Jump to content
Порталът към съзнателен живот

120 години от издаване на книгата "Науката и възпитанието", 01.11.2016 - 05.11.2016


Recommended Posts

120 години от издаване на книгата

"Науката и възпитанието"

За дата: 
01.11.2016 - 05.11.2016

Братя и сестри! Предстоят чествания на две значими събития, които ще бъдат проведени на 1-ви ноември в залата на Съюза на архитектите в София и на 5-ти ноември във Фестивалния комплекс във Варна. 

Тържествено ще отбележим 120 години от издаване на книгата "Науката и възпитанието" и 121 години от изнасяне на първата лекция на Учителя Петър Дънов на 5-ти ноември 1895 г. във Варна. Едновременно с това ще бъде представено новото издание на "Науката и възпитанието" от Издателство Бяло Братство.

Очаквайте подробности!

1%283%29.jpg2%282%29.jpg

Братски новини


--------------------------------------------

На 5 ноември 1895 г. във Варна, в зала "Съединение", Петър Дънов изнася първата си публична  лекция на тема: "Науката и възпитанието. Двата закона на развитието”. Година по-късно, през 1896 г. излиза и първата му книга "Науката и възпитанието".

На 5 ноември отново във Варна, 120 години по-късно, съвременния човек ще има възможност да се докосне до непреходното съдържание на тази книга, която разкрива оригиналната философска система на Учителя Петър Дънов, разгърната в продължение на половин век в хилядите негови беседи и лекции.

Това интересно явление в духовната култура на България ще бъде представено в лекциите на: проф. Андрей Пантев ”Петър Дънов и алтернативите на духовния мироглед в света”;  Галина Герасимова и Андрей Грива „ Просвещението – път и предопределеност в родословието на Петър К. Дънов”; Светла Славова „Възпитанието като основа на човешкото добруване”; Слав Славов „Изгревът на слънчевата педагогика – 120 години след Науката и възпитанието на Петър Дънов”; Соня Джеджева „Философски ракурс към „Науката и възпитанието”.

На 5 ноември от 10,30 ч. във Фестивален и конгресен център, Зала 4, Пресцентър –120 г. от „Науката и възпитанието”. Вход свободен.

 

---------------------------------------

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...