Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Децинка


Recommended Posts

Здравейте! Моят проблем за мен е някаква пирамида! С приятелят ми сме заедно от 2год. Аз съм на 22, а той на 37. Проблема не е в годините, а във факта, ме той е човек с богато креминално минало(настояще). Родителите ми не го приемат, но аз не ги слушам.

Проблемът е друг. Аз го обичам ацки много, той казва същото от своя страна. НО непрекъснато е някъде с някого. Невдига телефона си и куп такива. След което казва бях по работа и приключва темата. Неведнъж съм откривала хронологии, с жени, но той казва, че се шегува с тях. С някой съм убедена, че е така с други не съм сигурна. Проблема е, че той не ми дава сигурност, любов, уют, а твърди, че имал нужда от тези неща. Самата аз.нежелая да се разделям с него, но незная и как да го накарам да ми дава малко сигурност, любов... ? Чувствам се безсилна той иска да имаме дете и аз желая, но аз се чувствам толкова несигурна и изнервена (от известно време), че немога да взема решение да имам дете. Самата аз съм готова, но той аз невиждам как ще бъде баща и мъж след като го познавам достатъчно добре. Но пък и нежелая да се разделим.

Моля Ви дайте.ми някакъв съвет, изход. След всичко, незнам как да постъпя. Разумът и сърцето ми са на различни мнения. И сърцето побеждава в битката. 

Линк към коментар
Share on other sites

Наричаш невротичната привързаност към обект, задоволяващ несъзнавани комплекси - наричаш я любов и сърце... Любовта започва от любов като състояние на съзнанието, като дълбоко присъствие на самоуверена сигурност и себеуважение. Не е нужно да караш когото и да е да те обича, освен себе си. Когато ти се обичаш, желаещи да те обичат ще има много. 

"Аз го обичам ацки много, той казва същото от своя страна. НО непрекъснато е някъде с някого. Невдига телефона си и куп такива. След което казва бях по работа и приключва темата. Неведнъж съм откривала хронологии, с жени, но той казва, че се шегува с тях. С някой съм убедена, че е така с други не съм сигурна. Проблема е, че той не ми дава сигурност, любов, уют, а твърди, че имал нужда от тези неща. Самата аз.нежелая да се разделям с него, но незная и как да го накарам да ми дава малко сигурност, любов... ?  "

Привързана си. Любовта е съвсем различно преживяване. Казваш, че той казва, че те обича, но прави съвсем други неща. Казва, че обича, че иска сигурност и семеен уют, а никакъв го няма и продължава със стария си начин на живот. Всеки обаче може да каже всичко, а важни са делата! Ситуацията показва, че е нужно да се научиш да уважаваш самата себе си. Тогава имаш силата ясно да поставиш нещата и ако другият не се вписва, да прекъснеш. А сега даваш послания "Кумчо вълчо, изяж ме, ще се нагодя към тебе, ще си мрънкам, но тъй като съм комплексирана, ще си трая и можеш да правиш каквото си искаш!" 

Линк към коментар
Share on other sites

Ами може би трябва да изградя живота си в малко по различен начин. Но повярвайте ми в моментите в който се опитвам да съм силна и да не му позволявам едва ли не да ме разиграва изпитвам страх, че ще го изгубя. Незнам просто и самата аз съм много убъркана относно отношението ми към него..

Може би ми трябва друг подход? Промяна в мисленето ми. Незнам... Какъв трябва да е подходът ми, ме хем да не го задушавам и омръзвам и хем да го държа близо до себе си. Нежелая да се превръщам в ревящо момиче, което го чака за да му вдигне скандал. 

Линк към коментар
Share on other sites

Сама дефинираш ставащото: "Страх ме е, че ще ме изостави и затова търпя!..." 

Докато така търпиш, поради робия на страха си от безлюбна самота, ти самата вече си изоставила себе си. Тогава който и да е, не може да те приеме истински - коя да приеме? Фалшивия, скалъпен според "Аз си мисля, че той/тя/те искат да съм такава..." образ? Този образ е фалшив, усеща се и от най-добронамерения към теб човек. Защото не си себе си. Усеща се като преструвка, маска, неискреност. А от свикналия да манипулира, както е във вашия случай, се ползва. 

Промяната в мисленето е старт. Следва промяна в действията, промяна в самооценката, в цялостното качество на живот. Походи на психотерапия!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

ще се присъединя към мнението на Орлин за това, че ще ти е полезно да промениш мисленето и убежденията си по отношение на това какво е любов, обич, зависимост, привързване и прочее в една психотерапия.

Включвам се в темата ти, защото съвсем наскоро се случи да имам подобен на твоя случай. С тази разлика, че двамата имат вече дете. То доста променя картината на случващото се в душата на майката и бъди сигурна, че ако сега си объркана, раждайки в сегашната ситуация, след година, две или три ще си още по-объркана. Плюс още няколко очаквани "екстри", които засега ще ти спестя. Но ако ти самата носиш отговорност за себе си и можеш да понесеш объркаността си във времето, какво ще кажеш за това, че още един член на човечеството ще расте объркан и може би не съвсем щастлив(а) заради това, че си проявила настоящия си страх в най-лошата му форма - нерешителността и липсата на ясно поставени граници и здравословно себеотстояване?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...