Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисли от Учителя за чувствата


Guest Дриада

Recommended Posts

У човека бушуват няколко вида чувства и тези чувства са различни категории.И в следствие на това човек се намира в едно особено състояние, у някои хора преждевременно се пробуждат висшите, Божествените чувства.Те трябва да дойдат като едно посято семе- по един определен път, не могат да се прескачт нещата.Най- първо трябва да се премине естественият живот и като дойдем до Божественият, той е най- високото стъпало, той е плодът на живота- ти не можеш да дойдеш до него, без да си минал другите стъпала.

Та, онези, които са дошли до Божествения живот, без да са опитали човешкия, те се връщат назад.

*****

Във всяко едно чувство, даже и най- низшето чувство, което може да се появи в човек, в най- долното чувство има една страна,Божествена, която вие не може да схванете.Вие схващате само опакото на това чувство.Тогава повтаряте само опакото.Например като дойде във вас Божествената любов, вие ще искате да прегърнете някого.Хубаво е , прегръщането не е лошо.То е един метод на природата.Майките прегръщат, паразитните растения прегръщат, котката като хване нещо, прегръща го, като хванеш хляба, прегърнеш го обаче Божествената любов изключва всички прегръдки.Божественото като дойде, трябва да се освободиш от всички стари навици и прегръщания.Някой може да те обича и може да иска да те прегърне, но след като те е прегърнал, той ще остави по тебе всички лекета от своята любов.Ти после не можеш да се освободиш от лекетата на неговата любов, не че любовта е лоша.Какво подразбирате вие под думите"прегръдки", "прегръщания"?По Божественому се позволява да се прегърнеш само с мъртвия и като го прегърнеш, той трябва да оживее.Живия няма да го прегръщаш, а мъртвия ще го прегърнеш ще го стиснеш и той да оживее.И като оживее, че го пуснеш.И ти ще се радваш, че си дал нещо от себе си, живот си дал.Прегръщането трябва да носи живот.Когато Бог ни прегърне, той ни дава нещо от себе си.

Две правила 17.12.1933г."Новото разбиране на връзката в живота"УС

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 years later...

— Кой ще спаси човечеството, както и отделния човек? — Единствен Бог може да ни спаси. Той основал света на три велики принципа. Той вложил в човека живота, светлината и знанието, и най-после свободата и простора. Върху тези принципи е основан човешкият живот. Без тези три принципа, животът не би могъл да се прояви. Любовта, обаче, е тил, извор на живота. Ние трябва да изучаваме любовта научно, като чувство, като мощна динамична сила, която работи в света. Ако можете да приложите любовта, като сила, вие ще имате една философия, с която ще работите успешно. Има думи в езика, които, произнесени правилно, могат да събудят известни сили в човека. Ако само с една дума можете да нарушите равновесието на човека, защо с една дума не предизвикате любовта в себе си, да се прояви с всичката си сила и мощ? Методите, с които работи сегашната наука, са остарели, те са от памтивека. Ние разполагаме с нови методи. С тях трябва да си служите в областта на целокупния живот. Старите и новите методи коренно се различават...

От_Египет

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...