Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Уж младините хубави , а пък то..


Recommended Posts

Здравейте !

Не знам как да започна темата , ще е някак си глупаво и със безсмислен спам. 

(КРАТКА ИСТОРИЯ ,НЕТЪРПЕЛИВИТЕ , КОЙТО НЕ ИМ СЕ ЧЕТАТ ИЗЛИШНИ ИНФОРМАЦИИ , МОЖЕ ДА ПРЕСКОЧАТ НАДОЛУ)

На 23 години съм , "младеж" малко объркан , малко уплашен и същевременно любопитен , какво се случва със здравето ми. След дъъълъг път по лекари , специалисти за всяка отделна болежка , последвана от изследвания , резултати и безсмислено обикаляне ... Сам открих темата за така наречените "тревожни разстройства". Всичко започна от нормални болежки и проблеми с замъглено зрение ( пристъпи със замъгляване на зрението и паникьосване за това какво по-дяволите се случва ).Посетих лекар , препрати ме на очен лекар , пълни прегледи и изследвания. Нищо ми нямало. След месеци последваха разни болежки в областа на челото в средата.Изследваха ме за мигрени , синузити .. отново няколко специалиста изказаха мнение ( включително невролог - известен с качествата си на невероятен невролог във Варна ).. но уви отново ми нямало нищо... Продължих със болежки и в тестисите , съотвено урогол , изследвания , прегледи , съотвено 100 лекарства от който ефект нямаше ноо специалистите твърдят . че  .. НИЩО МИ НЯМАЛО. Отново след кратък период , за дадените болежки , специалисти се досетиха , че може да е от стомаха , да се предава по нервен път към тестисите. Досетиха се от там , че започна едно редуване на запек и диария , постоянно... Така се озовах в болница , в гастроентерология "за изследване и лечение" .. да уточня ОТ СПЕЦИАЛИСТИ. Там съотвено отново изследвания , гадаене , лекарства 1 2 3 седмица.. Накрая ЧУДО , специалист каза , че ми има нещо.. Резултатът беше , раздразнен стомах и черва , като в допълнение с това имало някакви ранички , които се видяли с колоноскопията .. Били с неясен произход , цитирам "най-вероятно на нервна почва" .. Казах си хубаво , от стомаха ми се разбутват другите органи .. 5 седмици хапчета , разделени на всяка седмица , нови ... Пих ги , спазвах диетата , която ми казаха .. Но уви резултатът , не подобряване , а влошаване ..

появи се нов симптом , вечер , като си легна усещах пулсирането си навсякъде , едвам записвах .. уверяваха ме , че е от нерв на стомаха , пиех билки , пиех чайове , пиех глог валериан мента .. никакъв резултат.

 Минахме на тема кръвно .. Посещение при кардиолог .. Мери ми кръвното на място и ми казва , че имам кръвно 150/100 със пулс 70. Изумен от резултатът си казвам , леле толкова обикаляне , а то било пред очите ми. Започнах всекидневно мерене на кръвно , сутрин , обяд , вечер ( по препоръка на докторицата ) и си ги вписвам в едно терферче , за да и представя резултати. За 30 дни , не измерих нито веджъж да имам всико кръвно , варираше между 120 80 и 130 85 с пулс 60-70-75(макс).Отивам с резултатите при нея и представям това , което съм мерил и казвам , ако имам хипертония , какъв е шанса нито веднъж да не съм си измерил кръвното високо (Да уточня тук отново говорим , за един от най-големите специалисти кардиолози във Варна и съответно за всеки специалист чакам със седмици за преглед и си плащам , като поп .. За вас може това да е излишна информация , но смея да я поясня за да пресея коментари от сорта на "ходил си на тъп лекар" и т.н. ).Съответно , нов преглед вкл. мерене на кръвно и кардиограма , и измерното според нея на момента кръвно беше 120 на 85 при пулс 70 .. Което тя обясни , че този пулс с 10 над нормата и долна граница с 10 над нормата , се отразяват на млад човек доста по-силно от колкото при стар... Ок , казах си доверяваме се на лекаря.. Започнах да пия хапчета за хипертония , съжелявам , че н споменавам името в момента , трябва да се разровя из купчината документи или хапчета , които съм си събрал.Пия по половинка от съответното хапче и си меря кръвното повече от Къци Вапцаров в Биг Брадър.. На 4-тия ден резултат .. Събуджам се в 5 сутринта и имам кръвно 90 на 60 , пулс имах ли нямах ли не знам , съпътстващо с това здрави киселини ( забравям да уточня , че болния стомах не спира да е пречка в живота ми ). Спрях хапочетата и се консултирах със СПЕЦИАЛИСТКАТА , тя ми даде някакви по-слаби .. който представлявали само едното вещество от тези , който горе споменах със много по малки милиграми.Същия резултат 1 към 1 , даже на 2рия ден.Зарязах всичко свързано с кръвно и си лягах с тупкането.

.. и стигаме до последната случка от миналата седмица .. която имаше лека предистория от 2 дни .. Усещах нещо , като вибриране по цялото тяло отвътре , доста силно в краката. Легнах си с това чувство на първия ден и изчезна , но на втория ден уви не изчезна ..

Получих , някакъв тип криза , която нямам как да определя , понеже нямам медицински познания .. Мисля , че ще я наречете Тревожно разстройство.

Нещото , което представляваше тя , се изразява в това , че : Събудих се сутринта , около 3 , 3:30 .. С много засилено "вибриране" .. Станах и събудих родителите ми , защото си беше стряскащо .. Казах на баща ми да вземе апарата за кръвно , да дойде да видим какво става. Докато той идва , седнах на леглото си и се започна нещо страшно ..

(Ето тук вече може да четат хората , който не им се четат поеми)

Усещах това вибриране вътре все едно умирам , мускулите на краката ми от вътрешната страна се свиваха сами , буквално не контролирах тялото си.Треперене в ръцете до степен да си кажа "ай , стига бе".Все едно нещо натискаше врата ми напред и мускулите на краката ми се стягаха , сам се свивах на топка.Съответно ошашках и роднините си много , викнахме линейка.

Всичко това , продължи около 20-25 мин.И изведнъж всичко спря .. и вибрирането и треперенето и паниката ( как няма да изпаднеш в паника , то си е с извинение за насиране ) .. 

Линейката дойде , мериха ми кръвно и ми казаха 150 на 100 .. Викам си , брех наистина имам кръвно , явно трябва да се лекувам , биха ми инжекция за забавяне на кръвното и пулса , един вид за успокоение... 

Започна много здрава жажда , до степен литър в 15 минути и съответно пикаене... Как съм заспал спомен нямам.

Посетих личния лекар , разказах всичко .. Даде ми направление за ендокринолог , със съмнение , че е от хормони .. Заради симптомът със пиенето на вода.

Поразрових се из интернет и открих тема за споменатите паник атаки и разстройства , в следствие на стрес.

Вчера, се събудих и вибрирането  си го има , имам задух , който съм срещал и преди в продължение на няколко дни ( мислех , че е от стомаха - от преяждане или раздразнение ) 

Хора , който ме познават ме описват , като раздразнителен и агресивен .. Аз не се намирам за такъв , но щом го чух от толкова усти отстрани , явно има нещо вярно.

.. Та тук започвам с въпросите

1. Най важен поне за мен - как съм се докарал до тук не ми се мисли майната му .. Има ли излизане от това вибриране и колко трудно е то?Тези всички симптоми , който прочетох за Тревожните разстройства ( покривам може би 80 % от тези , който изчетох ).Разгледах темите за психотерапевт и медикаментозно лечение.Мнозина го хвалят .. Ще се подложа .. Мразя хапчетата и вече и СПЕЦИАЛИСТИТЕ , но какво да се прави .. Не виждам друг път.

2. Макар, че от една страна не искам да знам , от друга страна любопитството ми ме убива , какво може да ми предизвика , ЧАК такива симптоми и болести? Нормален човек на 23 години съм , не използвам наркотици , пия алкохол рядко ( изобщо последните година и половина заради стомаха ). Единственото , заради което ме хокат и родителите ми .. играя доста компютърни игри и съм сигурен , че тук който го прочете ще каже ДА ТОВА Е , ЦЯЛ ДЕН СЕДИШ НА КОМПЮТЪРА... Не сте прави , не ми се спори по темата.

3. Възможно ли е , да си причиня подобно нещо от .. Не знам как да го опиша .. Прекомерна еаркулация или прекаляване със сексуален живот + мастурбация ( Питам понеже ми минават разни мисли през главата , а както знаете с питане и до Цариград се стига ) ?

4. Според лични насоки , съм за психотерапия .. Правилно ли съм се насочил към диагноза и "специалист" ?

 

Благодаря за вниманието на хората , който са се постарали да прочетат темата ми.

 

 

 

Редактирано от hateeverybody
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...