Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Търся лекар.
Здравейте, ще ви разкажа накратко моя случай.
Аз съм мъж на 32 години,от малък град.
Като тинейджър преди около 15 год. преживях случка от която не мога да се оправя вече цял живот.
Случи се следното. Една вечер бяхме излезли с приятели на заведение преди това вечерях в нас, в заведението ми се доповръща и отидох до тоалетната и върнах всичко,спомням си как чувах смеха на хората от заведението, мислех че ми се смеят на мен и се притесних че съм се изложил много пред пресонала и цялото заведение.
Това преживяване се отпечата в мен и започнах да получавам притеснения "ами ако ми се доповръща пак" в училище ще се изложа пак пред всички,мислите се засилиха и така постепенно с времето почнах да мисля само за това ,като ям да не се изложа пред хората, през годините нещата лека по лека се влошаваха ходех на работа като на обяд се прибирах да обядвам в нас и така дълги години успявах да закърпя положението ,последните 6 год. посещавах невролог, но нещата продължиха да се влошават, започнах да се изолирам вече нямам никакви приятели, спрях да ходя на работа и не търся друга изпаднах в социална изолация.Избягвам контакти. Излизам само ако е на кафе и не трябва да се яде.

В момента съм на золофт и ривотрил.
Диагнозата според невролога ми е в ,в началото посттравматично стресово разстройство в последствие тревожни мисли и социална фобия.
Общо взето съм изгубил всякаква надежда.Дори не знам дали това е правилната ми диагноза.

Какъв опитен лекар/лекари бихте ми препоръчали за състояние като моето,който се занимава с подобни случаи. не знам към кой да се обърна Психолог/психотерапевр/психиатър. Не мисля че съм изперкал, просто искам да се преборя с този страх веднъж завинаги.Да мога да ям навън без да се притеснявам,като нормалните хора.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

не е съвсем сигурно, че точно лекар ще ти помогне в случая. Може, но само ако е и практикуващ психотерапевт.

Проблемът ти е напълно преодолим като в случая има най-малко два варианта за подход при справянето с него, като лично аз бих заложил на конфронтирането със страха ти. Разбира се, това е добре да стане с помощта на терапевт, който е вещ в областта на тревожните разстройства. Толкоз, друга диагноза не ти трябва. Все пак не си болен, че да може да ти бъде поставена диагноза, в съответствие на която да бъде предприето адекватно лечение.

Апропо - има ли някъде отбелязано на листовките на золофта и ривотрила, че са лекарства, които помагат излекуването на страх от излагане пред други хора, поради мисъл за повръщане?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Благодаря.

Точно за това си излях душата тука, за да получа съвет, нали темата е  " намери психотерапевт "   да получа кординати или да бъда насочен към такъв.

Това ми напомня за майсторите на коли, всеки е добър ако трябва да оправи нещо лесно бързо без да се затормозява много, но отидеш ли с по сериозен проблем или с по стара кола ,където си трябва опит и сериозен труд, тогава всеки бяга и разбираш че майсторите които могат да

свършат тази работа са единици. 

Весели празници Георги Балджиев.   :)

Линк към коментар
Share on other sites

Прав си - единици са.

За щастие двама от трима-четиримата пишат тук - д-р Тодор Първанов и Орлин Баев.

Алексей Бъчев и Александра Заркова имат не по-малки успехи в състояния като твоето. Може би има и други - колегите ще допълнят.

Вярвам, че вече ще можеш да се ориентираш по-добре :)

Весели празници и на теб!

Линк към коментар
Share on other sites

Богомила Годинова е колежка, която работи с много сърце и душа  - препоръчвам я искрено. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...