Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Божественият път


томи

Recommended Posts

"Бъдете верни на своето призвание. Отец Мой ще преобърне всичко за ваше добро. Имайте пълна и съвършена вяра в Отца. Отец на Виделината,от когото произтичат всичките блага на Земята,който ви е пратил на Земята да се учите в послушание, желае да растете в Неговата Истина. Тази Истина ще ви направи свободни. В тази Истина Аз пребъдвам - така и вие пребъдвайте,както и Аз. Помнете: скърбите - това са Божията повдигаща се ръка за вас; мъчнотийте - това са Божиите благословения,които ви се пращат. Отец Мой ви люби ,бъдете и вие подобни Нему. Той е благ и дълготърпелив към всички. Старайте се и вие да следвате Неговите пътеки."

Учителят Петър Дънов

10 август 1911год.

гр.В.Търново

Линк към коментар
Share on other sites

"Любовта - това е Животът ; тя е вътрешната връзка на Небето,която ражда здраве, щастие и блаженство. Волята на Отца е вие да бъдете здрави духом, да бъдете щастливи по сърце, за да придобиете блаженството на Живота. Вашите тела - това са храм на Бога ; вашите души - това са камъните, които образуват Небето; вашите духове - това са Божествените лъчи, които се пращат за изкупление и благото на света. Бъдете прилежни и трудолюбиви в живота си. Прилежание и трудолюбие са потребни на Земята - те са неприятни, но плодовете им са сладки. Имайте мир в душата си - не мира на света, но Божествения мир. Пътят, по който вървите, е тесен и труден за възкачване, но само в него се намират всичките блага, които Господ е вложил."

Учителят Петър Дънов

гр. В.Търново

10 август 1911 год.

Линк към коментар
Share on other sites

"Помнете, не сте свои си - вие сте раби на Бога Живаго и ако пребъдете в Неговата воля, Аз ще пребъда във вас и ще явя Себе Си вам. Само тогава ще Ме познаете,както Аз ви познавам. Сега още има голяма тъмнота във вашите умове, но Духът, който Аз ще ви изпратя от Отца, да пребъдва във вас. Той ще направи всичко светло и ще ви покаже пътя на бъдещето. Помнете думите, които са казани: "Без вяра не може да се угоди на Бога". Не давайте ухо на шепненето на лукавия, защото в тия шепнения се крие отровата на злото. Бъдете смели и решителни,защото Аз Съм с вас. Светът може да се вълнува, бурите на живота може да ви обезпокояват и да ви се струва, като че корабът, на който пътувате, ще погине. Помнете - този кораб не потъва. В света може да станат много промени, много изменения, но Отец, който ръководи това, остава всякога един и същ. Мир на вашите души ! Аз ще ви дам този Мир, който светът не може да ви даде. Когато завършите вашето поприще но Земята, Отец Сам ще обърше всяка сълза от очите ви и ще ви даде всяка Радост и Веселие."

Учителят Петър Дънов

гр. В.Търново

10 август 1911 год.

Линк към коментар
Share on other sites

"Чада, имайте Любов помежду си. Любовта дълготърпи, тя е всякога благосклонна, никому не мисли зло, на всички се радва, всички повдига, всички утешава, всички спасява и всичко провожда в дома на Отца. Слушайте този глас на Любовта, оставете се да ви ръководи през всичкия ви Живот ! Само тя е в сила да премахне неугасимото зло, което разрушава човешкия Живот. Не се поддавайте на тази съблазън, не се трудете да обърнете камъните в хляб, не искайте от Господа това, което е противно на Неговото естество, не Го изкушавайте в безразсъдности. Макар да ви дават целия свят, отхвърлете го, защото благото на Живота е само Господ. И когато Той пребъдва във вас, вие ще бъдете силни да струвате това, което е добро и угодно Нему. И Сам Господ ще ви пази от всяка напаст, от всяко лукаво помишление и ще ви даде Знание и Мъдрост чрез Духа си, за да побеждавате. Дерзайте, Аз победих света. На Мене е дадена всяка власт на Небето и Земята. Ще се изпълни не волята на света и волята на лукавия, но Моята воля и Волята на Отца Моего."

Учителят Петър Дънов

10 август 1911 год.

гр. В.Търново

Линк към коментар
Share on other sites

Някой казва: „Не искам да се приспособя към условията, не искам да бъда еластичен“. – Ще се приспособиш. Дъждът няма да се съобразява дали си облечен, или не; слънцето също не иска да знае дали можеш да понесеш неговата светлина; ти трябва да се приспособиш към всички промени, да си готов да ги понесеш. Дъждът и слънцето вършат работата си много добре. Нека слънцето грее, нека морето се вълнува, нека старите мехове се пукат и това да не ви смущава. Защо? – Защото Господ е решил да пръсне старите мехове и да налее новото вино в нови мехове. Ако хора със стари идеи и чувства искат да живеят при новите условия, горко се лъжат. Такава е съдбата, такъв е Божественият закон. Господ иска да се подмладите, да се преродите. „Как ще се преродим?“ – Ще се преродите, ще се образуват нови форми, в които ще вложите вашия живот. Тези форми ще бъдат реални, а не мечти. Ако разбирате закона, под който сега живеете, вие бихте се подмладили. – „Кога ще бъде това?“ – Когато научите закона да се обновявате вътрешно, в душата си. Когато говорим за възкресение ние разбираме ония форми, с които Господ работи във вас. За тази цел вие трябва да приготвите новите мехове. Тогава Господ ще каже: „Донесете новите мехове, да сложим в тях новото вино!“ Някои питат: „Какво прави Господ със света?“ – Нови мехове приготвя, ново вино твори. Затова Христос казва: „Отец Ми работи, и аз работя за вас“. И вие трябва да бъдете готови да не разваляте тия мехове, защото лесно се развалят умовете и сърцата на хората, но мъчно се поправят. Нека види Господ, че сте изработили нещо. Вие се питате: „Защо този живот е такъв?“ В очите на мнозина виждам, че са упоени от старото вино, махмурлии са, препили са. Всички трябва да изтрезнеете, радост да пълни сърцата ви, защото този свят е създаден за вас с всички добри условия за развитието ви.

Стари и нови мехове, Духът и плътта, НБ Сила и живот, 2-ра сер.

12 юли 1915 г. София

Петър Дънов, Учителя

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Молете се да възтържествува Божията Добродетел, да възтържествува Божията Правда, да възтържествува Божията Любов и да се прояви, да възтържествува Божията Мъдрост и да се прослави Господ в Своите дела, да възтържествува Божията Истина, и чрез нея Господ да озари света, да възтържествува Божият Живот, и чрез него да ви се дадат всичките блага, да възтържествува Духът на Отца Моего и Отца Вашего, на Бога Моего и Бога Вашего- да се възцари Той и да бъде все и вся."

Учителят Петър Дънов

10 август 1911 год

гр.Велико Търново

Линк към коментар
Share on other sites

"Ние сме събрани тук да отправим такава вълна, щото да настъпи и дойде голямо сътресение за доброто на народа. Молитвата е един силен Божествен импулс, та затова се казва да се молим във всяко направление, защото тя има влияние върху всички отрасли на живота. "

"Само, че когато се молите,никому, ама абсолютно никому не съобщавайте за какво се молите и какво очаквате, докато резултатите не се проявят и докато делото не се изпълни. Защото ако някому съобщите,твърде е възможно да си попречите и тогава вие сами ще сте виновният."

"Който в молитвата е постоянен, ще види и се увери, че Господ е верен."

Учителят Петър Дънов

10 август 1911 год.

гр. Велико Търново

Линк към коментар
Share on other sites

Духовно Послание-

"Аз Съм Господ Ваш, верний и благий,който винаги пазя Своите обещания към ония, които Ме любят. Ходете пред Мен с чисто сърце и Аз ще благоволявам да ви помагам в трудните времена на вашия живот. Помнете: Аз Съм Син на Мира - Син Человечески. Името ми знаете. Трудности в тоя свят ще имате, но тях Аз ще преобърна да работят за ваше добро. Времето е близо, жетвата е зряла, работете, докато е ден."

Учителят Петър Дънов

18 август 1910 год.

гр. Велико Търново

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...