Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Объркан съм...


Recommended Posts

Здравейте, 

Казвам се Иван на 16 години.Чувствам се депресиран и много объркан...Незнам в каква посока да поема.Роднини и родители ми казват учи учи учи..Нямам проблем с ученето обаче нищо не ме влече..И незнам какво да правя, като завърша.. и като си помисля за това ме хваща депресия и едно притеснение да не разочаровам родителите си и незнам какво да правя... Някакви съвети 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Deco, това което се случва с теб е напълно нормално за твоята възраст. Ти влизаш, в етапа на абстрактното мислене. Откриваш способността да критикуваш, да анализираш себе си, другите и света. Това често е труден момент, защото започваш да МИСЛИШ за противоречията, които до скоро не са ти правили впечатление и да търсиш справедливостта. По тази причина и "Какъв е смисълът на живота" става нещо като мото за теб. Това е въпрос за който е добре да имаш с кого да разговаряш. Този период някои известни психолози наричат "борба между самоличността и объркаността".

Душевните ти състояния ще се сменят, вероятно и ролите, в които ще влизаш ще са изненада и за теб самия. 

 

Пиша ти всичко това не само като психолог, но и като майка на 15 годишен тийн, който от 4-5 месеца не се уморява да ми задава въпроси свързани със смисъла на живота и какво ще работи като завърши. Потърси човек, на който имаш доверие и поговори по тези въпроси, съсредоточи се върху спорта, важен ти е. Дори да ходиш вечер за час да пориташ топка пак е добър вариант.

 

Може би има конкретно събитие или част от твоята действителност, която те е накарала да търсиш справедливостта, смисъла и ценното в живота си?

Редактирано от didi_ts - Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...