Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Стягане в гърлото - има ли лек


Recommended Posts

Здравейте на всички, 

На 25 години студент съм.Претърпях много неприятни неща в живота и все още се възстановявам може би психически.Загубата на близки никога не е лесна,въпреки изминатото време.Та от преди седмица някъде ми се появи едно стягане в гърлото и имам извесни трудности в преглъщането и от части паника за проблеми с дишането.Нямам никакви здравословни проблеми в тази област,както и другаде,правил съм изследвания по други поводи,а за гърлото,просто м исе налагаше УНГ да ме гледат често поради обострен синузит.Та това чувство ми е от седмица и не минава.Като върша нещо може би не го чувствам почти,не ми прави проблеми докато се храня,просто седна ли на едно място ми застава буцата на гърлото и започват притесненията.Вечер се усливат.Бихте ли ми казали какво мога да предприема,всичко каквото е необходимо да направя за да се справя с проблема.Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Стягането на дъвкателната , гълтателната и мускулатурата на шията, са нормални при състояние на стрес.Това  което трябва да се прави, е свързано с понижаване на общият стрес, нищо повече. В случая самото мислене по повод на тези усещания е стресогенно. Така че просто се примири- известен период от време ще имаш това усещане.

Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам ви,че е от стрес,но все пак няма ли как да допринеса за повлияването и подобряването на това състояние.Преди години имах доста тежки пристъпи от ПА,но слава богу отшумяха.Сега отново имам някаква тревожност и всяка сутрин пия по един деанксит и се чувствам сравнително нормално,естествено пак имам леки периоди на паник атаки,но са редки.Сега обаче това стягане в гърлото ме притеснява много,даже имам чувството,че ме боли,не само стягане.Какво мога да предприема,не само да чакам да отмине. ? Някакви уоражнения,техники,или нео подобно.

Линк към коментар
Share on other sites

С помощта на Гугъл си правиш собствена антистресова програма. Спазваш я скритно 3-4 месеца и гърлото ще те отпусне.

И разбери, няма ПА и тревожност-има остър и хроничен стрес. Минимизирай го!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...