Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Планината ни дава най-много здраве, но е важна и храната.


Recommended Posts

Планината най-силно влияе върху здравето на човека(положително),като не отричам че трябва да се използва музика, специално хранене, хигиена,дишане,упражнения, за да сме напълно здрави.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Галатея,

След като ходих на Рила, изкачвах в. Мусала съм на същото мнение.Усещанията са, че се намираш сред облаците.За храната бих казала, че наистина има значение.Планината дава много хубави преживявания, подмладява, чувстваш се лек, дълбокото дишане дава добър ефект.Екологична храна, доставена с катъри е много по - различна от тази в магазин.Планината влияе върху здравето и върху духа на човек.Когато изкачих Мусала бях си събрала няколко камъчета да ме зареждат с хубава, положителна енергия. Сред моите познати имаше художници, които се заредиха с прекрасни творчески идеи, няма да забравя край

най- дълбокото езеро асаните изпълнени от познат йога.:thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Дриада,

благодаря Ви, че ми напомнихте за най-любимата ми планина Рила.И аз съм ходила на Рила и на Мусала веднъж, незабравимо е и вдъхновението,извисяването на духа,забравяш земните тъги и се чувстваш щастлив.Колкото до храната,от всичко най-харесвам екологичната храна,за щастие имах възможност да се занимавам със земеделие за лични цели,това е най-прекрасната храна, която съм опитвала,но платих много висока цена - живея далеч от големия град,в който човек намира по-лесен начин за реализация. Имам един голям камък от Рила, в най-тежките ми моменти е до мен и ме спасява винаги.Аз със йога не съм се занимавала, но играя Паневритмия и упражнения от Учителя Беинса Дуно.Те носят здраве,чистят аурата иuser_popup.pngсъщо подмладяват, както ходенето на планина. И аз обичам да рисувам,но не съм професионалист-рисувам върху платове,а също и картини,но още нямам публични изяви,по-скоро хоби.В планината най-добре се рисува, може и да се плете,но не винаги можеш да си качиш материалите.

Линк към коментар
Share on other sites

Интересни неща споделяш, благодаря ти!:3d_146:Най-точно казано Рила е свещена планина, тя променя мисленето и възвисява духа на човек, може да доведе до вземане на генерални решения в живота на човек.Да помогне за слизането сред хората на нови светли души.За рисуването и при мен е хоби, с йога съм се занимавала малко, но има невероятна философия.Плетивото е интересно занимание, поздравявам те за интересните ти хобита.:thumbsup2:За екологията, бих ти казала, че ми харесват еко селищата, където се произвежда натурална храна.

Линк към коментар
Share on other sites

Днес бях до близката планина(Стара планина) и тук е прекрасно. Когато имам проблем винаги се качвам на планина и след това проблема се разрешава по най-добрия за мен начин.Там действително човек вижда собствените си грешки и може след това да ги поправи. И най-вече като слизам от планината действително усещам ,че с мен има невидими светли същества, които ми помагат, а също помагат и на другите хора в града. А за мястото, където живея може да се каже, че е екоселце и '"О,любими плодове на воля всеки да яде!".Бих желала всички хора да ядат плодове на воля.

Линк към коментар
Share on other sites

Човек, ако реши да отиде в планината може да поподне на някой извор, а това вече е голяма печалба,преваряваш водата и пиеш - това е първата стъпка за да преодолееш умората.След това като се огледаш - в момента има цъфнали бадеми, има пролетни цветенца и красиви гледки.О, щастие невиждано сега, ще се опитам да те занеса и у дома!

Линк към коментар
Share on other sites

Преди време попаднах на тези стихчета, харесаха ми и си ги записах. Автора е неизвестен.

ПЛАНИНАТА

Тук в тая пустуш дивна, свята

де всичко е изпълнено с живот трептящ

тук ангели живеят и работят

в хармония с Духът Животворящ.

Тук щом пристигнеш ти се иска

слуга на Бога да си ти.

Кат ангелите да работиш

с любов света да заредиш.

Духът човешки що е хванат

в таз прегрътка на плътта

тук иска му се да политне

да се откъсне от света.

Тук иска ти се да живееш

далеч от грижи - робски труд.

Душата ти за туй копнее

за таз хармония с Духът.

Екскурзиите и скитането по планините е любимото ми занимание.

Поздрави !

Редактирано от alma9
Линк към коментар
Share on other sites

Няма да забравя дупката, в която се бях самозакопала:rolleyes: и как излязох от нея само с едно ходене на Седемте езера. Все едно някой с една магическа пръчица ме докосна и само за една секунда всичко изчезна и се осъзнах. Това може би е едно от ключовите събития в живота ми.

:3d_161:

Линк към коментар
Share on other sites

Галатея, може ли да се обръщаме на "ти", мисля че удоволствието ни ще е взаимно.Стара планина е хубаво място за релаксация.Даже по някой път излизам на моята тераса и виждам в далечината заснежените върхове на планината.Много е хубаво, като разстлани бели поли.Покойната ми баба, лека и пръст, изпратих я на 15 март тази година, беше от едно село между Роман и Мездра.Ходехме лятото с като деца с братовчед ми.Беше много тихо място, беряхме гъби, прескачахме някаква вада.Тогава ми се струваше много откъснато от света, но сега в спомените ми се струва забавно.Храната там беше много вкусна.В планините най- много виреят картофите, боба по- слаба реколта има от домати, чушки и други зеленчуци.Но определено, чистия въздух е предпоставка за по- различни вкусови качества

на храната.

Линк към коментар
Share on other sites

Имах щастието да живея в планински град :feel happy: А сега имам щастието да ям храна, която е отгледана там, защото родителите ми я отглеждат.

Какво да кажа, картофите са божествени.

Ако направя съпоставка между селата в равнината и селата в планината, то мога смело да заявя, че природата в равнината е тоталнпо съсипана поради огромните обработваеми площи, които са третирани с химикали и хората в селата не са способни да отгледат нищо без препарати - абсолютно нищо не става без пръскане - нито овошките раждат, нито пък доматите и краставиците стават без оранжерия.

В планината засега все още могат да се гледат зеленчуци и плодове без химии. Мисля, че трябва да се борим да запазим поне това, което ни е останало.

Линк към коментар
Share on other sites

Дриада,нека да продължим разговора на "ти". Удоволствието да разговаряме е и за мен, Моите съболезнования за любимата баба,роднините са като стълб, на който да се подпреш, когато те обичат.Но те помагат даже повече от невидимия свят. Аз съм отглеждала зеленчуци лично,но не е без значение растенията,които ядеш на каква степен на развитие са.Аз мисля, че овощните дръвчета са на най-високото стъпало в това отношение, така че предпочитам тях да отглеждам.Така мисля,че ще получа по-високо ниво на развитие, отколкото ако се храня повече със зеленчуци. Все пак много по-добре е ядеш зеленчуци, отколкото месо и други животински продукти. А горските гъби, съдържат в себе си всички вещества,които човек би си набавил, от всички зеленчуци взети заедно. Те са лечебни и също съдържат в себе рядко срещания Витамин Д, който ако не си го набавиш от рибено масло(което аз не консумирам),не знам от къде можеш да го набавиш.Гъбите не са страшни, ако Бог ти ги открие,няма да се отровиш никога, ако опиташ гъбата сурова, тя не трябва да люти, или горчи.Ако е приятна,като я опиташ сурова(съвсем малко) можеш да я сготвиш спокойно, тя не е отровна.Колкото повече грижи положиш за отглеждането на храната, толкова повече ти се отблагодарява и тя.

Линк към коментар
Share on other sites

Helen,да не се обидиш, но ако ядеш картофи,наистина са на вкус чудесни(домашни),придават и доволство на човека, но по сила за работа те отстъпват пред плодовете, житото, меда,орехите.Така, че ако искаш да почиваш хапваш картофи и полягаш,но ако искаш да работиш нещо физическо опитай с плодове. От малка съм пораснала в планина и черешите и кайсиите връзваха от самосебе си плодове, без пръскане и без да ги нападат вредители. Сега живея в полски район, има много проблеми, налага се да използваме химикали,но само в краен случай и много пестеливо. Да, доматите и краставиците без оранжерия са загубени, но като се има пред вид, че доматите по степен на развитие са по назад от ябълките, бих предпочела тях. Мога да кажа,че ябълката е номер 1, от плодовете в умерения пояс.

Линк към коментар
Share on other sites

Галатея, благосдаря ти за разбирането, да никой не е вечен и всеки изпълнява своята мисия до определен момент, след това преминава в невидимия свят.

Картофите са любимата храна и на мен.Те развиват благородство в човешкия характер.Картофите виреят отлично при планински условия, и в равнините стават хубави.Овощните плодове се въдят в планините, и то без особени грижи.Това се дължи на чистия въздух.В равнините все използваме препарати, въздухът ни е замърсен.Харесвам сред пролетните зеленчуци и граха, зеления и зрял боб.Не знам ти отглеждаш ли бакла?Много са споровете около тази култура, полезна е, но има и вредни вещества. Много ми харесва и лавандулата, ще опитам тази година да си завъдя от нея.Царевицата много харесвам също, в нея има органично злато, харесвам и броколите.Изобщо обичам да има от всичко, произведеното с любов е много вкусно!Не мислиш ли?:thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Дриада,

картофите всички хора ги обичат, имат страхотен вкус. А чистия въздух е свещен.Тук, където живея почти няма замърсяване на въздуха, няма и заводи, замърсяването идва от животновъди.Да, отглеждам бакла, защото е първи през пролетта , веднага след него е граха. За баклата мога да кажа, че трябва да се бере, когато зърната са зелени,но стигнали максимален растеж. Да се яде без обвивката, която според мен е отровна т.е. да се ядат само зърната и то не твърди , а още докато са зелени, вече големи. Другото е ,че може да се съхранява във фризер за да го консумираш зелен.Мисля,че тогава е много полезен съдържа много хранителни вещества, които ни липсват през зимата. Граха е страхотен за красота, особено действа върху кожата, за вкуса да не говоря. Също го ям зелен, съхранен във фризер.Зрелия боб е след тях, изчаквам зъната да пораснат повече, от колкото в магазина(замразения), и още докато е зелен с шушулката го поставям във фризера.Толкова е силен в хранителността си,че дори и ми помогна да се откажа от вкусния хляб, който и сама да си го меся от мои зърна, пак е вреден, заради маята. За заместител на хляба, за себе си използвам царевица, също замразена.

Царевицата заради златото в нея, е голям лечител. И аз се интересувам от лавандула, защото гони молци, но за съжаление нямам опит с нея.И за броколите нямам опит, ако знаеш нещо ще ми е интересно.А Божествената Любов вложена в храната е най- голямото богатство! Да и аз мисля така. Бог да те благослови!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...