Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За нивата на човешкото съзнание


Guest Системен

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Тези дни доста рових в интернет и намерих това - http://www.spiralata...?lng=bg&pg=1492

Долу прикрепям таблица на нивата на човешкото съзнание.

7ad599c9c3f84847.png

Много искам да се явя на тест и да се види дали има нещо в мен духовно което може да се използва в материалния свят.

Мисля че има потенциал в мен както ми каза една моя приятелка екстрасенс.

Според Дейвид Хокинс ние като хора живеем на доста различни нива на съзнание. Всички те могат да бъдат проверени чрез мускулно тестуване по логаритмичната скала от 1 до 1000. Той твърди, че всеки човек, всяко понятие, мисъл или обект, които са калибрирани на 200 или повече са позитивни (сила), а всичко по-надолу е негативно (насилие).

17. Просветление (700-1000)

Това е максималната енергия, която може да бъде възприета от едно човешко тяло и нервната му система. Никога не е съществувал човек със съзнание, калибрирано по-високо от 1000. Емоцията е неизказаност или с други думи – неизразимост. Това е връхната точка от еволюцията на човешкото съзнание. Най-знаменитите личности в историята на човечеството са достигнали това ниво – Кришна, Буда, Исус, Майка Тереза. Тук тялото е просто средство, в което обитава съзнанието. Човешкото съществуване обхваща всичко и надхвърля времето и пространството. Процесът е изразен като чисто осъзнаване, а светът просто ‘е’. В постигането на най-големия ни потенциал и живеейки по най-добрия начин, ние трябва да се стремим към най-високото възможно ниво, а именно към просветлението.

Къде мога да се явя на такъв тест?

Линк към коментар
Share on other sites

Според Дейвид Хокинс ние като хора живеем на доста различни нива на съзнание. Всички те могат да бъдат проверени чрез мускулно тестуване по логаритмичната скала от 1 до 1000.

Ти сериозно ли вярваш, че нивото на съзнание може да бъде проверено с мускулно тестване?! И да не би авторът на текста да е тествал Исус, Кришна, Буда или Майка Тереза, че да е толкова сигурен относно това че попадат в диапазона от 700 до 1000?

Линк към коментар
Share on other sites

Външно има само един начин – чрез аурата. Но правилната интерпретация не може да извърши почти никой, нито пък е възможно с механични уреди (поне засега), защото аурата има множество нива. Всяко тяло в човека си има своето излъчване – всяка мисъл, желание или чувство се отразяват моментално на аурата на човека, но има и излъчване, което не зависи от моментното състояние и отразява действителното ниво на развитие. Но вместо да опитваш с ясновидци, аура-камери и др. методи, където освен, че ще загубиш пари, нищо съществено няма да научиш, по-добре си направи сам анализа на духовното си развитие. Та ти знаеш най-добре какво мислиш, какво чувстваш, какво желаеш. Просто е необходимо искрено и безпристрастно да сравниш това, което си, с това, което смяташ като еталон за развитие на съзнанието. Това, не само ще ти даде възможност в една задоволителна степен да определиш положението си, но и ще разкриеш в кои области най-много се отдалечаваш и в кой – се приближаваш до този еталон.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Системен

Разбрах за какво става дума. По принцип всеки човек може да се оправи сам защото той притежава достъп до мъдростта на Цялото. Аз мисля че съм един обикновен човек с удивително възможности защото позволявам душата ми да е уникална. Всеки има право на избор...

Все пак моля някой добър екстрасенс тук да ме види и да каже дали има хляб в мен и накъде да вървя. Мисля че Диана Илиева се занимава с тези неща.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...