Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро. Панаир на суетата.


Recommended Posts

Понеже нямаше тема "Горкото Таро за Оплакване", а аз не искам да предизвиквам злата карма като създавам такава, пък и не намерих по-подходящо място, реших да споделя с вас своето откровение тук, сега, и в този ред на мисли :) Другият силно сензитивен момент е, че не искам да контрибутирам тези иноваторски идеи в Таро и Йоруба, темата, която ме довя дотук (на метла).

И така, идеята е силно иновативна, съобразена по всички параграфи и алинеи с Новото време, Новото правителство, и този Нов, пожелателно-безземетръсен ден. Нашата партия предлага вземане на мерки за инвазивна реформа, която по спешност да подмени the old-fashioned arcane - Императрицата, номер три от Главните аркани, с друг, силно тенденциозен и наложителен архетип - the whore of Babylon (Вавилонската к*рва, бел.ред.).

Бъдете състезателни и амбициозни, работете в екип (NB! успешният кандидат трябва да има солидни познания по История на Новото време и да е "в крак" с последните абитуриентски модни тенденции) и работете в името на СОЦ-а и женската еманципация, това е нашето мото и свещена мантра. И не забравяйте, като равни, да си плащате данъците и здравните осигуровки.

Крайното решение "за" или "против" въвеждане на реформата, ще се гласува на извънредни дата и час, обявени от секретарката на отдела, на главното табло (талашитеното), в централното фоайе между снекбара с баничките и освежителните напитки, и залата за активно-творчески отдих - отделението за пушачи. Опция "въздържали се" не съществува като опция. Гласуването с чужди карти забранено през времето, през което събитието се излъва на живо в Новините на турски, по Българската национална телевизия.

При силно положителен вот в полза на предложената реформа, ще има символична почерпка под формата на кюспе и вода от чешмата (кебапчета НЯМА, кренвирши - СЪЩО; коледните прасета са в период на гоене, а соята претърпява пореден ГМО тунинг; китайско-българският директен маркетинг подготвя изненади за своите верни почитатели).

Също така, при условие на реализация на гореспоменатия положителен вот, ще влезе в сила и новият закон, касаещ инвитро процедурите, съвременната балканска музика и затъмнените стъкла на мутренските коли*, и класическите колоди Марсилско и Таро на Уейт, ще бъдат обединени в една и преименувани на "Завалийско Таро", по европейски стандарт.

*касичката за дарение под надслов "подмяна на амортизираните от ползването на две бойни полета синджири за тоалетна като мъжки ланци" с нови, джиджени такива, е available в пленарната зала, от ляво на повяхналото мушкато - бел.ред.

С простотия към регреса! Нека гроздовата семка днес ферментира в люта сливовица утре! (значки и стикери с логото са препоръчителни)

Секретариата ви пожелава градивна седмица, съпроводена с мъдри избори, и последвана от ползотворни решения!

П.С. Таро отразява духа на времето, а нашето време е помия с прилежащ на нея дух :) На фона на тази реалност не мисля, че е чудно, че едно древно познание няма достатъчно преносители и му предстои да загине, също както Императрицата в него. И който мисли, че сарказма ми е прекален и не е за тук - време му

е да се събуди...

Модераторска забележка:

Отделих мнението ти в отделна тема. Първо, защото отваряш специфични теми за разсъждения, и второ, защото, под маската на забава, прозира тъжна рефлексия

:)

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ела ни виж, за смях сме друже

доколкото съдбата каза

не мога аз

думите да вържа

Но все таки, небето беше

моят път

към русите коси на Елинора

и когато

владететят добе охранен с риск да ме обгрижи с твърде нежни грижи

не ме мисли

аз мислех за Елинора

моята небесна бител и обител

а аз през този твой олтар клетва ще положа, че вече

няма да съм онзи, който искаш

а само

твоето несъзнавано богато

което ти очакваш

:)

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Че всичко се превръща в енантиодромия, то е ясно.

Че вчерашните казваха Осанна, а днес - Разпни го. Или както е казал поета - помислете за душите им, но е казал и - те не знаят какво говорят, все таки - тяхно е Царството Небесно.

За всяка птица, кацнала на рамото на корабокрушенец, за всеки взор на жадни, за всеки молещ за пощада ... За всяка птица с цвят на портокал бе словото, не за окаляната гарга от черните сънища, от злокобните слизания в душата на лудите, не за изкупление ...

За онзи, чийто хляб отказваш и вече гнил е - червеите изяждат не тялото, а душата, както един обърнат Свят би видял пролуката за търсене на Отшелника и би завидял, че все още ще е дълго обхождането покрай Планината.

Вървиш, вървиш, а над тебе онези с белите очи и дрехи, без основание, но с цялото Сърце на преходни пътища, ти си там. И никъде другаде.

Ти казват, мой си.

...

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...