Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

ЗдравеЙте!

Основно ме интересува към какъв Психотерапевт да насоча мой любим човек.

Предполагам, че проблемът е отвъд личностен. Макар и доста влияние да е оказал физическия свят и текущ живот.

Става въпрос за девойка на 20г., с недостатъчна психична сила, която е отслабена и от външни въздействия. Интроверт в съзнателното си. Достатъчен брой страхове, "подпомагащи" наслояването. Проявяват се и в сънищата. Много чувствителна. Има индигови прояви. Самокритична и потискана от родителите си, натрапили и недоверие в собствените и възможности. От там всеки опит за предприемане на по-важно действие е съпътстван от срам, притеснение и несигурност (които и иначе се проявяват често). Може би причината се корени и на кармично ниво, но ми се струва по-малко вероятно. Неслучайно търся психотерапевт, защото девойката е наясно с теорията в същността си. Нужно е вече действие. И за съжаление не съм аз Човекът, който трябва да помогне :)

Знам, че доста школи предлагат решение на такъв тип проблеми, но търся хора с повече Духовни знания и способности. Смятам, че терапия на енергийно ниво (тип Рейки) и техники като Холотропно дишане няма да имат достатъчен ефект. Навярно фокусираната към решение терапия би била полезна за доближаване към единството на мисли, чувства, дела, но на духовно ниво как влияе?

Дълбоко ще съм благодарен ако имате предложения дори и за авто-техники, неизискващи на първо време огромни усилия и отдаденост.

Светлина и Любов!

Линк към коментар
Share on other sites

Повечето успешни терапевти, независимо под "шапката" на каква школа се водят официално, работят еклектично. Затова може би подходящият въпрос би бил не към коя школа, а към кой терапевт да се обърне девойката! А това може да го реши тя! Аз съм забелязал, че работя добре с човека, когато имам един дълбок синхрон с цялостната му личност! Това води до едно силно взаимно приятелско доверие, създава атмосфера на партньорска равнопоставеност и общност. Повечето търсещи психотерапия първо правят един добър интернет рисърч и чак след това се свързват с терапевта, който са усетили интуитивно, че резонира с тях! Така че - нека момичето сама избере терапевта си!

Така, както описваш дамата, съм сигурен, че със социалната и тревожност може да бъде работено добре и за 3-6 месеца би станала далеч по-самоуверена, здраво агресивна, себеотстояваща се и щастлива! Сега, като пиша, някакси чувствам психиката и. Като разпукващо се цветче е. Цвят, който го е страх да се разтвори, един самонараняващ се цвят, който обаче неминуемо скоро ще разлее аромата и прелестта си в този хубав свят! Бих могъл да го кажа и когнитивно, през точните и когнитивни схеми/ комплекси, които чувствам в нея, но в случая предпочитам метафората!

Линк към коментар
Share on other sites

Като разпукващо се цветче е. Цвят, който го е страх да се разтвори, един самонараняващ се цвят, който обаче неминуемо скоро ще разлее аромата и прелестта си в този хубав свят! Бих могъл да го кажа и когнитивно, през точните и когнитивни схеми/ комплекси, които чувствам в нея, но в случая предпочитам метафората!

Много точно казано! БлагоДаря ти! Метафорите определено са за предпочитане, пред научните парадигми :)

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...