Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!

Казвам се Бела и съм на 21г. Баща ми страда от БАР, поддържаше се с лекарства, но преди година получи тежка криза и още се възстановява. Майка ми го напусна, когато получи кризата. Понесох много тежко изблиците му на депресия, гняв и отчаяние, борех се сама срещу него и проблемите му и това ме срина психически. За 1 година животът ми се преобърна наопаки. Студентка съм и живеех в общежитие, но приятеля ми искаше да живеем заедно и се преместих на квартира с него. Това се случи точно след като баща ми влезе в психиатрична клиника. С приятеля ми живяхме заедно 6 месеца. Наскоро обаче той замина за чужбина. Когато бях с него постоянно се чувствах защитена, не се страхувах, че баща ми може да ме нарани отново, изпитвах желание за живот. Сега обаче приятелят ми е на огромно разстояние от мен и аз усещам как отново започва да ме хваща параноя, не мога да спя, не мога да се храня, не мога да общувам пълноценно. Страхувам се от себе си и от депресията, в която съм изпаднала. Имам чувството, че всички са ме изоставили. Плюс, че на скоро останах и безработна. В главата ми постоянно нахлуват опасни мисли, спомени и чувства. Чувствам се все едно не съм от този свят, че тук не е за мен. Постоянно се страхувам да не се случи нещо лошо на близките ми, да не бъда наистина изоставена и забравена. Доста объркан стана разказът ми, но и аз самата съм объркана и не знам какво ми е. Искам да спра тези мисли и този страх, да изтрия спомените...

Настина имам нужда от помощ, моля ви, помогнете ми!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Бела, прочетох няколко пъти написаното от теб и не виждам как точно можем да ти помогнем от тук, освен да се опитаме да синтезираме ситуацията ти, което ще ти помогне да я видиш по - точно.

Изброяваш няколко различни негативни случки, които последователно са се случвали в живота ти:

тежката криза на баща ти, развода на родителите ти, заминаването на приятеля ти, оставането без работа.

Само по себе си всяко едно от тези събития е носител на голям стрес, а при теб са се случили едновременно.

Представи си сега, че си погълнала едновременно 4 много тежки храни в огромно количество, които на всичкото отгоре са и несъвместими. Представяш ли си как се чувства стомаха ти? А какво се случва след това? - Разстройването на стомаха , води след себе си проблем с червата , с отделителната система, ще дишаш тежко, може да те заболи глава и така цялото ти тяло ще пострада в следствие на погълнатото. 

По същия начин твоя "психически стомах" е "погълнал" последователно няколко много тежки житейски ситуации, съвсем естествено страда всичко което е свързано с него. С две думи ти си погълнала огромно количество стрес, който води със себе си стъписването, "шубето", емоционалния блокаж, вълнението и страха, необмислени действия, умората, злопаметност и т.н.

За да се справи с тази ситуация твоето съзнание има нужда да слее хармонично всички тези явления и да ги обедини в едно ново явление, различно от всяко едно взето по отделно. Това е здравословния начин, нещо което при теб не се получава.

Сега погледни на нещата , чисто метафорично: Какво прави човек, когато е преял с тежки нездравословни храни?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...