Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво да правя?


Recommended Posts

Здравей Орлин
Казвам се Милен Иванов на 35 години от Стара Загора. Предварителн си извинявам, че те безпокоя с този имейл но имам нужда да споделя моите проблеми с някой, който ще ме разбере и ще ми даде някакав съвет как да се справя с тях.
Случайно попаднах на твоя сайт за психотерапия и намерих описани мойте симптоми. От 4 години ме мачи една постоянна тревожност и страх. И преди това сам имал проблеми с тревожността но тогава съм успявал някак си да се справя. Всичко започна когато получих дискова херния на ломбалните прешлени и се появи една постоянна болка в краста. Какви ли не методи пробвах но тя не минаваше. Преди година и половина се реших да се оперирам но и след операцията болката си остана. Постоянно се страхувам да не ми изтръпнат краката или да се размести нещо и да започне да ме боли още повече. Напуснах работа, защото си мислех, че няма да мога да се справям с това заболяване. И така преди 4г. всичко започна с поредното осилване на болките в краста, започнах да се притеснявам какво ще правя,как ще работя как ще създавам семейство, как ще отглеждам деца и тн. Започна да ме боли коремът постоянно, гадеше ми се, не можех да се храня, имах разстройство, не мойех да спя, стрясках се постоянно, имах чувството, че ще умра. Накрая отидох на психиатър и той започна да ме лекува с хапчета. Първо ривотрил, който не мисля че ми помогна много, после минах на ципралекс но и сне го не можех да се успокоя и да почна да се храня и накрая кам ципралекса добави и ремирта вечер. Така вече започнах да се стабилизирам малко. Няколко месеца не излизах от нас, за да изкарван някакви пари почнах да играя онлине покер, защото това беше единственото което можех да правя от дома. След няколко месеца доктора реши да ми спре ремиртата и остана само ципралекса. Година и половина след започването на лечението срещнах сегашната си приятелка и спатница в живота, която е 12 години по малка от мен. Тя ме обича много и ме прие със заболяванията ми, за което сам и безкрайно благодарен и я обичам много. След няколко месеца заедно решихме да спрем ципралекса, но след един месец без хапчета започнаха да се връщат симптомите ми. Тогава пак на психиатър и пак ципралекс. За трети път се опитвам да ги спра и всеки пат едно и също, отначало се чувствам много добре а след няколко месеца изпадам в състояние на постоянна тревожност. Сега пак започвам да ги пия. Виждам че на причтелката ми вече започва да и писва от тези мои съсътояния и има голяма вероятност да ме изостави. Детето иска да пътува, да се забавлява, да изживявя нови неща, а аз се чудя само как да се прибера в къщи и да заема поза без болка.
В момента сам на петия ден от започване на ципралекса и още ми е много гадно. Постоянно се въртят лоши мисли в главата ми и не мога да намеря решение на проблемите си. Не мога да мисля за нищо друго освен за проблемите си и най- лошото е че не мога да измисля нищо. Най- лошоте е че като съм в това си състояние не мога и да играя покер и да изкарвам някакви пари. Постоянно се вглябявам в болката си в краста и по този начин мисля, че я засилвам. Започвам да се чудя дали болката е на психическа основа или болката е причина за несправянето ми с психичните ми пробле.
Като се замисля още от дете в мен са преобладавали тъжните мисли и негативните нагласи към живота. Имам чувство че нарочно си причинявам това съсътояние защото ме е страх от това какво ще правя ако съм здрав и няма за какво да се оплаквам. Мисля че не мога да се радвам на нищо, все гледам да се натъжа за нещо.
 
Ако можеш да ми помогнеш с някъкав съвет ще съм ти много благодарен.
Усещам, че си добър човек и приятел и мислиш за доброто на хората.
 

Предварително благодаря Орлин.

Линк към коментар
Share on other sites

Кръстът принципно индикира проблеми със самооценката. Започнала е плаваща тревожност, фонов стрес, който се лекува с комбинация от психотерапия и начин на живот. В психотерапията се учиш на промяна на мисленето, на себепознаване на характера си и акордирането му с хармонията на Живота, на психотелесна/ поведенческа работа по париране на стреса, на релаксация, медитация, чрез правената ти хипноза се учиш и на съзнателна автохипноза. Терапевтът ти ще те насочи и мотивира към ежедневна физическа активност (спорт), практика на йога и дишания, овладяна и хармонична сексуалност и т.н. Аз не знам как ципралексът и ремиртата, освен да забавят реалното ти справяне и промяна, към която те бутат симптомите ти, могат някакси да помогнат. Когато за пореден път ги спреш и замазващият им ефект им започва да отшумява, се обърни към психотерапевт. Пиша ти на л.с. колега от Стара Загора, който надявам се може да бъде ефективен в случая! Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...