Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бърнаут / Burnout ли е това?


Recommended Posts

Здравейте, 

Реших да пиша тук до д-р Орлин Баев, защото от около един месец имам тревожност, която ту затихва, ту се появява отново. От около година работя на две места - на пълен работен ден като основна работа и на свободна практика отделно. Тоест, налага ми се почти постоянно да работя след 7 вечерта и уикендите. Почивала съм си най-много за месец (без да спирам основната си работа). В момента ми е трудно да работя, тъй като 2 пъти получих паник атаки, а през някои дни съм тревожна почти през цялото време, дишам учестено, стяга ме гръдния кош. Искам да подчертая, че преди 2 години имах същите оплаквания и се справих сама за няколко месеца. Мисля, че е породено от претоварване, както му казват сега бърнаут. Имам прекрасен мъж до себе си, когото обичам, страхотно семейство и приятели. По принцип съм весел и положителен човек, затова и сега се "лекувам" с медитация, опитвам се да спортувам, разхождам се много, опитвам се да мисля положително. Когато ме налегне това състояние обаче, не приличам много на себе си - апатична съм, нищо не ми се прави, всичко ме дразни, а само при мисълта за работа ми се повръща. Общо взето, имам чувството, че ще се побъркам. Личната ми лекарка иска да пия Деанксит, но аз не искам да вземам лекарства, пия само Магнезий с вигамин B6 и валериан. Смятате ли, че това състояние е причина да се тревожа? Дали ще ми помогне двуседмична почивка без никаква работа и при какви състояния хапчетата и психотерапията са необходими. Благодаря предварително.
 

Редактирано от t.borislavova
Линк към коментар
Share on other sites

Пробвай да не работиш една съботя и неделя или три-четири дни само и виж какво се случва. Ако можеш да се отпуснеш, всичко е наред. Тогава една малко по-дълга почивка, но и оптимизиране на работните часове до нормалните, е достатъчно. Ако обаче през кратката почивка тревожноста продължава, значи първо, работиш толкова много защоо бягаш от нещо в себе си (извън финансовите причини) и второ, механизмът на напрягане над страха се е поавтматизирал и има нужда от психотерапия. Опитай, виж какво се случва. Ако нещата с апо първия вариант, просто намали работното време, намери време за почивка, постави себе си на по-важно място, забалвявай се повече и всичко е о'к. Ако обаче е по втория вариант, освен всичко току що казано, започни психотерапия! 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за отговора! Вече си взех почивка, отхвърлих много задължения и днес се чувствам много по-добре. Отново благодаря :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...