Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Белинташ


Recommended Posts

Това може да споделя,L_i_k_o, след прочита на книгата "Тайните подземия на България" от Милан Миланов.

Белинташ е предмет на научни изследвания от 1975г.Името на скалата се тълкува-"бял, добър камък" или "камъкът на знанието".За някои това е българският "стоунхендж", наистина и двете места са уникални и не би могло да се сравняват.

Белинташ се свързва с легендата за потопа.Тук е бил приютен Ноевият ковчег,като доказателство са намерените халки по скалата, твърде вероятно е да са били привързани въжетата на кораба към тях.

По- силна легенда е свързана с траките.Това е естествена астрономическа обсерватория.При равноденствие Слънцето изгрява над сини връх залязва точно над Караджов камък.Мнението на специалистите, е че това е място, където древните хора или траките са осъществявали връзка с Космоса.През 1986 г се забелязва небесна карта в знаците на платото.В щерните се виждат прибори за определяне на местонахождението на звездите.Правени са опити да се проследи местоположението на звездите преди 6-7000 години.Може би Белинташ е място- център за Космически търизъм.В конфигурацията на скалните ями учените виждат отчетливо съзвездията Малка мечка,Лъв, Орион.Слънцето и Луната се отразяват точно в двата кладенеца в определени дати от годината.В самото начало на Белинташ върху скалата има знаци приличащи на указател- маркиращи местоположението на светилищата Долнослав,Драганица,Белинташ,Караджов камък.

Белинташ е светилище на Орфей.Под него лежи подземие, манастир.В него освен скъпоценности, се съхранява "Книгата на живота"- големината и е 40/60 см, от фина кожа със златен обков.В нея са описани произходът и съдбата на земния човек.Запазена е през вековете, за да бъде светлина на Новото време.Произходът на книгата е по- древен от траките, подарък е на местните вождове от късните Атланти.Ползвали са я посветени вождове и царе.В нея е описана историята на Атлантите от времената преди и след потъването на Атлантида.Хилядолетна история криеща невероятни тайни на Земята, цивилизацията и Космоса.

О Р Е Н Д А

Редактирано от Дриада
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря :) Някои от нещата ги знаех, но това за светилището на Орфей е ново за мен. Мястото излъчва толкова мистично и тайнствено усещане усещане. Изглежда наистина древно.Ходил съм веднъж и това, което ми направи най-голямо впечатление освен кладенците на платото и звездната карта, са профилите, които се виждат когато застанеш на входа. Единият ми прилича на човек с леко гърбав нос, който гледа строго и властно, а другият е ...лъвска глава. Не знам как да прикача снимки към съобщението, иначе бих го направил, за да ги видите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 years later...

Мисля, че вече жертвите на Белинташ са четири. Ванга е казала, че на осмата ще разберем тайната.

 

 

 

Редактирано от Прогрессор
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...