Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Времето


bell

Recommended Posts

Как се справяте с времето? Затруднява ли ви боравенето с него във всекидневния живот? Каква разлика откривате впротичането му в различни ситуации и на различни места?

 

Може би най-честото нещо което ме ядосва е това, че закъснявам за някъде.. Понякога е направо непоносимо чувството и като че ли се натрупва в мен. За да го кажа по-правилно - не се ядосвам, защото закъснявам, в почти всички случаи, ами защото усещам реакцията на много хора. И започвам да се самобичувам, като заедно с това и негудувам, Защо трява този човек да реаргира толкова ужасно, че не съм се явила на минутата? Защо трябва да се явявам на еди кой си шеф, или пък да трябва да нарисувам еди какво си в срок (ох особено ако става въпрос за срокове за творческа работа), а точно днес е идеален ден за четене, да речем.. А четенето лошо ли е? По зле ли ще работя, ако чета? Или ако дишам чист въздух по-често? Защо човек, който нарича себе си приятел с години МРАЗИ да закъснявам, а друг, който ме познава от 2 седмици няма нищо против, че и му харесва... И в крайна сметка отговорите на много от тези въпроси, може би почти всички отнасящи се за работата, се свеждат до пари. Е кой е този "пари" дето е решил, че заради него трябва да се насилвам на всякакви неща и да тичам напред назад константно, без да имам вриме да си върша моята работа или в противен случай ще остана на студено и без храна?!? Направо не проумявам подобно нещо и как хората успяват да живеят така. До сега не съм имала "нормална" работа, но пак ми е трудно. Вие как се справяте?

Линк към коментар
Share on other sites

Отношението на човек към времето е основен елемент от визията му . Обществото одобрява личности с неизменно поведение във времето , държащи твърдо на поетите ангажименти . Това и не може да бъде друго , тъй като спойката е общуването . И за това ни трябва време .

Въпреки че аз не се справих достатъчно добре , мисля че е задължение на родителите да се погрижат за разясняване на този важен аспект от обществения живот .

Моето мнение е че , когато се набере опит в боравенето с личното време ,започваме да усещаме относителността на нещата . Най малкото разбираме че изпълнението на дадена работа се измерва и зависи не само в минути , часове , а и в степен на концентрация , самодисциплина .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...