Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Хомеопатично лечение на стрептококова инфекция


Донка

Recommended Posts

С огромна благодарност към нашия модератор - Александър - отварям тази нова тема, която се надявам да бъде от полза на всеки човек в нужда и търсещ помощ. Усещахме неразположение, парене в очите, леко дразнене в гърлото, но нямахме температура или други отчетливи признаци - имуностимулиращите храни и билкови препарати най-вероятно ни помагаха, но не достатъчно. Два дни с капките, които ни даде Alexander , бяха достатъчни, за да се отърсим от досадна и затегнала се във времето инфекция.  

 

Какъв е принципът, по който хомеопатията се справя със стрептококовите инфекции?

Могат ли да се комбинират антибиотично лечение с хомеопатично или си пречат? 

При какви състояния и на какъв етап от инфекцията е ефективна хомеопатията? 

 

Благодаря предварително за отговорите. Предполагам, че останалите потребители ще зададат и други  важни въпроси и ще споделят опит.

Линк към коментар
Share on other sites

Принципа по който класическата хомеопатия се справя с болестите е да се даде хомеопатично лекарство с т.н. картина от симптоми с най-близко подобие на индивидуалната картина, която е показана при болния. Хомеопатичното лекарство създава една изкуствена болест, с най-близко подобие на естествената болест, но по-силна от нея, като я отстранява и после тази изкуствена болест самоизчезва.

Ханеман:  Органон на лечебното изкуство, § 29

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че въпросът беше на какъв принцип действат лекарствата, които се приемат за справяне с определен вид бактериална инфекция т.е тези, които приемаме по няколко пъти на ден в продължение на месец примерно? Дали предизвикват антитела срещу съответната бактерия или?

Линк към коментар
Share on other sites

Тези дни гледах епизод от "Д-р Хаус" в който след продължителни умувания, погрешни заключения и интервенции, накрая пациента умря. И какво откриха след аутопсия в белите му дробове? - Нищо повече и по-малко от... червеи. 

  И така, някои класически хомеопати си разширяват кръгозора и възможностите да помагат и спасяват с помощта и на метода на ФОЛ, с чиято помощ само за 5 секунди може да разберем дали има какъвто и да е паразит, за още 2 минути какъв точно е и за още 3 минути в кои точно органи и системи е! Включително и за недостъпни за съвременната медицина места, като тънки черва, панкреас, гръбначен мозък, главен мозък и мн. други.

  Ето така се откриват и гъбички, вируси и бактерии, и най-важното, кое хомеопатично приготвено л-во или билкова тинктура ще се справи, не само с прословутите Стрептококи, но и с т.н. "продукт на вътреболнична инфекция" - Staphylococcus Aureus (Златист стафилокок), HPV, herpes virus, трите бактерии отделяни при ухапване от кърлеж, Кучешка тения и т.н. и то окончателно и без рецидив за около 30 - 40 дни.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 years later...

Здравейте,

Виждам, че отдавна не е писано в тази тема, но тъй като имам въпрос за стрептококова инфекция реших да пиша тук, а не в общия форум за хомеопатия.

Накртако случаят ми е следният:синът ми е на 4.6 м. и от известно време преди или след да се появи някоя инфекция на горните дихателни пътища, се оплаква от болки в едното коляно. Декември месец 2017 това се случи отново и му пуснахме АСТ, което беше 550. Тогава имаше уголемени сливици и му предписаха антибиотик. Сега отново му пуснахме АСТ, тъй като пак се оплака от болки в коляното и АСТ е 600. Искам да започна лечение с хомеопатия, тъй като антибиотиците явно не дават желания дълготраен резултат. Детето е много емоционално.....Ще съм много благодарна ако може да получат помощт от вас.

Благодаря ви предварително

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравейте  ver4eto,

Сега виждам че нямате отговор в тази тема и Ви отговарям:  Първо тябва да се повиши нивото на имунната система, а това най-добре го прави неговото индивидуално т.н. конституционално хо л-во. След това да се потърси хо л-во за конкретния проблем, това ревматични  прояви ли са или  е следствие от травма и т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...