Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Белинташ


Recommended Posts

Guest Дриада

Това може да споделя,L_i_k_o, след прочита на книгата "Тайните подземия на България" от Милан Миланов.

Белинташ е предмет на научни изследвания от 1975г.Името на скалата се тълкува-"бял, добър камък" или "камъкът на знанието".За някои това е българският "стоунхендж", наистина и двете места са уникални и не би могло да се сравняват.

Белинташ се свързва с легендата за потопа.Тук е бил приютен Ноевият ковчег,като доказателство са намерените халки по скалата, твърде вероятно е да са били привързани въжетата на кораба към тях.

По- силна легенда е свързана с траките.Това е естествена астрономическа обсерватория.При равноденствие Слънцето изгрява над сини връх залязва точно над Караджов камък.Мнението на специалистите, е че това е място, където древните хора или траките са осъществявали връзка с Космоса.През 1986 г се забелязва небесна карта в знаците на платото.В щерните се виждат прибори за определяне на местонахождението на звездите.Правени са опити да се проследи местоположението на звездите преди 6-7000 години.Може би Белинташ е място- център за Космически търизъм.В конфигурацията на скалните ями учените виждат отчетливо съзвездията Малка мечка,Лъв, Орион.Слънцето и Луната се отразяват точно в двата кладенеца в определени дати от годината.В самото начало на Белинташ върху скалата има знаци приличащи на указател- маркиращи местоположението на светилищата Долнослав,Драганица,Белинташ,Караджов камък.

Белинташ е светилище на Орфей.Под него лежи подземие, манастир.В него освен скъпоценности, се съхранява "Книгата на живота"- големината и е 40/60 см, от фина кожа със златен обков.В нея са описани произходът и съдбата на земния човек.Запазена е през вековете, за да бъде светлина на Новото време.Произходът на книгата е по- древен от траките, подарък е на местните вождове от късните Атланти.Ползвали са я посветени вождове и царе.В нея е описана историята на Атлантите от времената преди и след потъването на Атлантида.Хилядолетна история криеща невероятни тайни на Земята, цивилизацията и Космоса.

О Р Е Н Д А

Edited by Дриада
Link to comment
Share on other sites

Благодаря :) Някои от нещата ги знаех, но това за светилището на Орфей е ново за мен. Мястото излъчва толкова мистично и тайнствено усещане усещане. Изглежда наистина древно.Ходил съм веднъж и това, което ми направи най-голямо впечатление освен кладенците на платото и звездната карта, са профилите, които се виждат когато застанеш на входа. Единият ми прилича на човек с леко гърбав нос, който гледа строго и властно, а другият е ...лъвска глава. Не знам как да прикача снимки към съобщението, иначе бих го направил, за да ги видите.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...