Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро. Панаир на суетата.


Recommended Posts

Понеже нямаше тема "Горкото Таро за Оплакване", а аз не искам да предизвиквам злата карма като създавам такава, пък и не намерих по-подходящо място, реших да споделя с вас своето откровение тук, сега, и в този ред на мисли :) Другият силно сензитивен момент е, че не искам да контрибутирам тези иноваторски идеи в Таро и Йоруба, темата, която ме довя дотук (на метла).

И така, идеята е силно иновативна, съобразена по всички параграфи и алинеи с Новото време, Новото правителство, и този Нов, пожелателно-безземетръсен ден. Нашата партия предлага вземане на мерки за инвазивна реформа, която по спешност да подмени the old-fashioned arcane - Императрицата, номер три от Главните аркани, с друг, силно тенденциозен и наложителен архетип - the whore of Babylon (Вавилонската к*рва, бел.ред.).

Бъдете състезателни и амбициозни, работете в екип (NB! успешният кандидат трябва да има солидни познания по История на Новото време и да е "в крак" с последните абитуриентски модни тенденции) и работете в името на СОЦ-а и женската еманципация, това е нашето мото и свещена мантра. И не забравяйте, като равни, да си плащате данъците и здравните осигуровки.

Крайното решение "за" или "против" въвеждане на реформата, ще се гласува на извънредни дата и час, обявени от секретарката на отдела, на главното табло (талашитеното), в централното фоайе между снекбара с баничките и освежителните напитки, и залата за активно-творчески отдих - отделението за пушачи. Опция "въздържали се" не съществува като опция. Гласуването с чужди карти забранено през времето, през което събитието се излъва на живо в Новините на турски, по Българската национална телевизия.

При силно положителен вот в полза на предложената реформа, ще има символична почерпка под формата на кюспе и вода от чешмата (кебапчета НЯМА, кренвирши - СЪЩО; коледните прасета са в период на гоене, а соята претърпява пореден ГМО тунинг; китайско-българският директен маркетинг подготвя изненади за своите верни почитатели).

Също така, при условие на реализация на гореспоменатия положителен вот, ще влезе в сила и новият закон, касаещ инвитро процедурите, съвременната балканска музика и затъмнените стъкла на мутренските коли*, и класическите колоди Марсилско и Таро на Уейт, ще бъдат обединени в една и преименувани на "Завалийско Таро", по европейски стандарт.

*касичката за дарение под надслов "подмяна на амортизираните от ползването на две бойни полета синджири за тоалетна като мъжки ланци" с нови, джиджени такива, е available в пленарната зала, от ляво на повяхналото мушкато - бел.ред.

С простотия към регреса! Нека гроздовата семка днес ферментира в люта сливовица утре! (значки и стикери с логото са препоръчителни)

Секретариата ви пожелава градивна седмица, съпроводена с мъдри избори, и последвана от ползотворни решения!

П.С. Таро отразява духа на времето, а нашето време е помия с прилежащ на нея дух :) На фона на тази реалност не мисля, че е чудно, че едно древно познание няма достатъчно преносители и му предстои да загине, също както Императрицата в него. И който мисли, че сарказма ми е прекален и не е за тук - време му

е да се събуди...

Модераторска забележка:

Отделих мнението ти в отделна тема. Първо, защото отваряш специфични теми за разсъждения, и второ, защото, под маската на забава, прозира тъжна рефлексия

:)

Edited by Ивета
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Ивета

Ела ни виж, за смях сме друже

доколкото съдбата каза

не мога аз

думите да вържа

Но все таки, небето беше

моят път

към русите коси на Елинора

и когато

владететят добе охранен с риск да ме обгрижи с твърде нежни грижи

не ме мисли

аз мислех за Елинора

моята небесна бител и обител

а аз през този твой олтар клетва ще положа, че вече

няма да съм онзи, който искаш

а само

твоето несъзнавано богато

което ти очакваш

:)

Edited by Ивета
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Че всичко се превръща в енантиодромия, то е ясно.

Че вчерашните казваха Осанна, а днес - Разпни го. Или както е казал поета - помислете за душите им, но е казал и - те не знаят какво говорят, все таки - тяхно е Царството Небесно.

За всяка птица, кацнала на рамото на корабокрушенец, за всеки взор на жадни, за всеки молещ за пощада ... За всяка птица с цвят на портокал бе словото, не за окаляната гарга от черните сънища, от злокобните слизания в душата на лудите, не за изкупление ...

За онзи, чийто хляб отказваш и вече гнил е - червеите изяждат не тялото, а душата, както един обърнат Свят би видял пролуката за търсене на Отшелника и би завидял, че все още ще е дълго обхождането покрай Планината.

Вървиш, вървиш, а над тебе онези с белите очи и дрехи, без основание, но с цялото Сърце на преходни пътища, ти си там. И никъде другаде.

Ти казват, мой си.

...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...