Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Остеропороза - как се лекува?


Recommended Posts

Здравейте, приятели!

Случайно някой да знае нещо за лечение на остеопороза? Това е заболяване на костната система [намаляване на калция в костите].

Моля, пишете на кирилица.

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Roemy, :feel happy:

Остеопороза -

Получава се предимно при жените (и при мъжете го има по-малко), след критическата възраст - когато в организма нивата на женския полов хормон (естроген) намаляват силно...

Интересно е че азиатките страдат много по-малко от това заболяване. Някои учени твърдят че това се дължи на естрогеноподобните вещества-фитоестрогените, които се намират в соята (и в др. храни), която в Азия се яде много повече.

Това е малко което знам от сигурни (университетски) и проверени от мен източници.

А ти защо питаш ? :)

Моля, пишете на кирилица.

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Което си е полезно - да, ама ако вредностите са твърде много, никаква полезност не можа достатъчно да ги компенсира, това пък аз знам от стотици случаи. Основните вредности в конкретния случай са рафинираните захари и белите брашна, кафето, пържените и много тлъсти или пресолени храни. Още от начина на живот - обездвижването или едностранчивото натоварване, много стресове и неоптималният сън. болестите на храносмилателната система, черния дроб и бъбреците често са тясно свързани с минералния дисбаланс, който се наблюдава. Билки, етерични масла и минерали вътрешно и външно могат да помогнат, ако са правилно съобразени и с тези други болести, както и с индивидуалните особености.

Линк към коментар
Share on other sites

;) Да, което пише Добромир е доста вероятно. Също така бих споменал, хвалените млечни продукти (като добър източник на калций) имат доста белтъчини, чиито повишен прием по принцип извлича калций от организма.
Линк към коментар
Share on other sites

Напротив.

Точно в млякото калция е в най-усвоима форма, поради съчетанието с фосфор и др. А в таблетките е във вид на тебешир. :D , който е вредния.

Не знам откъде сте чели тези неща против млякото, но грешите.

То е най-сатвичния продукт, знае се от дълбока древност (аюрведа)

И не случайно кравата е смятана за свещено животно.

На изток и в Индия по-специално си употребяват много мляко и гхи (пречистено масло)

А причината за остеопорозата е и обездвижването.

Редактирано от Ваня
Линк към коментар
Share on other sites

Напротив.

Точно в млякото калция е в най-усвоима форма, поради съчетанието с фосфор и др. А в таблетките е във вид на тебешир. :D , който е вредния.

Не знам откъде сте чели тези неща против млякото, но грешите.

То е най-сатвичния продукт, знае се от дълбока древност (аюрведа)

И не случайно кравата е смятана за свещено животно.

На изток и в Индия по-специално си употребяват много мляко и гхи (пречистено масло)

А причината за остеопорозата е и обездвижването.

Опит. Имам много пациентки, които слушайки "големите доктори" да ядат много млечни не само че не са си оправили остепорозата, но и са се "обзавели" с шипове, камъни в жлъчката и бъбреците, запек или арелгийка. Но разбира се хората притежават широк диапазон от индивидуални различия и може би ти ги понасяш млечните продукти по-добре. Все пак, теорията не е най-добрият съветник, когато се касае до проверими неща. Няма да загинеш, ако за месец-два опиташ да замениш ако не всички, 3/4 от сега консумираните млечни хродукти с натурални ядки, семена и други растителни източници на минерали. Виж дали ще се почевстваш по-добре или обартното. А за Индия има много особености - генетика, чистота на продуктите, голямо физическа натоварване, което пречи на утаяване на калция (причина за гореспоменатите болести), обилни промивки по йога на дихателните и храносмилателните органи... Но ето че изследванията показват, че там се учестяват алергиите към мляко, а също и към ориз (?). У нас последното не важи, но растат алергиите към пшеница! Т.е. който народ с каквото най-много злоупотребява, това накрая започва повече да му вреди. Направи си извода за нашия народ. Трето, млечните храни в духовно отношение наистина са за предпочитане пред месото и яйцата. Но все пак зависи и от количествата. Без да съм ходил в ашрами там, все пак от очевидци, които са ходили, знам, че не се набляга особено на млечните. Отшелниците в Индия често изобщо не ядат мляко, ако живеят сами и не си го отглеждат, а те често доживяват преклонна възраст в завидна форма - да, медитациите и упражненията си казват също думата. Въпросът е обаче, че няма нещо незаменимо в млякото за хора над 3 г. възраст. Ако се понася горе-долу добре, не съм против да се включват малки количества, но да се разчита на млякото като лекарство - зосега не съм виждал някой да се излекува от млечна диета, освен ако е алергичен не към мляко, а към нещо друго и млякото в случая да му е по-малкото зло...

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Имам познат, който е бил маратонец и прави йога по 4-5 часа всеки ден. Употребява мляко и сирене само по изключение, казва, че му блокират дишането инамалявала издръжливостта при бягане. Той е бил в Южна Индия и Цейлон, където се е изненадал, че (може би за разлика от северните области) мляко се яде в много малки количества

Линк към коментар
Share on other sites

Хората са си го проверили от опит от древността, нали посочих източници

а някои жени че не си оправят остеопорозата, може да си има други причини, то не е само до ядене на мляко, особено ако вече има такава диагноза

Остеопорозата не се лекува

трябват превантивни мерки доста преди менопаузата

и въобще млякото си е страхотна храна

а за българското кисело да не говорим :thumbsup1:

Да, и теорията за алергиите я знам, омлъзнало ми е от такива книги и статии. :D

То причината за алергията не е в млакото, причината е съвсем другаде, а се проявява към определени храни!

Така, че не обвинявайте храните, а вижте стреса, замърсената среда, и т.н.

Напротив, житните растения и млякото успокояват и пречистват.

Не случайно Дънов също дава житен режим. Опитай. ;)

Редактирано от Ваня
Линк към коментар
Share on other sites

Изглежда не ми вярваш, че ти говоря от опит. не съм отказал млякото и пшеницата, но като дете и младеж съм злоупотребявал с тях и имаше болести на дихателните и храносмилателните органи, които с каквито йоги дишания и промивки, инхалации, билки, хомеопатии и позитивни идеи да ги третирах, подобрението беше временно и частично. В периодите когато после ги спирах (особено млечните), се чувствах почти на 100% излекуван, в останалите периоди, когато ги ядях по-ограничено, и оплакванията бяха малки, но винаги когато съм опитвал да подновявам якото им похапване, до няколко дни признаците се възстановяваха. Както казах, има и хора, които ги смилат добре, едно време такива са били почти всички, но нали трябва да гледаме сегашното положение на нещата. в книжките пише какво ли не в плюс и в минук за всичко, гледай просто фактите и то сред по-голямо представителство от хора. Защото това, което някой все още понася добре и се смее на онези, които не го понасят, в по-късните години, когато елиминиращите сили на организма намалеят току-виж, че споходило и него...

Линк към коментар
Share on other sites

Защо искаш някой просто да приеме твоята теория, вместо да опита? Нека да види как е и в единия и в другия случай - и сам да си прецени! Разбира се, неграмотното заменяне на млякото със захари и чипсове може и да навреди, става въпрос за природосъобразни заместители

Линк към коментар
Share on other sites

напротив - нали ти казвам да опиташ :)

Не споря, особено с хора, които са надъхани на дадена тема. Моите доводи са прости, изпитани от мен и от много хора преди мен и се опират освен това на здравия разум, а не на модни теорийки.

То е за другите хора, които четат тук, за да се замислят и да не вярват сляпо на всичко.

А примера, който даваш със себе си и др подобни хора, въобще не е издържан логически,

защото просто си спрял алергена и си си оправил. Но въпроса е защо си станал алегичен? - млякото ли ти е виновно. Ти разсъждаваш като съвременните лекари, които лекуват само симптомите, а не търсят причините.

А не се ли запитваш защо си злоупотребявал с тия храни?

Защо ли има толкова много дълголетници, които са употребявали мляко до дълбока старост?

Не си налагам мнението, както казах, а само другите да се замислят какво ядат или не ядат и защо (дали защото е модно или отречено), като за пример ще дам теорията за вредния холестерол и отказа от маслото - което сего се признава за много голяма грешка от лекарите. Те признават, че употребата на маргарин дори е увеличила сърдечните заболявания. Въпреки намалената употреба на холестерол от масло, сърдечносъдовите заболявания не са намаляли - това е статистиката.

А за заместители на млякото - просто няма, освен сусама, но човек не може всеки ден да яде толкова много сусам.

Редактирано от Ваня
Линк към коментар
Share on other sites

:D Митът за млякото и млечните продукти като богат източник на калций е развенчан отдавна. За пример - в една чаша тъмнозелени зеленчуци има точно толкова количество калций, колкото и в една чаша мляко. Освен това консумацията на мляко наистина затруднява обмяната на калций в организма, защото освен него, както каза и Любчо, в млякото се съдържат много белтъчини и мастни киселини, които свързват свободният калций в плазмата.

В биологичните течности калцият е в две форми - свързан с белтъци и под формата на свободни калциеви йони - йонизиран калций. В клетките е предимно свързан. От общото количество, което се намира в плазмата, около 50 % е свободен, така че млечните белтъци пречат на усвояването му не само, но и " извличат " калций от костите, където той е в 99% от цялото количество в организма, т.е. голямо депо. В регулацията му взимат участие паратхормона на паращитовидните жлези, калцитонина, глюкокортикоидите, тиреоидните и половите хормони, соматотропина и вит.Д.

Както и с маргарина, така и с млякото е налице декоронясване в случая с полезността им. Растителните мазнини в маргарина сами по себе си са по - полезни от тези в маслото, но при обработката им - рафиниране и хидрогенизиране - образно казано вкарва се вода за втвърдяването им и поради тази причина те са по - трудно разграждащи се от организма и се натрупват върху стените на кръвоносните съдове, получават се условия за атеросклеротични изменения, което води до деструкция на интимата на съдовете и повишени рискове за сърдечно - съдови заболяваня.

Roemy, остеопорозата може да се стопира, ако се вслушаш в съвета на Добромир за приложение на хомеопатични средства. Също така много подходящ при остеопороза е хранителен режим, включващ консумация на пресни плодове и зеленчуци, особено тъмнозелени. Броколите са богат източник на калций, а там той е в много по - лесно усвоима форма, от колкото в млякото. Полезни са и соевите продукти в борбата с остеопороза, понеже съдържат така наречените фитоестрогени - вещества с хормоноподобно действие и подпомагат усвояването на калция в костите. Зехтинът и някои риби - лефер, моруна, сьомга и херинга съдържат ненаситени омега - 3 - мастни киселини и също са полезни. От храните, които трябва да избягваш са : шоколад, кафе, черен чай, защото намаляват калция в кръвта и повишават нивото на хормоните, които стимулират разграждането му. Алкохолът е също забранен, поради увреждащите черния дроб свойства, а там именно се извършват метаболизирането на калция.

А, иначе, съм съгласна с Ваня, че не само вида на приетата храна е от особена важност, а и начина, по който тя се приема - с любов и благодарност са се хранели нашите деди и при възможно най - спокойна обстановка.

Линк към коментар
Share on other sites

:D Митът за млякото и млечните продукти като богат източник на калций е развенчан отдавна.

Както и с маргарина, така и с млякото е налице декоронясване в случая с полезността им.

А, иначе, съм съгласна с Ваня, че не само вида на приетата храна е от особена важност, а и начина, по който тя се приема - с любов и благодарност са се хранели нашите деди и при възможно най - спокойна обстановка.

Да. А това нашето мнение със Силвия не е само от личен опит, ние имаме и наблюдения над доста повече хора, вкл. с проследяване след време, отколкото вероятно ти си наблюдавала във всекидневието. Така че "опит" в случая - това не е само личен ограничен опит, обременен с предубеждения, а и що-годе обоснован масово. Иначе и аз съм съгласен, че има и други причини както за алергиите, така и за лошото усвояване на храните. Проблемът е отново практически - как да речем ще проработи твоя съвет към някой алергичен, че като си промени мисленето, ще му изчезне и алергията? В какъв процент от случаите ще проработи? И ако не, ще кажеш ли, че той си е виновен, че не е повярвал и да си го оставиш така? Както при пристрастяванията, към алергизиращите храни се развива зависимост. И както при зависимостите, едва ли често ще срещнем някой да се е отказал, като умствено си промени настройката и изведнъж да престанат да го привличат дрогите, така е и тук. Алергизиращите храни следва да бъдат изключени за дълъг период, след което евентуално включени предпазливо и по малко. Колкото и да ни се иска да правим все нещата "отгоре надолу", трябва да си признаем, че още не ни достигат крилцата. Все още огромната част от нас трябва да си променят първо физикохимичната нагласа чрез промени в храненето, движението, дишането, съня и т.н. и едва на тази база вече да им е по-лесно да култивират по-висока съзнателност. Един пример. Мой добър познат, занимаващ се отдавна с какви ли не медитации, не можеше чрез тях да се пребори с напъващата му отвътре избухливост. След като спря млечните за няколко месеца, сякаш се прероди... но първия случай, когато хапна повечко сиренце, ми каза, че му дошло импулс да избие зъбите на няколко пътници в градския транспорт. Да, това не става с всеки, съгласен съм, обаче: 1). Препоръките "по принцип", че са много полезни млечните може да попречи на такива хора да решат проблема си; и 2). Забелязано е, че чувствителните хора могат да сигнализират за вредности, които за другите също биха представлявали проблем, но при по-високи дози или по-продължителна употреба. Ето някои получават кръвоизливи и от 1 аспирин, но даже устойчивите към него ако го пият в 5-10 пъти по-големи количества редовно - ще стигнат и те до кървяща язва. Така че всяка такава информация не би следвало да се подценява и от онези, които засега считат, че нямат проблеми, нека да спазват умереност най-малкото. И още малко за аюрведа. Съвременните специалисти (а не преписвачите от стари книги) вече се отдалечават от мнението за млякото като превъзходен продукт за възрастните. Препоръчват го умерено, ако е чисто, вкл. ако кравите са отглеждани с любов (а къде е това сега!) и, разбира се, ако човек няма склонност към обилно слузообразуване или специфична алергия. В йога ашрамите има огромни промени от времето на Шивананда и по-стари автори. Не съм ходил, но имам приятели, които са били за дълго в Гърция и Индия, - там мляко се ползва съвсем малко, а това е по системата на Сатиянанда, главен ученик на Шивананда. Дали основната причина е самото мляко, с което дълго на места се е злоупотребявало и вече организмите го отхвърлят, дали е повече заради влошеното му качество или си има и духовно-енергийни причини - все едно, на мястото, където съм аз, не мога да се занимавам с отглеждане на крави (по-добре кози, всички данни сочат, е козето е "по-свещено", поне по отношение на здравето)... Изводът се налага от само себе си.

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Само да кажа страхотна тема след малко ще чета, аз съм наследствено обременена от всички възможни страни и много ме вълнува...От млякото се чувствам зле и не употребявам почти никога...веднъж на няколко месеца, ако се объркам :D Иначе гледам повечето неща си ги спазвам :feel happy: Благодарство и нови неща научих :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

статия ДИЕТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗА

http://www.zdravninovini.com/index.php?wha...ore=cat1&id=210

има толкова много неща, които могат да се прочетат в интернет

за начина на живот, за причините и предпазването

а не е въпросът да спорим дали било влредно млакото :D

полезно е, разбира се,

но който не го обича...е друг въпрос - вижте само как личните предпочитания харесвам/не харесвам изкривяват фактите!

Линк към коментар
Share on other sites

:D Страхотно много обичам млякото - и прясно и кисело - всякакво, особено много обичам прясно неварено току що издоено козе мляко, но не всичко, което обичам, задължително трябва да е полезно и задължително трябва да го консумирам, нали. Понякога и аз си пийвам, но в ограничени количества и то рядко. Млякото е храна за сукалчета, според мен, а когато човек се изправи и порастне до степен да може да си откъсне някой плод от някое дърво или е във възможностите му сам да си изработи хляба на масата, консумацията му става излишна. :D

Излагам собствените си разсъждения по въпроса, където не отричам млякото, а само прекаленото му надценяване. То е прекрасна храна за децата до около 7 годишна възраст. Имам наблюдения, че деца, консумирали мляко в по - големи количества през този период на живота им, израстват много здрави и неподатливи на заболявания. А е и чудесно антитоксично средство против отрови от всякакво естество, за това спор няма.

По въпроса за остеопорозата и млякото, имайки предвид горната статия, не само мастните вещества, а и белтъците му затрудняват усвояването на калция от костите при зрял вече организъм, поради способността им да свързват свободните калциеви йони от плазмата, като така се създават възможности за извличане на костен калций, тъй като калциевите йони са необходими за ред биохимични процеси в организма и той си ги набавя от депата - кости, коси, зъби и нокти, които стават чупливи. Така че, консумацията на мляко при остеопороза дори може да влоши положението.

Линк към коментар
Share on other sites

много смешно ми стана като ви чета

не знам какво искате да докажете, но аргументите ви куцат, показват само някакъв инат

но както и да е, правете си каквото знаете

обаче лекарите казват друго, не случайно ви дадох статията

а може и да си пуснете търсачка на гулъл и да попрочетете някои неща, които не знаете :)

просто не мога да разбера, как може дори тази статия за изопачавате,

не виждате ли, че млякото е поставено но първо място в менюто!

ето още една статия (там е подчертано с тъмни букви важното!) :thumbsup2:

http://www.umc.bg/id-107/yoghurt_irreplace...of_calcium.html

начина по който се държат някои, когато спорят по този неубедителен начин,

е показатален за определен тип хора, наричащи себе си духовни и тн.

лошото е, чи е и за дъновистите се носи лоша слава точно поради тази причина

Редактирано от Ваня
Линк към коментар
Share on other sites

:) Здравейте, приятели + благодаря ви, че сме заедно :feel happy:

:v: Много препоръчвана комбинация за остеопорозата казват , че е следната:

доза смляно сусамено сурово семе + доза слънчогледово семе + доза ленено семе + мед/тахан.

:) не консумирам мляко ( кисело и прясно) от както се помня :D жив "тормоз" съм била за родителите си , но и по отношение на млякото/както и на месото...не съм им се "дала" :sleeping:хапвам сладолед например + пробвала съм в интерес на истината от всичко, защото съм от експериментаторите, а относно млякото - нищо лошо не съм чувствала :lol: имам силно здрав стомах, не съм алергична към нищо в този свят, но млякото не е в менюто ми + просто по усещане отвътре - без да съм чела каквито и да е теории :king: даже когато започнаха да излизат разни сведения за безполезността му по принцип ( без козето ) бях направо доволна да покажа на майка, че безсмислено се е вълнувала за здравето ми :thumbsup: а то - здравето ми, винаги е било и ще бъде на почти възможното "съвършено" ниво :thumbsup2: който ме познава знае на колко съм годинки + как изглеждам + колко ми е силицата :lol: значи може съвсем и без мляко :thumbsup2: но всеки сам да си избира как да реагира :smarty: има положение едно - знам, че каквото искам да кажа - който е готов да го схване - ще стане :v: писала съм вече какво е отношението ми към "спора" + важното е обаче мненията да предизвикат в четящите ги "вътрешния говор" .

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

:) Първо, искам да кажа на Ваня за препоръките за маргарина - това са фалшифицирани изследвания, заради алчността на определени хора. Ако има интерес - може да се прочете следната отлична документация на случaя:

"Какво пропуснахме?

Защо тогава Американската Кардиоложка Асоциация тръби, че кравето масло е вредно, а маргарина(без холестерол) е полезен? Дали тука не са заложени други интереси(от доста комерсиален вид).

Да се върнем около годината 1948 в USA. Тогава са първите опити за пробутване на маргарина напред на пазара и първите правителствени пари са дадени за изследване на холестерола. По това време всички научни изследвания показват че:

1) Холестеролът в кръвта НЕ ПРИЧИНЯВА проблеми на сърцето. Ако трябва да се продава маргарин, това би означавало да се обърне истината;

2) Холестеролът в храната, която ядем, НЕ ПОВИШАВА холестерола в кръвта. Това е толкова елементарна функция на хомеостазата в организма, че не знам как изобщо някой е повярвал в обратното. Ако трябва да се продава маргарин, това би означавало да се обърне истината;

Хората, които е трябвало да защитават интереса на маргариновата индустрия се заемат с доста трудна задача(която впоследствие води до много други проблеми ама за това след малко).

1) Трябват им изследвания за подкрепа на теорията им, че холестеролът в кръвта е убиец. Единственото "подобно" изследване дотогава е на руснака Николай Аничков от 1913г. Този зъл гений хранил зайци с чудовищни количества холестерол и горките зайчета умрели от инфаркт. За един средноинтелигентен човек не е кой знае какво да прозре екстремната простотия на това изследване и не може да пренебрегне факта, че зайците са тревопасни и не са свикнали да ядат животински мазнини. Единственото, което се доказва в този брутален опит е че не трябва да си храним зайците с месо. Дори до днес привърженици на мита за връзката между холестерола и инфарктите цитират това "научно" изследване. Ето ви скорошен цитат от д-р. Кенет Купър: "След експериментите на Аничков, връзката между храните богати на холестерол и втвърдяването на артериите започна да се изяснява".

2) На маргаринчовците им трябват научни изследвания, които да докажат, че храните богати на холестерол вдигат холестерола в кръвта. Това вече става доста трудно, защото има дузина изследвания по това време, които доказват обратното. По точка 1) се справят малко по-добре с доста манипулация по изследванията и статистическите методи.

Горе долу по-това време(1953г.) д-р Ансел Кийз от Университета в Минесота "връзва" някакво изследване за да "установи" връзка между мазнините в храната и увеличен риск от инфаркт. Тъй като доста други "необвързани с маргаринчовците" учени по това време не са пасли трева(хм сигурно яко мръвки са набивали) доказват по най-неоспорим начин, че изследването на д-р Кийз е по-скоро нагласяне и недоглеждане, отколкото наука. Само че този факт не спира Конгреса на Щатите и Американската Кардиоложка Асоциация да препоръча диета с малко мазнини(най-вече растителни) и богата на въглехидрати. След като 1 грам мазнини е 9 калории, а 1 грам въглехидрати е 4 калории, значи ако подменим мазнините с въглехидрати имаме 50% намаление на калориите. Имаме отслабване, по-нисък холестерол и т.н. Е да ама Америка си е известна и до днес с много дебело население. ...

За пълен анализ на измислиците прочетете статията на Гари Таубс. Нека сега разгледаме 2-те мулти-милионни изследвания, които използват маргаринчовците за да докажат грешната теория. Едното е Multiple Risk Factor Intervention Trial (MRFIT), а другото е Lipid Research Council-Coronary Primary Prevention Trial (CPPT). И двете изследвания използват мъже на средна възраст. И в двете изследвания мъжете са подбрани с високи нива на холестерол. ТЕ ВЕЧЕ СА БИЛИ С РИСК! MRFIT изследването дори ги подбира пушачи с високо кръвно налягане. Отново болни хора!

MRFIT разделя хората на две групи. Експерименталната група се "лекува", а контролната не. Експерименталната група е на диета с малко мазнини и холестерол. Освен това използват хапове за намаляване на кръвното налягане и препоръчват спиране на цигарите. В експерименталната група се намаля консумацията на холестерол с 42%, наситени животински мазнини с 28% и калориите с 21%! Хората в експерименталната група са денонощно преследвани психически и 50% от тях дори отказват цигарите. Какви са резултатите? Никаква разлика в смъртността от инфаркт между двете групи, и намаление на холестерола в кръвта между 5%-6.7%. Пълен провал за изследване за над 115 милиона долара. Естествено намалението на холестерола е от загубата на тегло и спирането на пушенето. Маргаринчовците очаквали 25% намаление на смъртността, ама нейсе нищо :) 115 милиона долара на вятъра.

Какво да кажем за другото изследване - CPPT. Първо, това не е хранително изследване, а фармакологично. При CPPT докторите администрират cholestyramine, мощен препарат, който помага на черния дроб да ексрементира холестерола в жлъчката. Учените постигат намаляне на холестерола от около 8.5%(не забравяйте, че тези хора са били болни и с висок холестерол). В групата вземаща cholestyramine имало 30 случаи на смърт, а в контролната група 38. Маргаринчовците заявяват, че това е 24% намаление на риска от смърт! А дали е така? Хайде да смятаме. В експерименталната група има 1906 мъже, а в контролната 1900.

30/1906 = 1.57% смъртност

38/1900 = 2.00% смъртност

Разликата е 0.43%! Доста различно от измислените 24%(обичам я тая наука стакмистиката). Офицялното изявление след CPPT е: "за всеки 1% намаление на холестерол, имаме 2% намаление на риска от инфаркт". ХАХАХАХАХАХХАХАХХА! Вервайте им. Това, което не се казва официално е, че в експерименталната група зачестява смъртността от рак на стомаха. Проста сметка: ако намалим холестерола на 50% значи рискът от инфаркт става 0% :)))

Не само, че изследванията не доказват теорията, ами може да се каже, че дебелият Американски народ е целенасочено лъган в последните 40-50 години.

За десерт съм оставил изследването на Framingham. Изследването показва, че няма никаква разлика в смъртността от инфаркт на хора с 205 mg/dL (нисък холестерол) и 294 mg/dL(висок холестерол). А 95% от популацията на света е в тези граници - рискът е един и същ, нямащ нищо общо с холестерола. Резултатите се крият 10 години, и излизат на бял свят в "Архиви на Вътрешна Медицина" 1992г тихичко тихичко, да не би някой да прочете :) Д-р Уилям Канел тогавашният шеф на Framingham заявява: "Общото количество холестерол в кръвта е меродавен индикатор на риска от инфаркт". А ето какво казва неговият наследник Уилям Кастели: "..колкото повече животински мазнини и холестерол се консумират, толкова по-ниско е количеството на холестерола в кръвта....ние открихме, че хората, които ядат най-много холестерол, животински мазнини и калории тежат най-малко и са физически най-активни.." Хопала, тропала. Наследникът шамаросва предшественика си задето лъже. Митът се изпарява. За мотивите на докторите поддържащи тази лъжа няма да пиша повече, че ми настръхват косите."

___

Второ - да благодаря на Силвия за инфото подробно, но и да и спомена на Силвия, че омега-3-мазнините (така "рекламираните") ги има не само в рибата, но и в рапичното олио, лененото олио, малко в зелените зеленчуци, в соевото олио, , в конопеното олио, в орехите (защо ли Учителят е препоръчвал толкова орехите... а по това време не са били открити още тези омега-3 мазнини! проверявал съм в историята на тази наука - нутриционистиката [наука за хранене]).Мисля че се получава отлична тема, макар и малко размита от сегашното ми включване. Ваня, това което пише Добромир за млякото, че всичко това е индивидуално, мисля че е много вярно. А и Добромир се е занимавал доста с това. За пример ще дам само непоносимостта към лактоза (млечната захар) сред мнозинството на тъмнокожите и сред китайците (т.е. почти цяла Африка и Азия). Това е статистика, която всеки може да провери, запитвайки няколко чуждестранни приятели които споменах (напр. китайци или тъмнокожи) - какво става като пийнат повечко мляко. :harhar:

А на мен кисeлото и козето са ми любими.

Редактирано от Любо
Линк към коментар
Share on other sites

:D:D:D:D Ванче, то и реклами много има и те всичките ми казват кое е най - добро за мен, та и тях ли да слушам. Е, ние сме от тези лекари, дето много не слушат, че и инат проявяват в това непослушание, хехехе. :D:D:D
Линк към коментар
Share on other sites

:D  :D  :D  :D Ванче, то и реклами много има и те всичките ми казват кое е най - добро за мен, та и тях ли да слушам. Е, ние сме от тези лекари, дето много не слушат, че и инат проявяват в това непослушание, хехехе. :D  :D  :D

:v: от отличните лекари сте + благодарим ви + важното е , че "инатът" ви е добре аргументиран :v:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...