Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Морска звезда


Recommended Posts

Здравейте.

Нуждая се от позитивна мисъл и подкрепа.Днес направих аборт и се чувствам ужасно празна и подтисната. Причината да го направя беше не защото не желаех дете,а защото въпросният му баща се отнасяше с мен пренебрежително,грубо,неуважително,изневери ми 3 дни,след като разбра,че съм бременна, а уж толкова се радваше. В крайна сметка аз за него не съм била важна,важно е било да си види семето.Мислех,че забременяването ми ще го промени поне малко,че ще стане по-отговорен,че ще ме уважава повече като жена и бъдеща майка на детето му,но уви. Той реши,че съм му в кърпа вързана и ми изневери ,а за да разбера обърнах целия свят..... Счупвах  се от работа, за да си осигуря сигурност и майчинство, ореждах важни въпроси по случая,докато той се е забавлявал по пляжовете с други жени. След като разбрах за случилото се взех решението да направя аборт и сега той ме обвинява и заплашва... а аз се чувствам разбита и смачкан.  Моля ви за съвет. Благодаря 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, от поста ти се усеща едновременно гняв и огорчение, но имам нужда да поясним, от какво точно? 

Разминали са се много сериозно очакванията ти и действителността, в която живееш. Съветът ми е: запознай се подробно с действителността, преди да изграждаш очаквания.

Илюзията, че някой ще се промени заради нас е много популярна сред партньорските двойки. Много връзки, семейства се разпадат точно защото са започнали на тази база. Никой няма и не е длъжен да се промени заради теб, нито ти си длъжна да се променяш заради някого. Затова, важно е да премахнем мрежата на илюзиите преди да градим фантазии за бъдещето, така рискът да бъдем дълбоко огорчени намалява значително.

Хубавото в цялата ситуация е, че действителността те е разтърсила достатъчно рано.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Действителността ме разтърси,да,но остана болката от загубата... Нямах толкова огромно желание да направя аборт.Сега се обвинявам и  оправдавам приятеля си,който до вчера ме мачкаш, унижаваше  и пр. Мисля,че навлизам в доста страшни участъци на съзнанието ми. Единствената ми надежда е по-скоро да отминат тези мисли, които ме съсипват. Мисълта,че оставам сама също ме подтиска.Знам че ни кой не е длъжен да отговаря на очакванията  ни,но когато носиш детето на този човек всичко се променя...Само той не се промени,а обратно....тогава може би веднага след като разбрах за изневярата му нещо в мен се счупи. Реших че не трябва да раждам дете от подобен човек,колкото и големи надежди да хранех. ..Много плаках преди аборта, но го направих,защото знаех, че ще се обвържа за цял живот с този  човек,а сега поне имам възможност да го забравя,но ме боли ужасно много.... Полужението не е окей....Дано ми мине по-скоро ,не искам да се обвинявам

Линк към коментар
Share on other sites

Аз бих искал да те поздравя за смелата и отговорна постъпка да абортираш! Само си представи в каква среда и колко щастливо щеше да расте детенцето-направила си най-доброто, спестила си толкова много нещастие! И още - помогнала си и на обществото и света, възпрепятствайки появата на обречен на нещастие човек. И понеже  си отговорна и искаш да имаш деца-поработи с психолог върху себе си, за да не влезеш отново в подобно партньорство.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...