божествените Личности с живота си ни показват пример как да запазим изначалната си чистота въпреки ситуациите, в които сме поставяни всеки ден. Чистота има всеки, който има Любов. Божествените личности са божествени, защото имат Любов и тази Любов, Светлина, Мир и Радост, която те запазват при всички ситуации, в коитто са поставяни е чистото състояние на всяко живо същество и към това състояние всички по земята ще се завърнат като все повече и повече хора вкусят нектара на Любовта към светите имена на Любовта и лека по лека оставят всички други привързаности.

Всички ще се родят отново за Радостта от общуването между всички - "млади" и "стари", жени, мъже и деца. Съществата - душите копнеят за вечен Рай на земята и този Рай идва лека по лека не външно, а първо вътрешно чрез мисията на Любовта.

Бог е Любов. Искайте и ще ви се даде. Да си върнем чистотата като се обичаме. Да се обичаме, като обичаме постоянно имената на Любовта. На помощ идва музиката изпълнена с Любов и песента хвалеща Любовта и Божествените Личности.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Вечен рай на Земята?!? :blink: Христос отиде някъде преди нас, че да ни приготви място... И от Земята избяга, че там да отиде, а ние Него да намерим - също от Земята ще бягаме... Няма да конкретизирам, но някой някъде припомни, че името на нашата планета се е знаело извън нея като Сатано преди време... Преди много, много време...

Линк към коментар
Share on other sites

Смисъла, който исках да вложа в казаното от мене, макар и някъде в друга тема, че човек телом може да е на земята, а духом - в Божието царство. Едното не пречи на другото. Божието царство е близо и във всеки един от нас има врата към него.

От друга страна това, което е на земята, е отражение на това, което е в духа. Има общества, чиято уредба е по-справедлива, по-хуманна, по-добра. Тези общества са по-издигнати, в очите на някои хора са едва ли не като земен рай, сравнявани със ситуацията в България. Страната ни заслужава да бъде по-добре уредена и за това са нужни усилията на добри хора. Без борба в духа и материалния свят няма да се постигне това. Съгласна съм с казаното от Петьо в този смисъл, че Любовта е тази, която трябва да владее навсякъде.

Не се изненадвам от факта, че земята е била наричана сатано, понеже нали е била дадена от Бог на Сатана да я владее. Това едва ли е случайно или признак на слабост, абсурд! Уроци, трудности, страдания - абсолютно необходими са на душата, за да се развива, да мъдрее, да расте по Любов. Всичко е за добро!

Ако аз понастоящем минавам през изпитания и страдам, въпреки пораженията върху плътта да я наречем, ще бъда много щастлива, ако накрая доброто и истината победят. Тогава ще съм много благодарна, че именно аз съм била избрана да мина през това и ще зная, че си е заслужавало. Още повече щом виждам, че имам подкрепа Отгоре и не ме оставят. Бог избира да прояви силата си чрез немощни и слаби хора. Зная, че Бог може и от сухи кости да възкреси мъртъвци.

Езекиил 37

1 Господната ръка биде върху мене та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле, което бе пълно с кости.

2 И преведе ме край тях наоколо; и, ето, имаше твърде много по отвореното поле; и, ето, бяха твърде сухи.

3 И рече ми: Сине човешки, могат ли да оживеят тия кости? И отговорих: Господи Иеова Ти знаеш.

4 Пак ми рече: Пророкувай над тия кости и речи им: Сухи кости, слушайте Господното слово.

5 Така казва Господ Иеова на тия кости: Ето, ще направя да влезе във вас дух та ще оживеете;

6 ще туря и жили върху вас, ще ви облека с меса и ще ви покрия с кожа, и като туря дух у вас ще оживеете; и ще познаете, че Аз съм Господ.

7 И тъй, пророкувах както ми бе заповядано; и като пророкувах започна да гърми, и ето трус, и костите се събираха, кост с костта си.

8 И като погледнах, ето, жили и меса израснаха по тях, и кожа ги покри отгоре; дух, обаче, нямаше в тях.

9 Тогава ми рече: Пророкувай за духа; пророкувай, сине човешки, и речи на духа: Така казва Господ Иеова: Дойди духо, от четирите ветрища и духни върху тия убити, за да оживеят.

10 Пророкувах, прочее, както ми заповяда; и духът влезе в тях, и те оживяха; и изправиха се на нозете си, една твърде голяма войска.

11 Тогава ми рече: Сине човешки, тия кости са целият Израилев дом. Ето, те казват: Костите ни изсъхнаха, и надеждата ни се изгуби; ние сме загинали.

12 Затова пророкувай и речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, люде Мои, Аз ще отворя гробовете ви, и като ви изведа из гробовете ви ще ви заведа в Израилевата земя.

13 И ще познаете, люде Мои, че Аз съм Господ, когато отворя гробовете ви и ви изведа из гробовете ви.

14 И като туря духа Си във вас, ще оживеете; и ще ви поставя във вашата земя; и ще познаете, че Аз Господ изговорих това и го извърших, казва Господ.

2Кр 12:10 Затова намирам удоволствие в немощи, в укори, в лишения, в гонения, в притеснения за Христа; защото, когато съм немощен, тогава съм силен.
1Кр 1:25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.

Може и още, но който иска, ще го потърси и намери.

Линк към коментар
Share on other sites

На земята обаче може да побеждава евентуално природното добро, изхождащо от егоцентризма. Знам, че доста хора това ги удовлетворява, но именно поради това те си остават по същество в мрака, че и се заблуждават относно произхода на Светлината... Мислят отразената за самородна... Абсолютното Добро пък няма нужда да побеждава понеже там където извира няма сянка, но този извор не се търси от човеците, защото е достъпен само за напълно разтворен егоцентризъм, а именно чрез него хората се самоопределят и разтварянето му за природната личност е равносилно на смърт. Но именно това е смъртта на Голгота, необходима за Възкръсване... А то никога няма да бъде отново на Земята, не и познатата нам. Защото наистина Царството Божие е по презумпция по-близо от ръцете и краката ни, но в повечето случаи нашето псевдотърсене ни отдалечава от него........

Линк към коментар
Share on other sites

Венци, благодаря ти за обогатяването на темата, което поднесе! Това за природното добро не ми беше минало през ум /може би защото аз в себе си не бих го нарекла добро, понеже си е чисто лицемерие/, но съм абсолютно убедена в правотото на това, което казваш. Дори в повечето случаи е така - хората правят добро, за да получат нещо насреща, най-малкото нечие одобрение, някакъв вид слава, похранваща самолюбието и гордостта им. Все пак си мисля, че т.нар. от тебе "псевдотърсене" е за предпочитане пред никакво търсене. Понеже нали който хлопа, ще му се отвори и който иска, ще му се даде ... някога, когато е готов да приеме. Има част от нас, която винаги копнее за Свяхия Дух.

Линк към коментар
Share on other sites

...не хлопа където трябва и не търси каквото трябва, щото нали най-големия грях е невежеството. Освен това не говоря за лицемерие, би трябвало от самосебе си да сме над това, но природно добро. След като споменавам добро, значи атрибутивно се свързва с добри намерения, но на хоризонтално ниво - природно. Произтича точно от химерата за Рай на земята. Силите впрягани в служба на тези цели са си земно-астрални или ментални, с произход от тъмнината... Орлин добре охаректиризира образно обгърнатостта на жизненото ни поле от тъмнина, ако си мислим, че оттук можем да произведем Светлина, то сме невменяеми. А ние действително сме невъзприемчиви на освобождаващия импулс на Христа, щото сме от друго тесто... Невменяеми! Не се харесвам такъв, но осъзнаването е стъпка към Светлината.

Линк към коментар
Share on other sites

О-ох, невежеството ли е най-големият грях или откъсването на забранения плод от дървото на познанието? Тъй слезли страданията на земята, та се налага сега с къртовски труд да пробиваме черната тежка пелена, за да стигнем до Бога. Може и по-просто, приемайки жертвата на Христос, изобразявайки Него в нас.

Едно е грях от незнание, друго ако е осъзнат. :blink: Неосъзнантото лицемерие си е пак лицемерие. :(

Аз не се напъвам да произвеждам светлина, а да стигна до нея и тя до мене. Може! Не съм невменяема в това отношение, макар общо взето да съм си едно малко недорасло глупаче Латинче. :P

Линк към коментар
Share on other sites

Ако под "невежество" се разбира гордостта на най-способния и силния измежду ангелите и желанието му да се "себереализира" като направи света по-съвършен според своите мерки - съгласна съм, че това е най-големият грях.

Колкото до това дали можем да произвеждаме светлина... зависи какво определяме като светлина....

Определено не само можем, но и сме създадени, за да произвеждаме в полето си фина положителна енергия - Любов. Според мен тя е най-ценна точно когато се създава при допира с материалния ни свят. Всъщност не е ли точно това Науката за себереализацията - как да се запазва и излъчва Любовта в материалния свят...? :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

:1eye: Не ми се спори, а ми се бърбори! :P

Надценяваш ме, но това не ме радва. <_<

Моята светлина е като тъмнина пред Божията светлина. Затуй искам да минава през мене и да светя с Неговата светлина.

Моята любов е нищожна спрямо Божествената Любов. Затуй искам да минава през мене и да обичам с Неговата Любов.

Искам Христос да се изобрази в мене. Колко малка и недостойна съм дори да го изрека!

Пс 27:1 (По слав. 26). Давидов псалом.

Господ е светлина моя и избавител мой;

От кого ще се боя?

Господ е сила на живота ми;

От кого ще се уплаша?

Ис 42:16 Ще доведа слепите през път, който не са знаели,

Ще ги водя в пътеки, които им са били непознати;

Ще обърна тъмнината в светлина пред тях,

И неравните места ще направя равни.

Това ще сторя, и няма да ги оставя.

Ис 60:19 Слънцето не ще ти бъде вече светлина денем,

Нито луната със сиянието си ще ти свети;

Но Господ ще ти бъде вечна светлина,

И твоят Бог твоя слава.

Мих Mic Micah Mc 7:8 Не злорадствувай заради мене, неприятелко моя;

Ако падна, ще стана;

Ако седна в тъмнина, Господ ще ми бъде светлина.

Йн 12:46 Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене.

1Йн 1:5 И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина.

Еф 5:8 Тъй като някога си бяхте тъмнина, а сега сте светлина в Господа, обхождайте се като чада на светлината;

Отк 22:5 Нощ не ще има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява. И те ще царуват до вечни векове.

1Йн 4:16 И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него.

Рим 5:5 А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух.

Рим 8:35 Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож?

1Кр 13:2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.

Гал 5:22 А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,

Еф 3:19 и да познаете Христовата любов, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота.

1Сл 3:12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас,

Флм 1:7 Защото съм имал голяма радост и утеха поради твоята любов, понеже сърцата на светиите се освежаваха чрез тебе, брате.

Евр 10:24 и нека се грижим един за друг, тъй щото да се поощряваме към любов и добри дела

Линк към коментар
Share on other sites

Не е ли по-добре да спрем да наричаме Луцифер паднал Анел, че и най. Знаете, че името му означава " Носещ светлина " и тъкмо това е светлината на този свят. Човекът е падналия Ангел и сам избра да дойде в света на Луцифер - честито. А Носещия светлина нито е паднал, нито е Ангел - той е съвсем различен принцип... Лично мнение.

Линк към коментар
Share on other sites

Може би ако някой успее да разбере егоцентризма като не6то което в човек намира само отражение и извади от него индивидуалната воля - Ева, която е била предвидена за помощник на човека, но като качество с вътрешнен ( ребро ) произход, ще придобие по-близка представа за тази същност, която наричаме Луцифер. Ако я нямаше Ева обаче, тя едва ли би намерила поле за изява в човека...

Линк към коментар
Share on other sites

Абсолютното Добро пък няма нужда да побеждава понеже там където извира няма сянка, 
Съгласен съм! Не е нужно доброто да се бори и да побеждава. Доброто си е добро и не му трябват "военни" методи за да се налага!

Но защо си мислех, че сянка може да има само когато има светлина? :hmmmmm:

Не е ли по-добре да спрем да наричаме Луцифер паднал Анел, че и най. Знаете, че името му означава " Носещ светлина " и тъкмо това е светлината на този свят. Човекът е падналия Ангел и сам избра да дойде в света на Луцифер - честито. А Носещия светлина нито е паднал, нито е Ангел - той е съвсем различен принцип... Лично мнение.

Правилно! Луцифер не е паднал Ангел! Луцифер е Първия след Бог! Но се е помислил за ПОзнаещ, ПОможещ от Бога! И затова е изпратен на земята да се докаже като такъв! И се доказва и до сега, като се опитва да създаде съвършенния свят! Този свят, който според него Бог не е успял да създаде!

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравете, приятели! Не знам дали е изпратен на земята да се доказва , но ни показва "играта"... много майсторски тариката.

Не е ли по-добре да спрем да наричаме Луцифер паднал Анел, че и най. Знаете, че името му означава " Носещ светлина " и тъкмо това е светлината на този свят. Човекът е падналия Ангел и сам избра да дойде в света на Луцифер - честито. А Носещия светлина нито е паднал, нито е Ангел - той е съвсем различен принцип... Лично мнение.

:) Lucifer = Луцифер или още Зорница/планетата Венера.

Принципът на Луцифер е хладният разум, светлината, която няма топлина, която не е свързана с душата на човека, но я „държи” здраво заспала и заземена.

:) Illuminated = осветен, озарен/ светли велики умове/...както и да е ( ill+uminating ; illusion = ill+usion…ill=болен )…болната луциферова светлина е това, която всъщност иска да няма човеци със сърца и душа , а само свръх роботизирания разум…само лично измъдрувано изводче.

:thumbsup2: Дааа, за Словото и Делото! И Виделината свети в тъмнината, и тъмнината я не обзе!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир+Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:D Не съм в позиция да удотсоверявам това, но ще споделя, че съм доволен от горния постинг. И едно разсъжденийце, с цел да предизвика тук там нещо по... Ние тук дето си обсъждаме показваме, че сме докоснати от светлината...

Даааа... Докоснати от лъч Светлина са тези, които имат влечение към скритото, под каквато и форма да е, но този лъч е първи за нас. До него ние достигаме несъзнателно, въпреки че по заслуги пак се дава... А именно благодарение на този първи лъч Светлина идва импулса за съзнателно търсене на още лъчи. Обаче именно като се насочим съзнателно ние започваме да се лутаме и често откриваме само мрак. Какво се получава - без да се стремим към нея Светлината ни открива, но като се изяви стремеж - мрака от Нея ни скрива... Аха...

Та вече доста по въпроса съм изказал, но да пробваме сега само с въпроса...

Линк към коментар
Share on other sites

Във връзка с Луцифер - това е християнският вариант на старогръцкия мит за Прометей - Прометей просто ни е дал огъня, дал ни е познанието - "дървото за познание на доброто и злото" и плода му. Защо на Бог не му е харесало това е основателен въпрос . Според Зекария Сичин става дума не само за символни изрази, но за реални персонажи и събития. Струва ми се че макар и с цената на много мъки - плодът от дървото за познание на доброто и злото наистина ще ни направи Богове! :dancing yes: Как да се самореализираме? Като опознаем доброто и злото и ги надрастнем! Огънят или Въпросното дърво и плодът му се свързват още и с половата сила и употребата и. Човечеството започнало да се множи - нещо непредвидено за него дотогава - е, като видял че няма как - Господ му казал - хайде от мен да мине : "Плодете се и се множете". Може би именно овладяването на тази сила е ключът към завръщането в царството божие - към себереализацията! :1eye::1eye::1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

Как да се самореализираме? Като опознаем доброто и злото и ги надрастнем!
Това ми прозвуча добре, приемам го. Обаче това:

Струва ми се че макар и с цената на много мъки - плодът от дървото за познание на доброто и злото наистина ще ни направи Богове!

Огънят или Въпросното дърво и плодът му се свързват още и с половата сила и употребата и.

Може би именно овладяването на тази сила е ключът към завръщането в царството божие - към себереализацията!

Питам аз, щом половата сила и употребата й са толкова решаващи, какво ни е предимството например пред маймунките и останалите божии твари, които не са лишени от нея и си се плодят, и си се множат?! А?!

О-о-ох... Кой ще стигне по-скоро в Царството Божие? Този който все мисли за оная работа и евентуално как да се сбори с нея или този, който приема естествено и с благодарност природата си и се стреми към общение с Духа?

Все пак хубаво е човек да има нестандартно мислене и ти, Орлине, си го имаш. Завеждаш ме на места, където и през ум не би ми минало да отида. Може и да има нещо ценно там. Продължавай в същия дух, интересен екскурзовод си! Благодаря за което! По-добре интересен спор, отколкото скучно съглашателство. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Огънят или Въпросното дърво и плодът му се свързват още и с половата сила и употребата и.
Всъщност си прав и така наистина се трвнсформира посредством нея като получаваш възприемчивост за огледалната сфера - честито. Е, има някои които търсят " Другия Свят ", а не другата половина на този - в тях има сходни процеси, но с алтернативна възпроизвеждаща система...
Линк към коментар
Share on other sites

Ние тук дето си обсъждаме показваме, че сме докоснати от светлината...

Даааа... Докоснати от лъч Светлина са тези, които имат влечение към скритото, под каквато и форма да е, но този лъч е първи за нас. До него ние достигаме несъзнателно, въпреки че по заслуги пак се дава... А именно благодарение на този първи лъч Светлина идва импулса за съзнателно търсене на още лъчи. Обаче именно като се насочим съзнателно ние започваме да се лутаме и често откриваме само мрак. Какво се получава - без да се стремим към нея Светлината ни открива, но като се изяви стремеж - мрака от Нея ни скрива... Аха...

Та вече доста по въпроса съм изказал, но да пробваме сега само с въпроса...

Мноооого ми харесва туй всичкото горенаписаното...и за първия лъч и Светлината :thumbsup2: и за заслугите=даром само на достойните :thumbsup2: а и особено : за лутането и откриването само на мрак и мъгла :1eye: и най - вече " Какво се получав - без да се стремим към нея Светлината ни открива, но като се изяви стремеж - мрака от Нея ни скрива...Аха!!! :thumbsup1: Сигурен ли си, че мракът ни е крив...древността е съхранила за нас следната истина...МНОГОЗНАЕНЕТО и МЪДРОСТТА са две различни неща, важна е ... :angel:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Ний ще ходим във Твоя път на Светлината

Във която царува Божията Любов

http://www.bratstvoto.net/music/pesni/God_Is_Love.mp3

Милосърдието е градина райска

http://free.data.bg/ananda/Beinsa%20Duno/0...ilosardieto.mp3

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...