Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бременност и ксанакс


Recommended Posts

Здравейте имам ПР от 13г на епизоди.Дълги години пих сероксат и бях супер,даже мислех ,че ПР е в миналото. Сега адът се върна отидох на психолог ,предписа ми ксанакс и золофт и изпих вече по един блистер от всяко,НО разбрах,че съм бременна във втори месец.Дали плода се е увредил от хапчетата!!Но знам,че не се спират рязко.Какво да прявя?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей от мен. Преди да се изкажат специалистите, аз ще ти споделя моят опит, защото съм била в тази ситуация. Със сигурност знам, че антидепресанта се спира и е абсолютно противопоказно за плода. Ксанакса на мен ми беше казано, че може да вземам само при мнооого голяма нужда. Е, аз лично имах мотивацията заради детето си да спра всичко. Ксанакс съм взимала само 3-4 пъти за цялата си бременност. Лошото е, че след като родих пак посегнах към медикаментите. Иначе разбрах, че в живота ми двете ми деца и бременности бяха най-голямата ми мотивация поне временно да спра и хапчетата и цигарите. Родих здрави и умни деца. Късмет ти желая и дано всичко се нареди при теб.

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

Ти си ходила при психиатър-психолога не изписва лекарства, няма право на това.

Към момента няма значим риск за бебето, но с времето риска ще се появи.

Консултирай се пак с него.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

"Адът се върна"...

Естествено, че с такава настройка и силното участие на зобенето с химия в поддържането ѝ, може да си имате тревожност до безкрай. Преживявате тревожно състояние, което не е, никога не е било и няма да бъде болест, а е урок по порастването ви като индивид, като характер, като човек. От 13 години бягате от този урок, а явно съвременната псевдо-медицина, т.н. психиатрия ви помага в тази маратонска дисциплина. Умишлено казвам това. Има прекрасни колеги - психиатри, има и когнитивна невропсихиатрия, която вече е истинска наука... Но масата психиатри и самата психиатрия не стъпва на сериозна научна база, а продаването на химия на ниво невроза е пазарен, не и научен процес. 

В последно време все по-често чувам как психиатри предписват антидепресанти и транквиланти на бременни. Доскоро бременността беше основателно забранена в това отношение зона! Резултатът от подобно, водено от комерса безумие ще бъде видим при поколението деца, прекарали деветте месеца при мама, бягаща от сянката си и спираща житейските си уроци с химия. Ако искате да участвате в експериментите на безумието, ваша воля! Подходящата реакция на психиатъра ви би била постепенното спиране на химията и назначаване на психотерапия. Той самият, ако е вещ специалист по психично здраве, би трябвало да е изключително добър психотерапевт. 

Орлин Баев 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...