Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

  • Отговори 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Кристиян

Целулитът е заболяване- това е тежко възпаление, което се лекува с нож, дренажи и лекарства...

Ако под целулит случайно някой разбира вида затлъстяване..то, затлъстяването си е затлъстяване, няма обикновено такова и целулит.

Целулитът е понятие, въведено от медиите, и имащо целта да създаде страх у човека, и той, бидейки внушаемо същество, да вземе да се бори с него.естествено със средствата, които му се препоръчват...

Отговорът на въпроса е- вода. Водата липсва..ако човек има толкова вода, колкото му е необходима, нито затлъстяване ще има, нито дори целулит ще развие...ама целулитът като медицинсдко понятие...некато медийно-козметично средство за "сплашване"... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Това с водата наистина е ценно - вместо да ходят жените по козметични процедури, по-добре да се пие по 2-3 литра вода на ден. Съчетано с малко джогинг или фитнес, йога или интензивна разходка - никакъв целулит няма да остане след 3-4 месеца! Благодаря, Кристиян - много добър съвет - и важен за жените.

Има и известна склонност при някои конституционни типове за по-лесното възникване на целулит. Но - това да е проблема. Целулита (поне този - както го обясняват в медиите и както аз съм го виждал - не този медицинският) плаши жените заради стремежа им да се харесат на мъжете. Обаче дори и да има целулит - ако жената има добро сърце, силен ум, ако вдъхновява мъжа и го подкрепя безусловно - тогава целулита ще бъде само една от нейните особености и дори симпатични неща в нея! Защото мъжът иска от жената точно това - вдъхновение и дом. Дом не само физически - но един психичен, вътрешен, енергиен дом, където той да се завръща и да намира покой за душата си - спокойствие и емоционална подкрепа за плановете и стремежите си!

Линк към коментар
Share on other sites

При лека, слаба форма на целулит може да има резултат по сравнително лесен начин - освен гореизброените процедури /като изключим ножа и сондите :)/ ежедневен масаж с масло срещу целулит /на известна бълг. фирма за масла/ помага. Целта е да се подобри кръвообращението, защото целулитът пречи на нормалната циркулация на кръвта, резултат е от застойни процеси и предизвиква застойни състояния на тъканите. В Аржентина един вид гел /не си спомням марката, но и у нас се продава/ се изписва по здравна каса за тежки форми на целулит, които предизвикват болки и болестни състояния.

А колкото до естетиката - въпрос на вкус, предпочитания и приоритети. Важното е да харесваме телата си и да сме благодарни за тях - така ще излъчваме симпатия към себе си, която се редава и на другите. Някои мъже никак не разбират как жената ще тръгне да си унищожава пищните бедра :) Във всеки случай добрата физическа форма и кондиция не са излишни. Друг много лесен метод за "изяждане" на целулита е ходенето. Много ходене. И плуването. Не е нужно да се бяга или да се правят фитнес упражнения. Е, това важи за натрупвания в областта на ханша и бедрата.

Рекламират се доста процедури с целутрон, вендузи /не се препоръчват при разширени вени и спукани капиляри/, ултразвук - може и да има ефект.

Обобщение - физическа активност, прием на вода, масаж.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Натрупването (напълняването) в различни области на тялото или генерализирано, натрупване и изразходване (слабеене), или прекомерно изразходване (само слабеене) са състояния, които водят началото си от емоционални и ментални психични еквиваленти...

Няма да видите момиче или жена, знаеща да изразява емоциите си без да ги блокира, да познава своите отрицателни и положителни емоции и да изразходва техния ресурс съзидателно, а също така и с оптимистична нагласа като подчертана характерова особеност да има целулит.

Това се отнася и до мъжете, но мога да си позволя да отбележа, че мъжете натрупват дълбоко, не в подкожната област, а много по-навътре, между мускули, фасции, около съдово-нервни снопове, което определено е свързано с различния механизъм на "складиране"/"употлеба" на тези емоционално-ментални психически еквиваленти. Мъжът има много по-рехава връзка с подсъзнателните процеси в себе си, и от това произтичат множество особености, които предполагат и различен подход спрямо мъжете и жените в тази насока, а и не само в тази, а по принцип.

Линк към коментар
Share on other sites

Кристияне, от това излиза, че манекенките с перфектни форми и без следа от целулит са най-хармоничните в емоционално отношение. Което съвсем не е така. :D

Целулитът представлява натрупан запас от мазнини, които да осигурят енергия в период на липса или недостиг на външни ресурси. Запасяват се не тези, които са в движение, а тези , които водят уседнал начин на живот. /Разбирайте последното изречение в пряк и преносен смисъл./С тая разлика, че се натрупват неравномерно и неправилно - поради други фактори /генетични, психични, хабитуционални, хормонални, метаболитни/.

В гените няма как да се набъркаме, остава да действаме върху другите фактори, без да забравяме, че водещият е психичната нагласа. И тук като при всяко болестно състояние трябва да се намери първоизточника, да се отстрани, и тогава да се чакат резултати. Иначе ще си режем стъблата на троскота, ама от корените му ще растат нови.

Линк към коментар
Share on other sites

според мен точно психиката и нейнат апромяна е най-великото генно инжинерство! Ако засега промените стават бавно и трудно, то е защото материята на планетата ни и телата ни още е твърде плътна - но е тръгнала да се разрежда вече! След време няма да има нужда от генетически касапи и доктори гледащи на човека като механичен автомат и чиста биология. Според мен точно психиката, респективно психолозите са същинските лекари! Не говоря против традиционните лекари и медицина, просто съм силно против подходите и разбираният аи! Има прекрасни лекари отворени за фините истини за човека и битието!

Мисля че Кристиян е прав относно застоя и заседналостта на съзнанието и застоя на мастни тъкани в женските бедра - като се замисля - и аз не си спомням за момичета готови на промяна, на движение физическо и психическо да имат целулит ... хм., интересно!

От друга страна Милкана е права за манекенките - много от тях са пълни мърли ... но пък имат хубави тела, което не е случайно - нищо не е случайно! Заслужили са си ги! А ако я карат в този си живот на лаврите от предишния, в следващия едва ли щ еимат такива тела, а още в този децата им ще имат други заложби ! :D

Линк към коментар
Share on other sites

"като се замисля - и аз не си спомням за момичета готови на промяна, на движение физическо и психическо да имат целулит ... хм., интересно!"

Орлински, явно се радваш на компанията на перфектна, дейна, предполагам все пак млада, жена, готова на промяна и вършеща промени /само да не са смени.../, която е в чудесно психично и емоционално равновесие и няма целулит, естествено :) - защото се самоизяжда :harhar: /.

Много ме разсмяхте с Кристиян1 ! Айде по-полека с тия твърдения. Не чувствате ли, че засегнахте питащото момиче? Интересно би било всяка от пишещите жени във форума да сподели има ли целулит или не. Не , няма да споделяме, но всяка си знае - доколно физическото й състояние и вид отговаря на психичните настройки. И стига сте философствали, ами дайте отговор.

Мисля, че ако някому пречи целулитът, то е само на приносителя му. Това е леко или по-тежко болестно състояние на тъканите, което засяга и естетиката. Методите за лечение са разни, но не са универсални за всички. Трябва индивидуален подход. И може да го намери най-добре страдащият. Защото най-добре познава себе си.

Пия ли достатъчно вода?

Движа ли се достатъчно?

Какво ям?

Какви панталони нося?

Роднините ми имат ли целулит и правили ли са опити за редуцирането му?

Какво мисля за себе си, кой/-я съм, какво искам, какво очаквам?

Харесвам ли се?

Харесват ли ме другите?

Кое трябва или искам да променя в себе си?

Защо искам промяната? Заради кого я искам?

Щастлив ли се чувствам сега? Защо?

Чинчила,

препоръчвам ти една книга. В нея няма да намериш ншщо за борба с целулита, но след като прочегеш глава 7, си направила вече първата крачка към разграждането му. Изкушавам се да дам цитати, но ще трябва да цитирам почти всичко. От Клариса Пинкола Естес "Бягащата с вълци" - глава 7 Щастливото тяло: дивата плът.

Ето мъничко:

" Идеята за тялото в нашата култура като изваяние е погрешно. Тялото не е мрамор. Това не е неговото предназначение. Неговото предназначение е да пази, съдържа, помага и разпалва духа и душата в себе си, да е хранилище на паметта, да ни изпълва с чувства - това е най-добрата психична храна.

...

В митовете и приказките божествата и другите велики духове подлагат на изпитание сърцата на хората, като се прояввяват в различни форми, скриващи тяхната божественост....Великите сили ни изпитват, за да видят дали хората са се научили да познават величието на душата в различните й прояви"

Линк към коментар
Share on other sites

Без философстване - насоки за премахване на целулит:

- Придобиване на съзнание готово на промени, съзнание което изразява открито чувствата си и ги трансформира "на място", без да ги потиска в себе си!

- Тичане - 3-5 -10 километра поне четири пъти седмично, а най-добре всеки или почти всеки ден

- фитнес - интензивно използване на степърите, клаймбърите, уредите за крака - това може да замени или да допълни бягането - според предпочитанията.

- Упражнения за разтягане - шпагат, лягане назад от седеж на колене и прочие упражненя за разтягане на мускулатурата и сухожилията на краката и седалището

Ако искате да го премахнете много силно - ще го премахнете, или поне намалите до незначителни размери.

И все пак - трябва да знаете, че не тялото е това което мъжете истински ценят в жените, а сърцето, обичта, ума и топлотата им! Аз не бих се поколебал да имам връзка с жена с малко целулит - голяма работа! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Много ме разсмяхте с Кристиян1 ! Айде по-полека с тия твърдения. Не чувствате ли, че засегнахте питащото момиче? Интересно би било всяка от пишещите жени във форума да сподели има ли целулит или не. Не , няма да споделяме, но всяка си знае - доколно физическото й състояние и вид отговаря на психичните настройки. И стига сте философствали, ами дайте отговор.

Мисля, че ако някому пречи целулитът, то е само на приносителя му. Това е леко или по-тежко болестно състояние на тъканите, което засяга и естетиката. Методите за лечение са разни, но не са универсални за всички. Трябва индивидуален подход. И може да го намери най-добре страдащият. Защото най-добре познава себе си.

Привет на всички! :feel happy:

Милкана, аз лично намирам отговорите на Кристиян и Орлин за съвсем удачни, изчерпателни и намясто...и неудомявам какво обидно смяташ, че това момиче ще съзре в тях?! Човек трябва твърде насериозно да приема себе си, че да си затваря очите за някои истинни моменти, особено що се касае до здравословен проблем..

Ето аз например съм доста слаба, имам малко целулит, който би се видял само след някои доста старателни усилия от моя страна да го открия и извадя "на показ", т.е. иначе никой не би заподозрял, защото не се вижда, но не крия и това че вече зная защо го има и че съм разбрала, че тези твърде скрити емоции са блокирани на по-фино ниво .....Тук Кристиян е прав, защото при мен пък от друга страна вече отива в другата крайност на прекомерното емоционално изразходване ( по отношение на слабостта), а и това не си е работа :whistling:

Освен това не смятам, че всички хора така добре познават себе си. Ако беше така нямаше да се нуждаем от лечители и не бихме търсили съвети от никого, нали така? Това би било равнозначно на това да сме просветлени :king: А това момиче, за да попита явно не е намерило отговора в себе си..

Много ти благодаря за книгата, която предлагаш, изглежда много интересна!

Ще ви цитирам и това, което представя Луиз Хей като евентуална причина за появата на целулит:

"Вероятна причина:

Прекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към оскръбленията и препятствията на миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока."

"Нов мисловен модел:

Прощавам на всички. Прощавам на себе си. Изоставям всички преживявания от миналото. Аз съм свободен."

На всички ви желая Доброто! :P

Линк към коментар
Share on other sites

И аз съм доста слаба.

Признавам си, че малко ме раздразниха мъжките наблюдения и констатации-обобщения, затова така реагирах. Нещо от рода на: "абе виждате ли, нещо й куца в тялото, ерго не е много наред с емоционално-психическото равновесие" или " ах, какво перфектно тяло, следователно и скритата същост е такава".

Ние всички питаме и искаме съвети и помощ, но мисля , че от всички съвети можем да подберем най-подходящите за нас. За това става дума. Не за знание, познание и върховни способности. Наречете го налучкване, усет или адекватен избор.

Дотук разглеждахме първопричините за целулита. Много по-интересно ще бъде да се конкретизираме върху въпроса на Чинчила.

Познавате ли човек, който е успял да се пребори с целулита си без да има рецидиви /т.е. напълно, а не само временно/? И най-важното - как го е постигнал- по псхичен, духовен, химически, физически път или от комбинирането им?

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Е, аз като хирург явно съм се деформирал професионално- и много питам, и нали знаете- на доктор всичко се казва...така че, тук няма лично отношение- споделям опита си, който го търси и сам го опита, може да сподели своите резултати :)

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_4in4ila_*

Направо ме изненадахте с толкова много отговори и размисли по темата.Аз зная всъщност какво представлява целулитът и как ефикасно да се борим с него-просто исках да чуя и други мнения по въпроса -нали все пак за това са тези форуми за да сподели всеки своята гледна точка и това което знае.Благодаря на Милкана за "духовната храна"но мисля ,че в случая става въпрос за неправилно хранене ,което води до нарушаване на метаболитните процеси в организма и оттам възниква този -да речем козметичен дефект-по-скоро е необходима външна намеса отколкото духовна -и все пак благодаря.Искам да кажа и нещо друго за целулита-той е чисто женски дефект-виновна за това е структурата на женската съединителна тъкан,тя е по пропусклива и по лесно достъпна за водата.Учудвам се колко мъже са учавствували във форума -това значи че са запознати с това,от тук пък следва че им е направило впечатление и при всички случаи не много приятно .Нали така?Е аз нямам целулит но се интересувам защото съм имала и по необяснима за мен причина той изчезна от самосебе си-ето защо искам и вашите мнения да ме отведат някъде.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Храненето като "правилно" или "неправилно" го има само при човека- в цялата природа няма неправирно хранене..

А храненето при човека е свързано с емоции. Добре известно е на всимки, че онзи който се чувсдтва сам, необичан и т.н. постоянно чрез храненето удовлетворява потребността си от емоционална подкрепа, от любов, "заземява" се..макар и по твърде буквален начин, опитва се да си "тежи" на мястото..

Така че, всичко което се наблюдава на физическа основа, освен че не причина, е едно далечно следствие, във веригата причини-следствия, които се пораждат в много по-фините тела на човека.."целулит" може да има и на етерно, и на астрално, и на ментално ниво..всъщност, със сигурност на ментално нвиво повечето хора страдат от "целулит"...днес човечеството е заболяло от хипертрофия на менталното тяло до животозастрашаващо затлъстяване на същото...за сметка на другите тела- днешния човек има остатъци от аурично тяло, аурата му е постна и рядка като болнична супа...

От храненето на физическо ниво зависи наистина много, но преди това, има осъзнаване...

Всъщност, тайната, вложена в постенето не е никаква тайна, и е ясно очертан Пътя, по който чрез лишаване отг храна се достига до хранене с Божие Слово..но, това е офтопик.. :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Потърсете и кожен лекар!Успех,чеда мои!  :(

Тук мислим,че всеки трябва да си е сам на себе си лекар и си помагаме взаимно в това,колкото можем-безплатен отговор,чедо мое! :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest compe@abv.bg

аз знам доста за целулита и знам как можете да се справите с него!

Вече има решение за премахване на целулитът, защото той не е само козметичен проблем, а заболяване на хиподермата!!!!!Много е трудно да се отключат тези целулитни депа чрез стандартна диета, но вече има начин!Пишете

Линк към коментар
Share on other sites

Целулита само с диета не се маха,

Аз успях да се оттърва от моя с много антицелулитни масажи + вендузи, подводни масажи за разбиване на целулит (тангентор), както и обвиване с водорасли. Но за всеки е строго индивидуално, за това най добре да отидете в специализиран салон, да Ви направят програма точно за Вас. Освен това трябва да се пие много вода, да се ядат много зеленчуци и да имате максимално движение.

Аз осввен че си махнах целулита, свалих и 9см от корема :)), само за 10 процедури

Най-важното е да имате търпение и да не бързате, защото хубавите неща стават бавно

Успех Ви желяа

Някой ако го интересува тела на салона дето ходих е 02/9836633

Линк към коментар
Share on other sites

Един инструктор по йога каза в предаване по БНТ, че заниманията с йога действат и трайно, антицелулитно действие. Така че това е още един начин, още повече, че ще окаже благотворно влияние не само на тялото, но и на душата.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Най-важно е да се чувстваме конфортно в телата си ,защото днес сме по-красиви от утре и това е неизбежен природен закон.Но винаги трябва да имаме стремеж за осъвършенстване .Целулита все по-често се среща при много млади хора и твъде слаби,което означава ,че той не е приоритетен при по-пълничките фигури.Комплексни са причините за неговото получаване,а те според мен са следните:

-не приемане достатъчно течности

-хамбургеров синдром и хранене в движение,между другото

-липса на движение

Не го допускайте ,защото много воля ,време и пари ще са Ви необходими , за да се спасите от него! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Кирова 57, последните медицински изследвания показват, че си права. Но малко се популяризират този вид изследвания, тъй като това е една огромна пешеливша индустрия. В изследването което четох точно това обясняваха - че при намален прием на ВОДА, има един вид мастни клетки които се натрупват на т.н. проблемни места. Не е въпроса да се пият течности, а да се пие вода. Необходимото за деня количество вода в литри най-лесно може да се сметне като телесното тегло в кг се умножи по 0.03. Желателно е да се избягват безалкохолните и напитките с подсладители.

Линк към коментар
Share on other sites

Напълно съм съгласна ,че това е една огромна и печаливша индустрия ,която умело манипулира огромният стремеж на жената да изглежда добре.А всъшност , всичко е много просто- трябва да живеем здравословно.

А може би това е и най-трудното нещо в живота?........... :P

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

зада премахнеш целулита на първо място трябва да имаш много силна воля започва се с няколко процедури анти целулитин масаж в комбинация пиене на много минерална вода и ядене на много плодове и зеленчуци много спорт и глад му е маиката :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ето, че и аз ще се вмъкна в темата :rolleyes:

Целулитът е заболяване- това е тежко възпаление, което се лекува с нож, дренажи и лекарства...

  Ако под целулит случайно някой разбира вида затлъстяване..то, затлъстяването си е затлъстяване, няма обикновено такова и целулит.

  Целулитът е понятие, въведено от медиите, и имащо целта да създаде страх у човека, и той, бидейки внушаемо същество, да вземе да се бори с него.естествено със средствата, които му се препоръчват...

  Отговорът на въпроса е- вода. Водата липсва..ако човек има толкова вода, колкото му е необходима, нито затлъстяване ще има, нито дори целулит ще развие...ама целулитът като медицинсдко понятие...некато медийно-козметично средство за "сплашване"... :)

Сега по повод приемането на вода, наистина че всеки го говори и твърди, не го отричам, но само искам да кажа, че аз съм доста слаба и пия много, ама наистина много вода, просто защото я обичам а и чувствам нуждата й, и миналата зима забелязах, че и аз имам може би едва забележими наченки на целулит, като в същия период и дори преди това, консумирането на салати, плодове и повече безмесна храна беше присъщо за мен... :huh: склонност към напълняване нямам засега, но ето наченки на целулит май имах :)

  Няма да видите момиче или жена, знаеща да изразява емоциите си без да ги блокира, да познава своите отрицателни и положителни емоции и да изразходва техния ресурс съзидателно, а също така и с оптимистична нагласа като подчертана характерова особеност да има целулит.

 

Относон емоциите пфуууууу, при мен колкото щеш :D:harhar: и даже каквото вътре това и вън, относно изразяването им, оптимизъм не ми липсва освен на моменти в рамките на нормалното...но това не значи, че не съм имала и такива които съм блокирала явно, макар и подсъзнателно <_<

Привет на всички! :feel happy:

Ще ви цитирам и това, което представя Луиз Хей като евентуална причина за появата на целулит:

"Вероятна причина:

Прекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към оскръбленията и препятствията на миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока."

"Нов мисловен модел:

Прощавам на всички. Прощавам на себе си. Изоставям всички преживявания от миналото. Аз съм свободен."

На всички ви желая Доброто! :P

Това за болката в детството и миналото според Луиз Хей може и да е вярно мили хора :dancing yes:

После без да правя някакви специални усилия като, чели изчезна :o

И до какъв извод стигаме? До този, че всичко е в главата на човек, в начина му на мислене или поне 90%..

Хубав ден на всички Ви. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ето малко инфо:

"Целулитът е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфни съдове.

Как се образува?

Причините са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност.

Как се третира?

Само с един метод не може да се постигне почти никакъв ефект. Антицелулитната програма трябва да съчетае няколко направления. На първо място е необходимо задължително да се спазва някакъв хранителен режим, да се спортува поне два пъти седмично или да се правят разходки по минимум 20 минути на ден и, да се направи програма в козметичен салон, водена от специалист. Би било чудесно ако всичко това е съпътствано с третиране на кожата с качествени продукти у дома.

Поддържане на килограмите

След като се приключи с антицелулитните процедури, е много важно да се задържат килограмите за дълго време. За това е необходима желязна дисциплина и здравословен начин на живот. Дамите, които се подложат на някои от по-долу изброените терапии след това следва да се хранят по-малко и по-често, да не натоварват организма с тежки храни (особено след 18-19 часа), да наблягат на плодовете, зеленчуците, минералната вода и пълнозърнестия хляб, да спортуват поне два пъти седмично, да не пропускат разходките и да посещават козметичните салони за поддържащи процедури.

Какво трябва да знаем за целулита?

Характерен е само при жените и е често разпространен. Проявява се през пубертета, може да се яви през бременността, при употреба на контрацептивни хапчета или след менопауза. При мъжете не съществува целулит, дори и при тези с наднормено тегло, тъй като той е свързан с женските полови хормони, които определят особеностите в строежа на женската кожа и типичната за нея прекомерна разтегливост. Засяга зоните свързани с репродуктивна функция - корем, бедра и ханш, рядко и горната част на ръцете.

Фактори, свързани с разпространението на целулита:

Наследственото предразположение

Възрастта

Неправилното хранене (голямо количество животински мазнини и малко количество растителни, изобилие от въглехидрати, липса на плодове, зеленчуци, витамини)

Наднорменото тегло

Колебанията в телесната маса - чести напълнявания и отслабвания

Заседналият начин на живот

Хормоналните нарушения (дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези, понижена функция на щитовидната жлеза, нарушение работата на подстомашната жлеза, един от вариантите на които е диабетът)

Вредните навици - цигари, алкохол

Твърде тесните дрехи и като следствие - нарушение на кръвообращението

Замърсена околна среда

Постоянните стресови ситуации.

Процедурите за лекуване на целулит са строго индивидуални. Желателно е да се започне със серия от изследвания, които да установят каква е причината за появата му. Дали е неправилно хранене, липса на движение, склонност към него, отпусната кожа или друго …

Най-често се предписва подходящ режим на хранене, който е добре да бъде подготвен от специалист по диетично хранене. Избягвайте приема на газирани напитки, алкохол, мазни и сладки неща, както и всички консервирани храни. Важно е да спрете приема на сол, тъй като тя вкарва вода в областите под целулита и го карат да изглежда още по-зле. Пийте поне по 2-2,5 литра вода на ден.

Ако само се ограничи приема на храна, това няма да е достатъчно, тъй като така могат да се свалят килограми и гърдите:)), но целулитът би останал. Определено ще се наложи да се променят някои навици от начина си на живот. Целулитът изисква време и търпение! Друга важна стъпка при борбата с целулита е движението. Това не означава, че следва по цял ден да тренирате фитнес или плуване, а да седа прави сутрешна гимнастика, придружена с половин час ходене на ден. Препоръчителните спортове са плуване, фитнес, бягане, ходене и каране на велосипед (по възможност на открито).

Ако работата е свързана със седене и обездвижване, следва да се търсят причини да се става за малко от работното място и да се правят кратки разходки из офиса. След приключване на работния ден е добре краката да бъдат високо вдигнати поне за 5 минути. Също така се препоръчва редуването на студен и топъл душ. По този начин кожата се стяга и се стимулира кръвообращението. Добре е по време на душа да се масажират областите, засегнати от целулита.

Не на последно място е воденето на борба със стреса. Стресът отделя адреналин, който води до разпадане на мазнини, след което обаче съдейства за предизвикването на глад. Повечето хора, когато са под напрежение изпитват непрекъснат глад, което пък пречи на премахването на целулита.

Най-голямото заблуждение! Кремовете и лосионите против целулит се справят с проблема?! За съжаление те не го премахват, а действат стягащо на кожата като съдействат за това да не е чак толкова видим.

Електростимулация и електролиполиза са доста ефективни методи, по-известни като “целутрон”.

С помощта на електрически ток и електромагнитно поле се заставят да работят дори най-трудно достъпните групи мускули. Подобрява се формата на мускулите и бедрата, укрепват мускулите на предната коремна стена, портокаловата кожа и целулитните неравности изчезват. Колкото по-дебел е слоят мазнина, толкова импулсите трябва да са по-слаби. Пълните жени преди процедури трябва да отслабнат.

Ултразвуково въздействие - става все по-популярно, тъй като резултатът се появява след 3-4 сеанса. Ултразвукът разбива мастните клетки, разрушава подкожните ръбове, помага на биологично активните вещества да проникнат под кожата по-дълбоко. Добре е процедурите да се съчетават с приемане на диуретични средства, както и с консумацията на сокове от моркови, цвекло, краставица, ябълка, зеле, целина портокал. Анти-целулитните гелове и кремове са особено подходящи за допълване на ефекта при жени, които в работят в седнало положение или изправени.

Мазотерапия - включва серия от инжекции, които укрепват стените на кръвоносните съдове и подпомагат абсорбирането на течностите, стимулира премахването на мастните натрупвания и предотвратява задържането на вода. Забележими резултати могат да се очакват след 10-15 сеанса.

Лимфодренажен апаратен масаж - благоприятства потока на лимфата, чието прекомерно количество в междуклетъчното пространство предизвиква отоци и задържане на течности, този метод обаче е противопоказен за жени със сърдечни проблеми.

Лазер-ултразвуковата методика постига разкъсване на биохимичната връзка между целулитните клетки и така се улеснява резорбацията им през стените на кръвоносните съдове. За улесняване на процеса терапията се комбинира с антицелулитни масажи и един от най-ефикасните методи - акупунктурата.

Диетите, които се препоръчват се изготвят за всеки пациент индивидуално от специалист- диетолог и се съобразяват с възрастта, физиологичното състояние, начина на живот и т.н. Целта е да се постигне видим резултат с възможния минимум лекарствени средства.

В медицински и козметични центрове се предлагат още:

Масажи и компреси с водорасли (целулитните участъци се налагат с компрес от затоплени водорасли, след което се облъчват с инфрачервени лъчи за усилване на кръвообращението). Водораслите съдържат витамини, микроелементи, минерални соли и белтъчини. Тангенторната баня с водорасли се прави в специална вана с устройство за насочване на струите, която се напълва с хладка морска вода (37°С) или с обикновена вода с прибавени активни съставки. Тангенторното устройство раздвижва водата, образуват се множество мехурчета, които раздвижват лимфата в цялото тяло. Това успокоява подутите крака и съдейства за намаляването на целулитния едем (общо отичане на тялото вследствие натрупан целулит). Кръвта също се раздвижва, мускулите се масажират и тонизират, заздравяват се стените на кръвоносните съдове, кожата става гладка и красива.

Пневматичните ботуши са ефектна процедура. Около краката по цялата им дължина се увиват специални “ръкави”, които се надуват, притискайки крака, и веднага след това отдуват. Когато бедрото е притиснато, прасецът е отпуснат, и обратно. Целта на процедурата е да се активизира изтласкването на кръвта и лимфата, за да не се застояват в кръвоносните съдове по краката.

Охлаждащият лосион, който е на базата на камфора, може да се прилага на цялото тяло. Компреси, напоени с него, се налагат на целулитните участъци и се снемат, когато лосионът се поизпари. Това предизвиква понижаване на температурата на кожата с 2 градуса и въпреки малко неприятното усещане за студ подобрява кръвната и лимфната циркулация, тонизира кожните тъкани и спомага за отделянето на отпадъците."

източник

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...