Jump to content
Порталът към съзнателен живот

тревожност с натрапливости


Recommended Posts

Здравейте  момиче съм на 23 г,страдах от депресия но с помощта на лекарства излязох от нея.Вече 2 ме сец не пия никакви лекарства.Но ми си стовари друго,започнах като чуя някоя по сложна деми дали в къщи ,навън ,по телевизията да си е записвам в тетрадка или жаргони думи като чуя и си ги запиисвам.Защо- защото после се притеснявам че ще пойскам да се сетя коя е думата и ще ме хване напрежението ако не ммога да се досетя,макар че често не съ м записвала и не съм се досещала за думата прос то преминава една горища вълна през мен и като си кажа че не е важно и се премахва тревожността,но почна ли да се мъча да се сетя коя е тревожноста ми е на макс.Искам да кажа също че като си ги записвам после не ги проверявам,даже и ги забравям но не мога да си обесня тово защо ги записвам тези думи,да по горе обесних,по точно искам да спра да ги пиша тези думи но незная как.Все си казвам няма д пиша и все пиша по някоя дума примерно пиша и деми като -Прекомерно ,деференцирам ,обусловка.Знам че решението е да спра да ги пиша и от тях не ми зависи живота,но не успяввам.Ще се радвам на съвети как мога да преодолея това състояние.Казах  на псих иатъра си той ми каза че няма нещо лошо тако си обогаттявам речника но за мен това е мъчително примерно да говорим в компания и аз с тетрадкта като чуя някоя по сложна дума и да е пиша.Просто искам да спре това.Да кажа че и от това си докарах и тревожно разстройство.Ще се радвам да  ми дадете съвети.Благодаря предварително 

Линк към коментар
Share on other sites

Да, именно, натрапливости. Свръхконтролиращо трябва, на фона на страх от провал, тъпа, неставаща... Има, пътечка за справяне, която преминава през краткосрочни, поведенчески и психотелесни методи. Изисква се доста предизвикване, което най-добре се случва, когато е водено от психотерапевт, имащ опит с окр. Ако държиш, мога да ти щрихирам някои насоки, но пак казвам, най-добрият вариант е да се посрещаш с вещ в работата с тревожните състояния и окр психотерапевт!

Линк към коментар
Share on other sites

 

Благодаря ви господин Баев за бързия отговор ,ще ви бъда благодарна да ми щрихирате  някои насоки, защото за момента нямам възможност да посещавам психотерапевт,но определено като си стъпя малко на краката ще започна да посещавам психотерапия.Аз съм от Варна и ще се радвам ако ми препоръчате някой добър психотерапевт който се занимава точно с това.А за начало ще ви бъда благодарна ако ми дадете някой насоки.Поздрави от Варна 

Редактирано от petq123
Линк към коментар
Share on other sites

Във Варна - Диляна Колева. 

Замислих се дали да почна да описвам парадоксалните поведенчески и психотелесни похвати, с които работя... Отказах се, преди да започна. Защото изискват много солидна подготовка, умения за водене, осъзнаване и самосъзнателност... - все факти и процеси, към които вие тепърва ще се стремите във вътрешната си работа. Мога обаче да ви препоръчам следното, което би ви помогнало преди да започнете работа с Диляна:

- Прочетете тези и тези статии. Както и книгата "Обсебен мозък".

- Започнете практика на медитация/ нидра (108 аудио сесии). Разбира се, спортувайте 4-5 пъти седмично, по 60-90 мин. натоварващи тренировки. 

Намерете мотивация за работа с психотерапевт!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви господин Баев,определено ще започна работа с психотерапевт!И ще се възползвам от това което ми дадохте като информация.Благодаря и приятна вечер!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...