Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Натрапчиви мисли и страхове


Recommended Posts

Здравейте! Пише ви едно доста объркано момиче. На 23 години съм. Всичко започна преди повече от година, когато получих главоболие и започнах да чета форуми и да си мисля какви ли не глупости, че съм болна и че ми има нещо. Чувствах се зле, постоянно отпаднала, без желание за нищо, постоянно ми се плачеше, защото не знаех какво става с мен появиха се натрапчиви мисли, имаше и период, в който ми се привиждаха някакви животинчета и реших че съм полудяла. След това малко се поуспокоиха нещата. Бяхме решили с приятеля ми да заживеем в чужбина и си мислех, че ще ми помогне да за изгоня натрапчивите мисли и страховете от главата ми. Нещатат бяха добре първите 2 3 месеца и след това страховете ми се върнаха, че пак може да ми се случи същото нещо да се депресирам да ми се привиждат някакви неща, страх ме беше да остана самичка, започнаха да ми излизат пак някакви картини  на убийства и кофти мисли. И така си е и досега плаша се от себе си от тези мисли искам да ги изгоня, знам че имам нужда от промяна, но тук няма специалист към когото да се обърна и няма и с кого да споделя.

Имам нужда някои да ми каже, какво ми е, че не полудявам, че всичко ще се оправи и малко помощ как да изгоня страховете и натрапчивите мисли.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато започнах чета учебниците по медицина, бях като теб.Не само аз бях така, и жена ми бе така и повечето ми колеги, имаха твоите оплаквания.Няма как, да четеш за болести, без да се уплашиш от тях.Това е станало и с теб.За разлика от теб, ние, студентите по медицина, не можехме да спрем да четем и страховете ни продължават и до днес.Ти имаш избор, спри да четеш каквото и да е, за болест или здраве.Няма да се успокоиш веднага, ще ти трябва време, но ще стане.Не си, нито болна, нито луда, просто си обикновен, уплашен човек.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте , жена на 36г съм вече неиздържам от тези натрапчиви черни мисли , дори и неискам да ги споменавам , прибирайки се в къщи започва се едно някой да ме дърпа да ме кара да скоча даже и с детето ми , незнам какво става искам да спре всичко това , страх ме е искам някой да ми помогне.

Линк към коментар
Share on other sites

Многократно сме описвали защо идват, че са безобидни, че е нужно първо да се промени разбирането и тълкуванието за тях, да се научи човек да ги предизвиква и се шегува интенционално парадоксално, докато в даден момент се научи да ги разпознава просто като "моите готинки окр мислички" и спокойно ги остави да отминават медитативно. Зад тези кратки думички обаче стои доста познание и ноу хау. В статиите си в блога си съм писал за окр - ако имаш мотивация, намери и прочети. Някои препоръчват книгата обсебен мозък - не е лоша, макар и доста плитка, като за хамериканци, но като цяло, е на прав път, поне за самопомощ. Ако успееш сама до месец, супер. Ако ли не, психотерапевт - при това добър с окр такъв. В България добри с това състояние са по-малко от пръстите на едната ръка. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...