Jump to content
Порталът към съзнателен живот

В търсене на подходящия психотерапевт в София


g.simeonov

Recommended Posts

Здравейте,

Казвам се Георги. На 39 години съм. Живея в София. Търся подходящ психотерапевт, който да помогне на мен и половинката ми да преодолеем проблемите, които имаме със самите себе си. Доста почетох из форума и много ми допаднаха двама психотерапевти - Орлин Баев и д-р Тодор Първанов, но доколкото разбирам графикът на г-н Баев е пълен, а д-р Първанов не работи. Ще изложа накратко ситуацията и ще съм благодарен за всеки съвет.

Имам връзка от 13 години, от която резултатът са 2 прекрасни деца. Животът ми се срина преди седмица, когато половинката ми заяви, че иска да се разделим. От тогава съм в тежка депресия, като първите 3-4 дни изобщо не можех да спя и да се храня. Малко по малко, с помощта и любовта на близки и приятели излизам от тази дупка, в която се намирам. В този тежък процес си зададох милион въпроси и стигнах до извода, че и двамата имаме нужда от помощ. Надеждата ми е след като разрешим собствените си проблеми да опитаме да погледнем на връзката си с нов поглед.

Аз

Аз съм от хората, които твърде много мислят. Като професионалист съм успешен и уверен в способностите си. Извън професията си обаче съм страшно неуверен и притеснителен. Не помня да има момент ви живота ми (поне дълъг повече от няколко минути), в който да не съм чувствал една тревожност. Непрестанно чувствам тежест в областта на гърдите, под лъжичката. Напълно отдаден съм на семейството си, правя всичко за тях. В отношенията си навън към околните съм любезен и търпелив, но прибера ли се вкъщи съм кошмарен. Всяко действие на половинката ми или децата, което не отговаря на очакванията ми води до нервна реакция, която се изразява във викане, гневен или подигравателен поглед, саркастични забележки. Децата ми се страхуват от мен въпреки, че никога не бих ги наранил. Ако седна да помогна с домашното на дъщеря ми тя се вцепенява и ня може да мисли, а аз само викам. Половинката ми се страхува да шофира в мое присъствие, защото отново викам за всяка дреболия, плаши се да сподели с мен личните си проблеми, защото очаква отговор "абе я се стегни, какви са тия глупости". Аз съм човекът "от утре" - от утре спирам да викам на близките си, от утре започвам да спортувам, от утре започвам да се храня здравословно, от утре ... Мотивацията ми е огромна, но волята я няма. Напълно съм се занемарил, не ходя на зъболекар, въпреки, че от година ме боли зъб, не ходя на лекар, въпреки, че имам болки в кръста и тазобедрените стави от 2-3 години. Осъзнавам всичко това, както и че отблъсква жената до мен, и имах планове да оправя всичко, но от утре, а утре се оказа твърде късно за брака ми.

Тя

Тя е прекрасна жена с много достойнства, и като всеки човек - недостатъци. Обичам я безкрайно и бих направил всичко за нея дори и след като ми разби сърцето. Тя е неуверена и не се харесва. Има непълноценни отношения с родителите си. Смята, че те се срамуват от нея, което е голяма самозаблуда. Егоист е и трудно пренебрегва собствените си нужди заради нуждите на другите. Като резултат от собствените си комплекси и моето безумно глупаво отношение към нея в последните години се е затворила напълно в себе си и не споделя нищо. Вероятно за да избяга от проблемите вкъщи, а работата и доставя удовлетвореност, работи до късно вечер, често се прибира след 9-10 вечерта. Няколко пъти в разговори е споменавала думата самоубийство. Последният път беше преди няколко дни, докато говорехме и тя заяви, че преди да ме напусне е мислила за самоубийство.

В момента да запазя брака си е второстепенна цел. Много бих искал тя да се върне при мен, но на първо време искам да се излекуваме. Надявам се след като погледнем на света с нови очи тя да си спомни колко много я обичам, и че мястото и е до мен и децата. Ако това не се случи ще останем най-добри приятели в името на децата ни, а аз ще се радвам тя да е щастлива с някой друг.

Благодаря предварително за всеки съвет.

Поздрави,

Георги

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте д-р Първанов и благодаря за отговора.

За нея всичко е свършило. Тя е с друг в момента и предполагам, че няма да се съгласи. Но отговори положително на въпроса дали е съгласна да говори с терапевт относно личните си проблеми.

Линк към коментар
Share on other sites

Тогава става дума само за вас.Ако вие започнете психотерапия и се промените, може, да имате шанс, тя да се върне при вас.

За съжаление, освен Орлин, познавам само двама трима колеги, но и те в момента могат да приемат нови клиенти.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам докторе, благодаря.

Моля, ако някой друг може да предложи подходящ специалист? Потъвам обратно в отчаянието и ми трябва помощ колкото се може по-скоро.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...