Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Събитийно прогнозиране


Recommended Posts

"Събитийното прогнозиране" е най-сложният момент в астрологическата практика. "Антарес" дава основната методика:

1. Екваториални дъги; "Антарес", "ZET"

2. прогресии; "ZET"

3. рожденни и слънчеви дъги и "Антарес"

4. транзити "Сталкер".

Срещу всяка методика съм дал и съответната астрологическа програма, най добре проработваща съответният метод. :o

От форумът днес видях, че вече се запознавате с две от програмите, а ето от къде да си свалите и третата: http://stalker.astrologer.ru/. В "Софт" избирате

"версия 1", съответно "http://stalker.astrologer.ru/RUS/V1/setup.exe".

Има още два файла:

http://stalker.astrologer.ru/RUS/V1/Lessons_html.exe

http://stalker.astrologer.ru/RUS/LESSONS.HLP.

Сталкер - версия 1 е свободно распространяема, нелимитирана във времето, но силно орязана! Въпреки това върши чудесна работа!!! :thumbsup1:

Другите два файла са уроци, ако има проблем - пишете ще помагам. :feel happy:

За съжаление зоват ме служебни отговорности, но ще чакам мнения по темата! :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

1. Екваториални дъги; "Антарес", "ZET"

действие +/- 6 месеца.

Крупни събития - сключване брак, развод, смяна местожителство, раждане на дате или внуци и други.

2. прогресии; "ZET"

действие няколко месеца.

Обезпечава психологическият фон за случване на събитията.

3. рожденни и слънчеви дъги и "Антарес"

локализира "случването" на дадено събитие в рамките на 1 ден +/- два дена.

4. транзити "Сталкер".

локализира събитието в рамките на денонощието - даже в рамките на няколко минути!!!

Системата за да работи се нуждае от прецизна ректификация.

АКО ИМА ИНТЕРЕС КЪМ МЕТОДИКАТА МОЛЯ КОМЕНТИРАЙТЕ!

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА Я ИЗПРОБВАТ НА СЕБЕ СИ, ТОЛКОВА ПО ТОЧНО ЩЕ СЕ ПРЕЦИЗИРА МЕТОДА!

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласявам се с това,което е написано от Астро. Искам само да допълня, че едно събитие може да се прогнозира толкова по точно, колкото повече различни прогностични техники го показват. Към изброените мотоди за прогностика ще добавя още:

-Точка Гама

-Дирекция градус/ година

-Слънчеви и Лунни възвръщания

-Профекции

Линк към коментар
Share on other sites

Все повече се убеждавам, че е нужно създаването на "експертна астрологическа програма" с насоченост събитийно прогнозиране и включваща в себе си широк спектър от методики, повече или по-малко доказали се в тази област.

За съжаление консултацийте ми с някой от авторите на посочените програми не дадоха резултат, всеки от тях по отделно претендира за всеобхватност на програмата си, макар в частен разговор да признава, че не е така.

Все още тези автори не се съгласяват на съвместна работа (сътрудничество)!

Вероятно е предизвикано от комерсиалният характер на програмите им.

"Помогни си сам, за да ти помогне и Господ" - заех се да изучавам "асемблер",

явно трябва сам да осъществявам идеите си! Разбирам, че това е дълъг път, но все пак "път" и вървейки по него надявам се на успех.

Линк към коментар
Share on other sites

Astro,

можете да напишете програмата си на "С". За асемблерите трябва изключително познаване на цялата архитектура на процесора и входно/изходната система. за това обаче липсва добра литература. От

можете да си изтеглите source code на "С". Astrowin също дава безплатен source code на "С".

Успех

Линк към коментар
Share on other sites

Милене благодаря ще прегледам какво мога да намеря на този линк.

Но ми се струва, че трябва да се повдигне темата на широко обсъждане:

" Какво трябва да съдържа една професионална астрологическа експертна система?"

Не Ви ли се струва, че е време за това?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Относно прогнозирането на събития, продкрепям практиката да се прави комбинация от техники, макар че това носи повече объркване, отколкото реални резултати. Това което липсва е дългосрочната перспектива в астрологичните наблюдения, няма отправна точна, няма план на развитие. За щастие Клавдий Птоломей, преди доста време, ни е дал общ план на човешкия живот. Той класифицира различните периоди в живота, като ги поставя под управата на различни планети от септенера. Разбирасе, колегите на Изток, имат еквивалент под формата на накшатри, но те са тема за по нататъшно обсъждане. Друга интересна система на прогнозиране основана на господари на даден период е класификацията на Уилям Лили. Той поставя под управлението на същите планети от септенера различните месеци от развитието на плода в майчината утроба. Само ще вметна, че тази подредба дава повод за размисъл относно часа на съставяне на хороскоп. При проблеми с износването индикирани в даден месец се наблюдават напрегнати аспекти на господаря на този месец в хороскопа на майката. Разбира се това не е твърдо правило, но говори за това че докато плода е още в майчиното тяло, той няма самостоятелна съдба, зависим е от " майчините планети ". Тази малка вметка не трябва да ни отклонява от основната мисъл, а именно че имаме план на principum individuationis, заложен в системата на Птолемей. Тук отново изхождаме от радикалната карта за да изведем аспектите сключени от планетите, като по този начин можем да съдим за събитията в периода управляван от дадения господар. Това ни дава един дългосрочен план върху който да работим, и на база на който да знаем какво търсим. А понеже стана дума за наслагване на прогностични техники, след описаната вече, бих прибавил и дългосрочно, седемгодишно прогнозиране, на база фазите на прогресивната Луна.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

... бих прибавил и дългосрочно, седемгодишно прогнозиране, на база фазите на прогресивната Луна.

И за да продължа мисълта си, първо ще спомена, че в крайна сметка Луната се оказва тялото, в астрологията, с най-натоварен символизъм. Като започнем с арабските „намзил”, побратимите им – „накшатри”, и в двата случая става дума за лунните домове, и стигнем до прогресивните стъпки на Луната, средно, две минути на ден.

Докато преглеждах томовете на Е. Блаватска, попаднах на добре забравен коментар относно планетните управители на дните, подредбата която тя предлага, идеално пасва на движението на Луната. В схемата изложена от мадам Блаватска, денят се разделя на четири части, под доминантата на различна планета, като в същността си, този ред отново се основава на изложения от Пролемей. Първата четвърт на Неделята се управлява от Слънцето, втората от Марс, третата от Юпитер, за да стигнем до последната, управлявана от Сатурн. Понеделника е озаглавен от Луната, последван от Меркурий, Венера и накрая Слънцето. В този ред се нареждат управителите на всички дни, за да получим накрая 28 управника, на седем дни. Ако разгледаме движението на Луната виждаме че тя има четири основни фази, които отстоят една от друга в интервал от седем дни. Вниманието ми, по-специално привлече прогресивното движение на Луната. Същите стъпки са валидни и тук, с тази разлика, че времевия мащаб е друг.Ако вземем като отправна точна Новолунието до настъпването на Първа четвърт, имаме седем междинни фази, всяка побираща в себе си гореизложените Господари на Деня. Една междинна фаза е равна на година, средното градусно движение на прогресивната Луна за този период е 14 градуса, ако разделим на Управниците, получаваме четири периода от по три месеца, на които съответстват 3,2 градуса. Ако прекратим простото смятане до тук, получаваме че в една година от движението на Луната, всяко тримесечие е под управата на дадена планета, което би трябвало да помогне на астролога при съставяне на прогноза за кратък период от време, на база прогресия. Например, от началото на Новолунието, през първия ден/година, имаме еквивалент на Неделята, с нейните управници, Слънцето ( първо тримесечие ), Марс ( второ тримесечие ), Юпитер ( трето тримесечие ) и Сатурн – края на годината. Така нареждаме и останалите шест междинни фази, до настъпването на Първа четвърт. Тримесечния период, който преписах на отделните управители, е статично решение, подчинено на търсенето на симетрия в времевия порядък, но вече споменахме Птолемей, а това задължава на различните периоди да бъде приписана различна продължителност, съобразно синодичната им характеристика, но тези сметки друг път. Обобщавайки изложеното, при движението на прогресивната Луна, ние можем да съдим за дадено събитие, процес или явление, освен по сключените аспекти, а и на базата на Управителя, в територията на който се намира тя, както и на неговото положение в карта.

Нещата стават още по-интересни, когато включим и намзил, използвам арабския термин за лунните домове, защото той е по-близък до нашата култура, както и съобразно астрологичната наследственост, която сме приели през времето, и съчетаем позицията в намзил, управителя на периода, заедно с конвенционалните средства познати на съвременните практици. За изкушените от лунните домове, бих искал да дам едно предложение. Както е известно, началото на домовете се поставя от нулевия градус на Овен, или пролетното равноденствие, но по настоящем тази точка се е изместила в пет градуса Риби. Или с други думи използването на сидерален зодиак, е наложително за този експеримент.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...