Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да разбера какво искам ?


Recommended Posts

Здравейте. От известно време си задавам въпроса КАКВО ИСКАМ ? Очаквам отговора да дойде от сърцето ми, но такъв не идва. Това ме измъчва. Мисля, че ако разбера ще мога да променя живота си в правилната посока. Като се обърна назад и проследя живота си всъщност излиза, че всичко което съм правила е следствие на нещо заучено, някаква норма или правило. Едно след друго и едно след друго. Почти всяко мое действие е резултат от ТОВА ТРЯБВА, ТАКА Е ПРАВИЛНО ! На пръсти се броят моментите на истинска радост и щастие. Знам, че не се живее в розов свят, но си мисля, че ако разбера какво точно искам (без да конкретизирам определена сфера от живота) то тогава следвам ли желанието си ще преодолявам и приемам с лекота и трудностите. Излиза, че не се познавам. Че живея само с ТРЯБВА И МОЖЕ ! Това, което знам за себе си е, че съм силен характер и постави ли ми се някакво предизвикателство на 99% успявам. Но май повече от чувство за доказване отколкото на удовлетворение. Удовлетворението идва, когато постигнеш нещо, което истински желаеш. А сега съм забита в една дупка и няма измъкване. Следвам принципа ПРАВИ ТОВА , КОЕТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ ! Да ама този принцип хич не ми харесва и ме изтощава адски много. Сякаш съм изгубила себе си. Сложила съм катинар на сърцето си и съм захвърлила ключа. А в главата ми само принципи и правила. Дайте съвет как да стига пак до себе си ! Изгубих се по пътя !  

Линк към коментар
Share on other sites

Избери каква да бъдеш. От това се почва.Кажи си твърдо ,, Аз  избирам да съм.....,, като избора трябва да бъде твоята ВЪРХОВНА ПРЕДСТАВА за теб самата. Не по-малко от това.

 

 

,,Живота е акт на само-сътворяване, пресътворяване на себе си наново в най-величествената проява на най-възвишеното прозрение, което някога си имал за това Кой Си Ти.

Затова, когато ти се случи определено нещо, не се питай защо се случва то. Избери защо се случва. Реши защо се случва. Ако не можеш умишлено, съзнателно да избереш и решиш, измисли си го. Във всички случаи ти го правиш. Ти си измисляш, съчиняваш всички причини, основания да направиш нещо или защо нещата се случват по тоя начин. Обикновено правиш това несъзнателно. А сега реши и съчини, сътвори живота си съзнателно!

Не търси смисъла на живота или пък на някое определено събитие, случка или обстоятелство. Придай му смисъл. После обяви и прогласи, изрази и изживей, изпълни и стани Оня, Който Избираш да Бъдеш във връзка с това.

Ако притежаваш остра наблюдателност, ще забележиш, че продължаваш отново и отново да влизаш в едно и също положение или сред едни и същи обстоятелства в живота си, докато се пре-сътвориш наново. Когато се сблъскаш лице в лице с което и да би-

ло преживяване в живота си, можеш да използваш една формула, един процес, чрез който би могъл да напреднеш по пътя си към майсторството. Просто заяви следното.

1. Нищо в моя свят не е реално, истинско.

2. Всяко нещо има смисъла, който аз му придавам.

3. Аз съм оня, който кажа, че съм, и преживяването ми е такова, каквото кажа, че е.,,

 

Н.Д.Уолш

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Знаеш какво искаш, когато се познаваш. Себепзонанието преминава през разума, но в даден миг и го надхвърля в медитативния полет. Себепознанието обаче е постепенен процес. Докато се случва, правим проби, грешим, опитваме, сменяме посоки. Това е част от нормалната житейска опитност. Колкото повече резонираме със Себе си, толкова по-добре познаваме призванието си. Останалото е реализацията му, целенасочените и мотивирани усилия по селдването му. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви за вниманието и отговорите. Излиза, че е дошъл момента на промяна с мен самата. Каква съм била вече няма значение, има значение каква ще бъда от тук на сетне. Колкото и да се опитвам да взема нещо от старото си АЗ май ми е останала само представата за някаква борбеност. В момента се опитвам да я вържа с някаква борба със самата себе си и затова не успявам да видя отговора. Наистина е нужно да избера каква искам да бъда и да работя върху това. Но се питам ако аз сама избирам каква да съм, избирам ситуациите и сама определям кое и защо се случва то няма ли да се отклоня от ВЕЛИКАТА ИСТИНА (и изобщо има ли такава или всичко май си е в моята глава с начина, по който са ме възпитали , с трябва и може) и няма ли да се самозаблуждавам. Мисля да избера да бъда щастлива и да обичам себе си, пък да видим какво ще стане. Ще ми е доста трудничко, защото всички около мен са свикнали да ме виждат в друга светлина. Но всъщност е важно аз да се чувствам добре. Благодаря ви отново хора !

Линк към коментар
Share on other sites

не си се изгубила, просто си спряла за почивка

Май наистина точно тава съм направила. Изморена съм от напъване, но мозъкът ми е свикнал на бързи обороти и затова когато спрях на едно място, а той продължи да работи се явява и тази моя вътрешна борба ! С достатъчно обич към себе си се надявам да намеря правилната посока. Пък ако ли не както казва Орлин ще опитвам, ще греша, ще се лутам, но рано или късно слушам ли вътрешния си глас все ще намеря пътя. Благодаря ! 

Линк към коментар
Share on other sites

Няма велика истина.Но, има някои много малки истини, които ако се следват, човек живее добре със света и себе си.

 

Например в Библията пише ,, Обичай ближният си, тъй както обичаш себе си.,,

 

Звучи много простичко, но ако се замислиш, ще видиш, колко ще се промени живота на хората, ако това се правеше.

Излиза ,че ако ти избереш да обичаш себе си, наистина,да се обичаш и уважаваш, то твоята обич със същото количество се пренася и към всички хора.Какво по-хубаво от това.Но, пак се връщам в началото.За да може, истински да с е обичаш, трябва да признаеш, колко си прекрасна и съвършена.А, ти ще станеш прекрасна и съвършена, само когато го избереш.За това и това те посъветвах.На пръв поглед с Орлин си противоречим, но това не е така.Защото ако тръгнеш по неговият път, накрая ще откриеш същото, че си съвършена.Моят път е само по- бърз.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...