Jump to content
Порталът към съзнателен живот

бременност след БАР


Recommended Posts

Здравейте, вече над 12 г. страдам от депресивни и манийни периоди като манийните са повече като брой, но депресивните са по-жестоки, имам предвид с по-дълготрайни последствия. Имала съм ремисионни периоди (простете ако не използвам точните медицински  наименования) някои от тях дълги 2-3, че и до 5 г. Най-дългия ми период на лечение е около 1 г. В момента се лекувам с Теваквел вечер и Литурил 3 пъти дневно от година и нещо. Също от толкова съм нямала депресивни или манийни моменти, мога да кажа, че това е най-добрата комбинация за моя организъм от всички използвани досега. Моят психиатър ме съветва да продължа с лечението още година и тогава да го спра, за да започна да правя опити за бебе. Това ще бъде втора бременност за мен, като първата си беше нормална, без никакви проблеми съм кърмила 1 г., а болестта се върна, чак когато детето стана на 2,5 г. Затова ми се иска вече да спирам лекарствата. Не знам дали не е рано обаче и дали слад като изчакам още година имам по-голяма вероятност за нормална бременност. Какво ме бихте посаветвали Вие?

Линк към коментар
Share on other sites

Тераквела те пази от манийна фаза.Ако обаче ти нямаш признаци на повишено настроение или като се казва, си еутимна може да се обсъжда спирането му и оставане само литурила за около година.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви много за бързия отговор. А има ли медикаменти, които могат да се използват по време на бременност или задължително се чака раждането. Какво трябва да направя ако се разболея по време на бременноста?

Редактирано от pretty
Линк към коментар
Share on other sites

Има такива медикаменти.Ти посещаваш психиатър, така,че той ще ти помогне ако по време на бременността нещата се влошат.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...