Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Житен режим 2007


e_alchemist
 Share

Recommended Posts

Кога ще започне житния режим през 2007 год. ? Не знам кога е пълнолунието през февруари?

Благодаря :thumbsup2:

---------------

Модераторска бележка: за повече информация относно това как се прави житния режим вижте например темите: Житен режим 2006, Житен режим 2005, Житен режим 2004

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Аз смятам да го почна на 5 февруари - няколко дена след новолуние. Разбрах, че в София и др. градове ще има групи, които ще го почнат на същата дата.

Link to comment
Share on other sites

:dancing yes:  :dancing yes:  :dancing yes: Житният режим е противопоказен за болни от псориазис. :thumb down:

От личен опит знам, че това не е така. Имам псориазис на неголям участък от малък. Правил съм режима неколкократно отпо 5 дни. Мога да твърдя на база на опита си, че при мен псориазиса не се повлиява отрицателно. По-скоро имам основания да смятам, че се повлиява положително.

Това е пречистващ режим, възможно е настъпването на леки кризи, но позитивният ефект от него е несъмнен. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Здравейте! И аз съм с вас! От 3  сутринта ли почвате? Ще ми бъде за първи път. Дано се справя.

:) На мен за втори, първият се справих дотолкова, доколкото си бях поставил за цел. Успех! :thumbsup: Аз започвам на 3 сутринта. Мисля, че някои ще започнат на 5 февруари, но на мен ми е по-удобно от 3 февруари, за да съм приключил след 10-ти, когато ще бъда доста ангажиран.

Link to comment
Share on other sites

И аз тази година за първи път ще правя житния режим. Ала знаете ли, кое е най-хубавото? Най-хубавото е, че няма да сме сами! Бог ще ни подкрепя и ние взаимно също ще се подкрепяме, пишейки във форума. В такъв случай съм сигурна, че ще се справим!!! :)

Все още не съм решила кога да започна. Може на 3-ти, а може и на 5-ти, ще се вслушам във вътрешния си глас. Като се събудя сутринта, трябва да имам разположение да започна. :king:

Link to comment
Share on other sites

А аз мисля да започна от 7.02.,сряда.Дано да не закъснея много,че така като гледам,май ще съм последна! :o И на мен ще ми е за първи път,та ме е обзело леко вълнение! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

ще правя Житния режим за трети път, но също се вълнувам. приемам го като приключение, както когато стягам куфарите за път... :)

аз започвам в понеделник, за да спазя условието: "2-3 дена след пълнолуние"

успешен и ведър път на всички!

Link to comment
Share on other sites

След известно колебание между неделя и понеделник, реших да заложа на понеделника. Не го приемам като кой знае какво предизвикателство, защото организма приема тази диета много добре и няма какво толкова да се преодолява.Желая успех на всички, които го правят за първи път! :thumbsup1: А и на останалите! :thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

Аз имам намерение да карам на жито десетина дни, но ще видим в крайна сметка как ще се получи. Все пак житото е хранително и дава енергия и за мен лично е по-леко да го издържа отколкото например гладолечението. Когато гладувам първите няколко дни полагам доста повече усилия, защото организма все пак не е свикнал. Някой може ли да обясни какви промени настъпват с човек в духовен аспект по време на житния режим и защо именно сега е хубаво да се прилага житния режим? Колкото до мен - правила съм няколко пъти житен режим, но не по определени дати ами просто съм чувствала необходимжст и съм оставала само на жито за определен период от време. Трябва да отбележа, че имаше период от живота ми когато в продължение на година и половина съм се хранила само с плодове и нищо друго.

Link to comment
Share on other sites

Буболече, за първи път научавам , че някой е бил само на плодове толкова дълго време. И съвсем искрено те питам как ти се отрази това. Не си ли имала здравословни проблеми. Аз съм била на плодове най-много 18 дни.

И другият въпрос-Защо го направи? Защо се храни толкова дълго само с плодове?

Поздрави от сърце!

Edited by wonderful
Link to comment
Share on other sites

И аз ще започна на 7.02.-сряда. За първи път ми е, но съм сигуна, че всички нас има кой да ни подкрепя. :thumbsup2: Ще карам на жито 10 дни. А ако успея повече, супер.

Link to comment
Share on other sites

:) Здравейте, приятели + нещо се раздвоумих таз година :sleeping: не мога все още да реша кой точно ден да избера + пак ще прочета :

Житният режим през годината

:) срядата е май добре ако ще е за 10 дена, за да приключи в петък...и сме му свикнали :1eye::D сега нещо за неделята имам импулс също :1eye: ама и понеделника е добреее :1eye: пък за съботата...пише най много :smarty: вътрешно май имам готовност за утре...утрото било по мъдро от вечерта :king:

Ако човек започне режима в неделя, той се свързва със Слънцето, Духът и Светлината в живота и тогава е много подходящо да чете и проучва Библията. После ще завърши във вторник, ден на борба, в която активно ще участва умът на човека.

Ако Житният режим започне в понеделник, човек ще се свърже с развитието на своята душа, ще възприеме любовта в сърцето си и ще пречисти всичко около себе си. Ще завърши в сряда - денят на Природата, с която човек трябва да се свърже.

Ако Житният режим започне във вторник, човек ще работи активно за развитието на своя ум и придобиване на положително знание за живота. Целта му ще се постигне само с воюване и чистене от човешките наслоявания - от отрицателните човешки мисли, които пречат много за придобиване на знанието. Режимът ще завърши в четвъртък - ден на благородството и развитието на човешката личност чрез волята.

Ако Житният режим започне в сряда е най-добре, защото влизаме в лечебницата на природата за 10 дни и завършваме в петък - деня, в който е създаден човекът. Тогава, ако искаме да постигнем нещо в живота си, трябва усилено да работим за развитието на сърцето си и животът ни да стане напълно съзнателен. Целта ни ще бъде постигната с усилена умствена работа и системни сериозни занимания.

Ако Житният режим започне в четвъртък, ние ще проявим своята воля, ще придобием сила, с която ще превъзмогнем мъчнотиите, изпречили се в пътя на живота ни. Сами ще решаваме въпросите и ще работим за собственото си развитие. Режимът ще завърши в събота - деня на Бога, към когото трябва да насочим целият наш личен и съзнателен живот.

Ако Житният режим започне в петък, ние ще се свържем с Живото Слово Божие - изявената Божия Любов на Земята, което ще ни озари със своята светлина и ще стане господар на нашата съдба, на нашия Живот. Това може да се постигне само при пълно проявление на Божията Любов. Режимът ще завърши в неделя - ден на Духа, науката, изобретенията и прогреса в Живота, ден на постоянно Веселие и непреривна вътрешна радост.

Ако Житният режим започне в събота, ние се свързваме с Бога, вечното начало на живота, на всичко, което съществува във Вселената, ден на Природата, която ни заобикаля и която постоянно ни учи. От нея ще разберем как да почиваме, като служим на всички наши приятели. Така ще стигнем в съзнанието си до идеята, че сме родени на Земята, за да бъдем разумни същества. Режимът ще завърши в понеделник, когато ще направим вътрешна връзка с душата си - с Бога, нашия Велик Баща, чрез Любовта, която Той е вложил в нас, като очистим ума, сърцето и волята си от посторонните човешки неща и поставим чистотата за основа на нашия живот - първото правило за влизането ни в Божествения свят. 

източник: “Хранене, пост и житен режим”, София 2000г., автор: Светозар Няголов, ИК Виделина, ISBN 954-8925-06-X

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Правих режима миналата година,но не през февруари,а по време на Коледните пости,сега ще ми е за втори път ,смятам да започна в неделя,а житото приготвям по следния начин:

Вечерта да се вари 100 гр. чисто жито за 10 мин. и да се увие с вълнена кърпа, както при подквасване на мляко. Сутринта житото ще се разцъфти и лесно ще може да се дъвче. Разделя се на три части за деня и се дъвче дълго, докато стане на каша в устата.

Възрастните да изяждат и по една ябълка за тонизиране на нервите, по три ореха за усилване и подхранване на мозъка и по една лъжичка мед за регулиране на стомаха. Житото е за сърцето.

Радвам се,че открих съмишленици,така ще бъде по-приятно изпълнението на житния режим,ще споделяме и ще се насърчаваме взаимно :thumbsup2:
Link to comment
Share on other sites

Привет от мен!

Житният режим го започнах днес и въпреки уханните миризми на семейните гозби, се чувствам много добре.

Иначе всички вкъщи си хапваме жито.

Усмихната вечер от мен :)

Преди малко ми се стори, че навън вали сняг и щях да споделя радостта си с вас. Но отворих прозореца-валеше дъжд:(

Но сега 10 минути по-късно отново погледнах и видях снежинките. Толкова много и толкова бели:)

Досега не ми се е отдавало да напиша приказка. Ако сега успея, това ще бъде моята "Зимна приказка".

Edited by wonderful
Link to comment
Share on other sites

Малко съм изненадана, защото черпя информация от първоизточника, а там ясно си пише, че за периода от 10 дни човек може да изяде

- 1 кг жито

- 1буркан мед

-30 ябълки

-90 ореха

- 1 лимон

Това е доста повече от изброеното от Рени Радоева. На ден се пада съответно по 9ореха, 3 ябълки и т.н. Надявам се моят източник да е верният. :thumbsup1:

Link to comment
Share on other sites

Alisa,съгласна съм с теб,това е количеството на 1 хранене,30г жито с 1л мед,3ореха и 1ябълка.За деня са 100г ,3л мед,3ябълки и 9ореха.Аз започвам от днес :thumbsup2:

Edited by Reni Radoeva
Link to comment
Share on other sites

Буболече, за първи път научавам , че някой е бил  само на плодове толкова дълго време. И съвсем искрено те питам как ти се отрази това. Не си ли имала здравословни проблеми. Аз съм била на плодове най-много 18 дни.

И другият въпрос-Защо го направи? Защо се храни толкова дълго само с плодове?

Поздрави от сърце!

Мисля, че ми си отрази много добре, въпреки, че не ми беше лесно да се контролирам, а и постоянно срещах съпротивата и недоволството на околните. Беше много странно преживяване, защото на втория или третия месец откакто карах само на плодове посегнах за първи път към езотеричната литература и оттогава не съм спирала да се занимавам с такива неща. От този период не вкусвам и месо. Просто повече не го включих в менюто си. Здравословни проблеми съм имала, но не са били свързани с режима ми на хранене, а са били следствие от емоционалното ми състояние в дадени моменти. Както знаем човек сам си причинява болестите със своите мисли и чувства. Питаш ме защо го направих - ако трябва да бъда честна всичко започна като диета - в пубертета всички момичета се подлагат на какви ли не диети, но сега осъзнавам, че може би някой ме е напътствал отгоре. Не знам дали ако не бях минала през това нещо щях да започна да се интересувам от източни учения, йога, будизъм и въобще от духовният начин на живот и мислене.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...