Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Партньорът ми не изпитва сексуално желание


Recommended Posts

Здравейте,на 23 години съм, партньорът ми е на 30. Заедно сме от 1 година, но от 5 месеца не сме правили секс и не сме имали никакви интимни контакти. Причината е в него- няма никакво желание. Казва, че от 4 години насам му се случва с жените. В началото има силно желание и след няколко месеца(около 2-3) изгубва абсолютно всякакво желание за близост, в следствие на което сменя жената с която е. С нас се случи същото нещо, но не иска да се разделяме, твърди че ме обича и иска да сме заедно за напред. Говорили сме много за това и се старая да проявявам разбиране, но е много трудно. Задавала съм му много въпроси- ще споделя какво ми е отговорил- за пръв път му се е появило след раздяла с една жена ( имали са връзка 3 години и тя през цялото време е искалаи както казва той го е задължавала да правят секс и е поставяла секса на много важно място за връзката им) според него той е правил 2 години секс насила и оттам се е появило всичко,получава ерекция,изпитва ревност към мен ( ако си представи че съм с друг човек), твърди че иска да промени това, но не вярва че ще може, казва че е безсилен и се възхищава на търпението ми. В следствие на тези обстоятелства аз се затворих в себе си, не се усещам като жена и като цяло се отрази много сериозно на самочувствието, психическото, а вече и на физическото ми здраве.Ще съм благодарна да получа съвети или да отговоря на по-конкретни въпроси по темата.

Линк към коментар
Share on other sites

Гледа ли порно и мастурбира ли?

Линк към коментар
Share on other sites

Вероятно нежеланието му за интимност с вас, се дължи на комбинация от фактори. Първо, възможно е в характеровата му динамика да присъстват убеждения и страх от това, че някой може да му се наложи и съответно, поведенчески бунт и наказателно поведение чрез отдръпване и лишение. Второ, тези, а и други програми в него, просто са се "закачили" за сексуалната интимност, но вероятно имат склонност да се проявяват и в други сфери на общуването ви. Трети фактор, порното и мастурбацията - когато са продължително упражнявани, те директно сриват хормонално сексуалните щения на мъжа. Най-малкото, силно ги изкривяват. А при прекаляване, с времето водят и до неспособност за реални контакти. В случая едва ли положението е толкова сериозно, но по-скоро психичното отдръпване от реалната партньорка, до което води мастурбацията, се добавя към вече съществуващото в него псевдо-защитно (според подсъзнанието му) и наказателно поведение. Всъщност така не се защитава от вас, а вероятно и в миналото не е било толкова от настоятелните си партньорки, колкото от собствената си ... сянка. От програмите, заложени в несъзнаваното му по време на възпитанието и преживяванията му. Точно какви са, не знам, но по-горе предположих посока... 

 

Бих ви препоръчам няколко сесии при опитен психотерапевт - мъжът ви индивидуално, но и заедно с вас понякога, когато терапевтът прецени. Защото сега неговите проблеми са и ваши, а сте семейна система, в която поведението на единия се отразява директно и върху другия!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за обърнатото внимание! Помогнахте ми много в каква насока да мисля! Ще последвам вашите съвети и ще се консултираме с психотерапевт!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...